POLITIKA

Prihvaćen rekordan Proračun Grada Osijeka za iduću godinu u iznosu od 812 milijuna kuna

Gradski je pročelnik za financije David Krmpotić objasnio da na rast proračuna najviše utječe to što su rashodi za zaposlene u osnovnim školama, u iznosu od 130 milijuna kuna, postali njegovim sastavnim dijelom, a dosad su se prikazivali u državnom proračunu

    Objavljeno 30.11.2019
    Petar Tauković

    Na sjednici osječkoga Gradskoga vijeća prihvaćen je Proračun Grada Osijeka za iduću godinu u iznosu od 812 milijuna 800 tisuća kuna, što je 213 milijuna kuna više od ovogodišnjega rebalansiranog proračuna. Podupro ga je 21 vijećnik, a protiv je bilo 15.

    Gradski je pročelnik za financije David Krmpotić objasnio da na rast proračuna najviše utječe to što su rashodi za zaposlene u osnovnim školama, u iznosu od 130 milijuna kuna, postali njegovim sastavnim dijelom, a dosad su se prikazivali u državnom proračunu. Izvijestio je i da će se grad kreditno zadužiti za 91 milijun kuna, što će biti iskorišteno za obnovu infrastrukture u Tvrđi, izgradnju IT parka, uređenje Poslovno-kulturnog centra Eurodom i Industrijske zone Nemetin. Usto, za iduću se godinu najavljuju projekti sanacije odlagališta otpada, energetske obnove škola i vrtića, a počinje i višegodišnji projekt izgradnje stanova za socijalne skupine građana.

    „Grad Osijek nastavlja razvojnu politiku. Realizirat ćemo velike investicijske projekte, a neke od njih nastaviti budući da se radi o projektima dobrim dijelom sufinanciranim iz EU fondova koji se provlače kroz više godina. Riječ je o projektu razvoja i unapređenja Tvrđe, IT parku, Centru za posjetitelje i onom što smo dugo čekali – ulaganju u najljepše kupalište na svijetu koji će zasjati novim sjajem jer je u proračunu predviđeno 15 milijuna kuna za uređenje Kopike”, rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

    Uvertira u ovu sjednicu bile su špekulacije o tome da bi oporbeni HDZ mogao pokušati presložiti vladajuću većinu, ali to se naposljetku nije dogodilo a i rebalans za ovu i proračun za iduću glatko su prošli.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde