POLITIKA

Prihvaćen rekordan Proračun Grada Osijeka za iduću godinu u iznosu od 812 milijuna kuna

Gradski je pročelnik za financije David Krmpotić objasnio da na rast proračuna najviše utječe to što su rashodi za zaposlene u osnovnim školama, u iznosu od 130 milijuna kuna, postali njegovim sastavnim dijelom, a dosad su se prikazivali u državnom proračunu

  Objavljeno 30.11.2019
  Petar Tauković

  Na sjednici osječkoga Gradskoga vijeća prihvaćen je Proračun Grada Osijeka za iduću godinu u iznosu od 812 milijuna 800 tisuća kuna, što je 213 milijuna kuna više od ovogodišnjega rebalansiranog proračuna. Podupro ga je 21 vijećnik, a protiv je bilo 15.

  Gradski je pročelnik za financije David Krmpotić objasnio da na rast proračuna najviše utječe to što su rashodi za zaposlene u osnovnim školama, u iznosu od 130 milijuna kuna, postali njegovim sastavnim dijelom, a dosad su se prikazivali u državnom proračunu. Izvijestio je i da će se grad kreditno zadužiti za 91 milijun kuna, što će biti iskorišteno za obnovu infrastrukture u Tvrđi, izgradnju IT parka, uređenje Poslovno-kulturnog centra Eurodom i Industrijske zone Nemetin. Usto, za iduću se godinu najavljuju projekti sanacije odlagališta otpada, energetske obnove škola i vrtića, a počinje i višegodišnji projekt izgradnje stanova za socijalne skupine građana.

  „Grad Osijek nastavlja razvojnu politiku. Realizirat ćemo velike investicijske projekte, a neke od njih nastaviti budući da se radi o projektima dobrim dijelom sufinanciranim iz EU fondova koji se provlače kroz više godina. Riječ je o projektu razvoja i unapređenja Tvrđe, IT parku, Centru za posjetitelje i onom što smo dugo čekali – ulaganju u najljepše kupalište na svijetu koji će zasjati novim sjajem jer je u proračunu predviđeno 15 milijuna kuna za uređenje Kopike”, rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

  Uvertira u ovu sjednicu bile su špekulacije o tome da bi oporbeni HDZ mogao pokušati presložiti vladajuću većinu, ali to se naposljetku nije dogodilo a i rebalans za ovu i proračun za iduću glatko su prošli.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Grmoja u intervjuu govori o rasipanju Mosta, razlazu sa Škorom i zašto više nikad ne bi podržao HDZ

  Nikola Grmoja: Samo ljudi koji imaju čiste ruke mogu mijenjati Hrvatsku

  "Austrija je uvijek spremna pregovarati ali ovom paketu nećemo dati zeleno svjetlo", izjavio je Bluemel za javni servis

  Austrija protiv prijedloga Europske komisije o fondu za oporavak europskog gospodarstva

  "Ovo je važan korak u procesu donošenja odluke - Treba učiniti sve da dođemo do dogovora prije ljetne stanke"

  Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel najavio fizički samit čelnika EU