OSJEČANI

Prijateljstvo – Prijam učenika i učitelja iz Ljubljane

Cilj je posjeta proširenje suradnje dvije osnovne škole, razmjena iskustava u učenju i nastavnom radu te razvijanje prijateljstva među učenicima

Objavljeno 11.10.2019
Petar Tauković

Već šest godina traje prijateljstvo osječke OŠ Franje Krežme i OŠ Milana Šuštaršića iz Ljubljane, a goste i domaćine tom je prigodom primio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Cilj je posjeta proširenje suradnje dvije osnovne škole, razmjena iskustava u učenju i nastavnom radu te razvijanje prijateljstva među učenicima, a dobrodošlicu gostima iz Ljubljane poželio je zamjenik gradonačelnika.

Drago mi je što je ovdje 50-ak učenika i pet učitelja iz ljubljanske Osnovne škole Milana Šuštaršića, a zanimljivo je kako se prijateljstvo dvije škole razvilo zapravo kroz početnu suradnju na povijesnom projektu Rimsko carstvo: Emona i Mursa. Tijekom proteklih šest godina, suradnja je izrasla u prijateljstvo te tako imamo prigodu ugostiti prijatelje iz Ljubljane. U okviru programa, naši će gosti saznati više o Osijeku, ali i upoznati okolicu, što im je vjerujem, zanimljivo zbog povijesne baštine koju imamo kao i nobelovaca koji su se školovali u Osijeku. Također, želja je slovenskih prijatelja odati počast žrtvama Domovinskog rata u Hrvatskoj pa će obići i Erdut, Dalj i Vukovar. – rekao je Boris Piližota.

Ravnateljica OŠ Franje Krežme Jadranka Jurić naglasila je kako se suradnja dvije škole temelji na prekrasnom prijateljstvu koje povezuje i same učenike. Posebno nam je drago što možemo ugostiti prijatelje iz Ljubljane te im pokazati sve što imamo i što je možda skriveno, a što im otkrivamo – istaknula je ravnateljica.

Na dobrodošlici i gostoprimstvu zahvalio je pomoćnik ravnateljice OŠ Milana Šuštaršića iz Ljubljane Franc Renko.
Razgovarali smo u školi kako želimo naći neku školu za suradnju i sretni smo što smo pronašli vas. Nadamo se da će suradnja trajati i ubuduće te da ćemo zajedno proširiti sve ono što smo izgradili do sada. – poručio je Franc Renko.

Nastavnici i učenici iz Ljubljane, Osijek su prepoznali kao zanimljivo odredište u kojem će se upoznati s povijesnim znamenitostima, ali i modernim gradom. Zamjenik gradonačelnika stoga im je poželio da se u Osijeku ugodno provedu te da se kući vrate s lijepim sjećanjima.

Grad Osijek je prijatelj s Mariborom, a naša OŠ Franje Krežme ima prijatelje u Ljubljani. Gradovi se spajaju prijateljstvima, a kako tu nema granica, drago nam je što su dvije škole razvile ovu suradnju koja traje već šest godina te vjerujem da ćemo za koju godinu proslaviti i jubilej ovoga prijateljstva. – zaključio je Boris Piližota.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ništa nisam dobio 'na tacni' niti sam ičiji dužnik!

Boris Piližota – zašto mi je izazov biti na 11. mjestu izborne liste

U Osijeku sam rođen, tu mi je obitelj, tu su mi prijatelji i rodbina, tu mi je djetinjstvo…  Ako baš Više…

Piližota: "Uvjeren sam kako će se naš Kulturni centar Osijek itekako svidjeti i svima vama!"

Kriza zbog koronavirusa uzrokovala kašnjenje opremanja Kulturnog centra Osijek

Kulturni centar Osijek i dalje ne radi. Sve kasni zbog aktualne krize, a građani i razni umjetnici s nestrpljenjem očekuju Više…

Što učiniti s restoranima i kafićima u gradu, mjerama za poduzetnike, javnim prijevozom, porezima i pokretanjem gospodarstva u razgovoru s Borisom Piližotom

Boris Piližota – Vraćanje života i gospodarstva u normalu

Zadnjih mjesec dana je bilo zaista turbulentno u gradu Osijeku, situacija je i sada teška, možda najviše u gospodarstvu ali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 25. srpnja... Pridružite se :D

Poziv srednjoškolcima za sudjelovanje u projektu “Mir je moj đir”

Studentima je u prehrani najvažniji okus, pa okruženje i kontrola tjelesne težine

Hrvatski studenti zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom prehrane

Još koji sat i tamo smo! Taman je malo zahladilo, jeste li spremni za današnji početak Osječkog ljeta kulture? :D

Veliki program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture