ŽIVOT

Prije nekoliko minuta otvoren Sakuntala park

Gradonačelnik Ivan Vrkić i suradnici stigli su iz Pečuha i prošetali obnovljenim Sakuntala parkom ...

Objavljeno 02.12.2018
Alan Srčnik

Gradonačelnik Ivan Vrkić i suradnici stigli su iz Pečuha i prošetali obnovljenim Sakuntala parkom. Prije nekoliko minuta park je otvoren i svi građani mogu uživati u njegovom novom ruhu.

Za Vas je parkom prošetala odmah Dubravka Krmpota, a čitavu fotogaleriju objavljujemo odmah ujutro …

Da Vas podsjetimo …

Projekt S.O.S. – Turistička ruta Secesija Osijek – Subotica odobren je u okviru INTEREG-IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020., a najvažniji dio programa koji provodi Grad Osijek je valorizacija secesijske kulturne baštine, revitalizacija parkovnog i arhitektonskog nasljeđa Sakuntala parka i promocija zajedničke kulturno – turističke ponude Osijeka i Subotice.

U okviru projekta se išlo u revitalizaciju kompletnog parka, Radilo se kompletno krajobrazno uređenje parka, zamijenla se stabla koja su dotrajala, radilo grmoliko bilje, cvjetnice te kompletna komunalna oprema (koševi za smeće i klupe).

Predsjednik Turističke zajednice je rekao kako smatra da je ovo krucijalna priča, jer se Sakuntala park nalazi između Trga Ante Starčevića i Tvrđe, odnosno dvije najposjećenije turističke rute u Osijeku.

Gradonačelnik Ivan Vrkić je objasnio vrijednost ovog projekta – “Radi se o ukupno s PDV-om negdje oko 4 milijuna kuna, a osnovna vrijednost je procijenjena na oko 3 milijun kuna. To je dokaz da kroz suradnju i različite aspekte kroz aplikacija dolazimo do sredstava kako bi naš grad uljepšali i posebno naglasili kulturnu baštinu i povijesnu vrijednost ovih projekata.” Vrkić je rekao i kako se na ovome neće stati – “Započeli smo s izgradnjom i raspisivanjem natječaja za zaštićene objekte kroz spomeničku rentu uređenje fasada.”

Foto: Dubravka Krmpota

sakuntala_otvoreno_02122018_osijeknews (1)

sakuntala_otvoreno_02122018_osijeknews (1)

sakuntala_otvoreno_02122018_osijeknews (1)

sakuntala_otvoreno_02122018_osijeknews (1)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prigodom Valentinova gradonačelnik poziva sve osječke bračne parove slavljenike 50. godišnjice braka... 😍

Vrkić poziva zaljubljene!

Prigodom Valentinova gradonačelnik Ivan Vrkić priređuje tradicionalni svečani prijam za osječke bračne parove koji su tijekom protekle godine proslavili Zlatni Više…

Vrkić se na Facebooku zahvalio svima koji su mu uljepšali rođendan brojnim čestitkama. ''Danas ste me učinili najsretnijim čovjekom na svijetu'' - napisao je :)

Gradonačelnik jučer proslavio rođendan: ‘Pomladili ste me prelivši svoje emocije na mene’

Krajem godine gradonačelnika su snašli zdravstveni problemi i bolnica, od čega se sada uspješno oporavlja – vrijeme je za pozitivne Više…

Gradonačenik i dogradonačelnica još sinoć putem društvenih mreža poželjeli svima sve najbolje :) Žana ima dobar glazbeni ukus!?

Vrkić videom na Face-u čestitao Novu godinu, Gamoš u kućnom ozračju u majici Guns’n’Roses

Gradonačenik i dogradonačelnica još sinoć putem društvenih mreža poželjeli svima sve najbolje u Novoj 2019. godini. Ivan Vrkić se videom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ponedjeljak je - dan za promjene... Ali ne mora tako biti, novo istraživanje će vas oduševiti! :D

Baš danas ste odlučili u teretanu? Ipak ne morate, sjedite i popijte čašu vina!

Dama je možda u blizini naišla na sniženja koja jednostavno nije mogla propustiti?

Autom, kao kosilicom, ‘počupani’ stupovi na ulasku na Trg

Puljani su očekivano bili težak suparnik...

Vrlo važna pobjeda za Bijelo-plave!