ŽIVOT

Približava se i 13. tjedan psihologije u Đakovu

Sva predavanja i radionice su besplatne i održat će se i ove godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo

Objavljeno 31.01.2020
Ivona Amidžić

Već 13. godinu zaredom u Hrvatskoj se obilježava Tjedan psihologije. Ovogodišnji Tjedan psihologije obilježit će se od 17. do 23. veljače različitim aktivnostima psihologa diljem Hrvatske u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore.

Kako se pokazalo da je grad Đakovo grad sporta i uspješnih sportaša, predavanje kojim se otvara 13. tjedan psihologije upravo će biti u Đakovu.

Sportska psihologinja profesorica Renata Barić održat će predavanje o psihološkom razvoju sportaša i čimbenicima koji na njega utječu. Profesorica Barić ima dugogodišnje iskustvo u sportskoj psihologiji, kao i iskustvo u praktičnom radu psihološke pripreme naših brojnih uspješnih sportaša i klubova, a ona je i član stručnog stožera vaterpolo reprezentacije. Ovo će predavanje sigurno biti zanimljivo i korisno velikom broju sportaša, roditelja i trenera.

U nastavku Tjedna bit će riječ o radoholičarstvu i problemima ovisnosti o pušenju. Osim toga, u zanimljivoj radionici o tržištu rada i važnosti razgovora za posao, sudionici će imati priliku sudjelovati u simulaciji selekcijskog intervjua.

Tjedan završava predavanjem profesora Vladimira Takšića o važnosti emocionalne inteligencije u svakodnevnom životu. Profesor Takšić je nekoliko puta nagrađivan za promociju i popularizaciju psihologije u Hrvatskoj. Prošle godine, dodijeljena mu je nagrada za životno djelo Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Sva predavanja i radionice su besplatne i održat će se i ove godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo u 18.00 sati.

“Pozivamo vas da se uključite u obilježavanje još jednog Tjedan psihologije i uživate u onome što smo za vas  ripremili. Zahvaljujemo se svima na potpori, a posebno Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo te Gradu Đakovu na podršci i suradnji”, zahvaljuju organizatori.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prostitucija, korištenje seksualnih igračaka, seksting, mitovi o spolnom zdravlju... Koja vas tema najviše zanima?

Interdisciplinarni simpozij “Stvari koje nismo smjeli reći… o seksualnosti” (27.2-1.3.) PROGRAM

Povodom 12. veljače, Dana seksualne i reproduktivne svijesti i slobode, održava se interdisciplinarni simpozij “Stvari koje nismo smjeli reći… o seksualnosti” koji Više…

Ove se godine učenicima nude brojne praktične radionice robotike i 3D modeliranja

13. Zima u Domu tehnike i 27. Zimska škola informatike

Trinaesta Zima u Domu tehnike u Osijeku ove godine učenicima nudi brojne praktične radionice robotike i 3D modeliranja, a 27. Više…

Zajednički užitak u glazbi kod djece razvija samopouzdanje, socijalne vještine i emocionalnu inteligenciju

Besplatne ogledne radionice glazbenog programa Music Together u siječnju

Roditelji djece zainteresirani za ranu glazbenu edukaciju pozvani su na besplatne demo radionice koje će se održati u Dokkici (Keršovanijeva Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pojačana je kontrola i angažirane su dodatne operativne snage koje će svakodnevno kontrolirati provedbu mjera

U Osijeku se građani vani okupljaju više nego je dopušteno

U Zagrebu je umro 46-godišnji muškarac koji ranije nije bio bolestan

STOŽER: 60 novozaraženih u Hrvatskoj – Čak 28 zaraženih koronavirusom zatražilo e-Propusnicu!

"Policija ne može zabraniti vjerska okupljanja, ali može prijaviti prekršitelje zabrana inspektoratu koji propisuje kazne"

U Osijeku dvoje novozaraženih, ukupno 96 – Neodgovorni će biti sankcionirani!