CRNA KRONIKA

PRIJEVARE! Planirala izgraditi tisak pa prevarila, ‘fantastični trio’ nedozvoljeno koristio podatke žene

Na krađe smo, rekli bismo, gotovo pa i navikli, ali ovakve prijevare?! U nastavku pročitajte policijska priopćenja...

    Objavljeno 09.11.2018
    Antonela Verković

    Policija nas je danas izvijestila o dvjema prevarama počinjenim na području Osječko-baranjske županije…

    Na krađe smo, nažalost, gotovo pa i navikli (nestanak bicikla je gotovo kao ‘dobar dan’), ali ovakve prijevare?!

    Žena planirala izgraditi tisak, uplaćen je i novac u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, a na kraju prevarila… Odbjegla ili pak odustala od izgradnje i našla drugu investiciju i posao? Ne znamo, ali znamo da je riječ o kaznenom djelu, a tiska do danas još uvijek nema.

    Nije ni to sve, ‘fantastični trio’ je došao do medicinske dokumentacije 57-godišnjakinje te ju neovlašteno koristio.

    Prenosimo vam policijska priopćenja u cijelosti…

    TISAK PRIJEVARA

    Tijekom ožujka 38-godišnjakinja je s vlasnikom tvrtke iz Ivanovca za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna dogovorila izgradnju kioska u Osijeku. U kolovozu je uplatila novac na račun tvrtke, uz obećanje da će kiosk biti gotov do rujna, što do danas nije učinjeno, niti joj je novac vraćen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

    ‘POSLUŽILI SE’ PODACIMA

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 57-godišnji, 56-hrvatski državljani i 33-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo nedozvoljena uporaba osobnih podataka.

    Tijekom svibnja 2015. godine 57-godišnjak je došao u posjed medicinske dokumentacije 57-godišnjakinje te ju je dostavio upravnom vijeću dječjeg vrtića na području Baranje, u kojem je bila zaposlena.

    Na sjednici vijeća općine u Baranji, 56-godišnjak, prilikom donošenja odluke o razrješenju 57-godišnjakinje s radnog mjesta iskoristio njezinu medicinsku dokumentaciju, dok je 33-godišnjakinja na toj sjednici iznosila sadržaj dokumentacije.

    Također je 33-godišnjakinja, ustanovi za zdravstvenu skrb u Osijeku, bez odobrenja i znanja 57-godišnjakinje, dostavila njezinu medicinsku dokumentaciju. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavili smo kaznenu prijavu.

    FOTO: Pixabay

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    Nepoznati počinitelj je 23. siječnja 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti Više…

    60-godišnjakinja je na račun nepoznate osobe uplatio 3700 eura vjerujući da će tako ostvariti dobitak na nagradnoj igri... pitamo vas, može li se tako što vama dogoditi?

    Za dobitak na nagradnoj igri uplatila više od 3.700 eura

    Nepoznati počinitelj je od 28. veljače do 18. ožujka putem društvene stupio u kontakt s 60-godišnjakinjom s područja Đakova te Više…

    Prevarant je rekao kako će osječanka morati u zatvor radi navodnog kaznenog djela i da može umjesto toga platiti novčanu kaznu. Uplatila je na račun nepoznate osobe 25.650,00 eura!

    Prevarena 46-godišnjakinja putem e-maila izgubila 25000 eura

    U vremenu od 3. do 27. studenoga, 46-godišnjakinja iz Osijeka zaprimila je e-mail od nepoznate osobe koja joj je rekla Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta

    59-godišnjak sa šireg područja Našica, je 20. travnja s 44-godišnjakinjom dogovorio prodaju peći na drva, za iznos od 150 eura, a koji mu je trebala isplatiti idućeg dana, što nije učinila. No nakon toga ga je i opljačkala...

    Otkrivena počiniteljica krađe i prijevare

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu