OSJEČANI

Prijateljstvo – Prijam učenika i učitelja iz Ljubljane

Cilj je posjeta proširenje suradnje dvije osnovne škole, razmjena iskustava u učenju i nastavnom radu te razvijanje prijateljstva među učenicima

Objavljeno 11.10.2019
Petar Tauković

Već šest godina traje prijateljstvo osječke OŠ Franje Krežme i OŠ Milana Šuštaršića iz Ljubljane, a goste i domaćine tom je prigodom primio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Cilj je posjeta proširenje suradnje dvije osnovne škole, razmjena iskustava u učenju i nastavnom radu te razvijanje prijateljstva među učenicima, a dobrodošlicu gostima iz Ljubljane poželio je zamjenik gradonačelnika.

Drago mi je što je ovdje 50-ak učenika i pet učitelja iz ljubljanske Osnovne škole Milana Šuštaršića, a zanimljivo je kako se prijateljstvo dvije škole razvilo zapravo kroz početnu suradnju na povijesnom projektu Rimsko carstvo: Emona i Mursa. Tijekom proteklih šest godina, suradnja je izrasla u prijateljstvo te tako imamo prigodu ugostiti prijatelje iz Ljubljane. U okviru programa, naši će gosti saznati više o Osijeku, ali i upoznati okolicu, što im je vjerujem, zanimljivo zbog povijesne baštine koju imamo kao i nobelovaca koji su se školovali u Osijeku. Također, želja je slovenskih prijatelja odati počast žrtvama Domovinskog rata u Hrvatskoj pa će obići i Erdut, Dalj i Vukovar. – rekao je Boris Piližota.

Ravnateljica OŠ Franje Krežme Jadranka Jurić naglasila je kako se suradnja dvije škole temelji na prekrasnom prijateljstvu koje povezuje i same učenike. Posebno nam je drago što možemo ugostiti prijatelje iz Ljubljane te im pokazati sve što imamo i što je možda skriveno, a što im otkrivamo – istaknula je ravnateljica.

Na dobrodošlici i gostoprimstvu zahvalio je pomoćnik ravnateljice OŠ Milana Šuštaršića iz Ljubljane Franc Renko.
Razgovarali smo u školi kako želimo naći neku školu za suradnju i sretni smo što smo pronašli vas. Nadamo se da će suradnja trajati i ubuduće te da ćemo zajedno proširiti sve ono što smo izgradili do sada. – poručio je Franc Renko.

Nastavnici i učenici iz Ljubljane, Osijek su prepoznali kao zanimljivo odredište u kojem će se upoznati s povijesnim znamenitostima, ali i modernim gradom. Zamjenik gradonačelnika stoga im je poželio da se u Osijeku ugodno provedu te da se kući vrate s lijepim sjećanjima.

Grad Osijek je prijatelj s Mariborom, a naša OŠ Franje Krežme ima prijatelje u Ljubljani. Gradovi se spajaju prijateljstvima, a kako tu nema granica, drago nam je što su dvije škole razvile ovu suradnju koja traje već šest godina te vjerujem da ćemo za koju godinu proslaviti i jubilej ovoga prijateljstva. – zaključio je Boris Piližota.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Česmu će koristiti rekreativci, građani i njihovi ljubimci

Boris Piližota: Grad Osijek investirao u postavljanje nove česme na frenkventnoj lokaciji

Danas je na svom Facebook profilu zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota predstavio novu investiciju Grada Osijeka – česmu koju će Više…

Ništa nisam dobio 'na tacni' niti sam ičiji dužnik!

Boris Piližota – zašto mi je izazov biti na 11. mjestu izborne liste

U Osijeku sam rođen, tu mi je obitelj, tu su mi prijatelji i rodbina, tu mi je djetinjstvo…  Ako baš Više…

Piližota: "Uvjeren sam kako će se naš Kulturni centar Osijek itekako svidjeti i svima vama!"

Kriza zbog koronavirusa uzrokovala kašnjenje opremanja Kulturnog centra Osijek

Kulturni centar Osijek i dalje ne radi. Sve kasni zbog aktualne krize, a građani i razni umjetnici s nestrpljenjem očekuju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?