Prigodnim polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti

Na Krunskoj utvrdi kod kapelice Kraljice mira zapaljene svijeće...

  Objavljeno 08.10.2019
  Ivona Amidžić

  Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, na Krunskoj utvrdi kod kapelice Kraljice mira, osječki dogradonačelnik Boris Piližota zapalio je svijeću u spomen na sve one koji su utkali svoj život u stvaranje neovisne i slobodne hrvatske države – poginule branitelje i civile. Zajedno s izaslanstvima Osječko-baranjske županije, Vojske, Policije i KUBIS-a, sudjelovao je u polaganju vijenaca te čestitao svojim sugrađanima:

  Na današnji dan prije 28 godina, Hrvatski sabor donio je povijesnu Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, i ovim putem čestitam Dan neovisnosti svim našim sugrađanima i državljanima Republike Hrvatske. Zahvalio bih se svima koji su doprinijeli samostalnosti naše države, a posebno onima koji su u suverenost utkali svoje živote.”

  Čestitku uz Dan neovisnosti, na svom Facebook profilu, uputio je i gradonačelnik Ivan Vrkić te pozvao Osječane i Osječanke da na svojim pročeljima ponosno istaknu zastavu Republike Hrvatske i dostojanstveno proslave ovaj nacionalni praznik.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Čestitamo našim mladim sportašima na svim medaljama! Samo tako i dalje!

  Mladi kataši/ce KK Hrvatski sokol u Osijek donijeli 5 odličja

  Festivalski video najavljuje novo izdanje, u prodaji early, early, early bird ulaznice ;)

  FERRAGOSTO JAM 13 (5.-9. 8. 2020.) NAJAVA, ULAZNICE

  Tražimo dodatnih dvoje lega/legica koji će nam pomoći u kreiranju sadržaja na portalu OsijekNews.hr kroz zabavne, aktualne i zanimljive fotke iz grada Osijeka.

  Voliš fotkat lega?