CRNA KRONIKA

PRIJEVARE! Planirala izgraditi tisak pa prevarila, ‘fantastični trio’ nedozvoljeno koristio podatke žene

Na krađe smo, rekli bismo, gotovo pa i navikli, ali ovakve prijevare?! U nastavku pročitajte policijska priopćenja...

  Objavljeno 09.11.2018
  Antonela Verković

  Policija nas je danas izvijestila o dvjema prevarama počinjenim na području Osječko-baranjske županije…

  Na krađe smo, nažalost, gotovo pa i navikli (nestanak bicikla je gotovo kao ‘dobar dan’), ali ovakve prijevare?!

  Žena planirala izgraditi tisak, uplaćen je i novac u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, a na kraju prevarila… Odbjegla ili pak odustala od izgradnje i našla drugu investiciju i posao? Ne znamo, ali znamo da je riječ o kaznenom djelu, a tiska do danas još uvijek nema.

  Nije ni to sve, ‘fantastični trio’ je došao do medicinske dokumentacije 57-godišnjakinje te ju neovlašteno koristio.

  Prenosimo vam policijska priopćenja u cijelosti…

  TISAK PRIJEVARA

  Tijekom ožujka 38-godišnjakinja je s vlasnikom tvrtke iz Ivanovca za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna dogovorila izgradnju kioska u Osijeku. U kolovozu je uplatila novac na račun tvrtke, uz obećanje da će kiosk biti gotov do rujna, što do danas nije učinjeno, niti joj je novac vraćen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

  ‘POSLUŽILI SE’ PODACIMA

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 57-godišnji, 56-hrvatski državljani i 33-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo nedozvoljena uporaba osobnih podataka.

  Tijekom svibnja 2015. godine 57-godišnjak je došao u posjed medicinske dokumentacije 57-godišnjakinje te ju je dostavio upravnom vijeću dječjeg vrtića na području Baranje, u kojem je bila zaposlena.

  Na sjednici vijeća općine u Baranji, 56-godišnjak, prilikom donošenja odluke o razrješenju 57-godišnjakinje s radnog mjesta iskoristio njezinu medicinsku dokumentaciju, dok je 33-godišnjakinja na toj sjednici iznosila sadržaj dokumentacije.

  Također je 33-godišnjakinja, ustanovi za zdravstvenu skrb u Osijeku, bez odobrenja i znanja 57-godišnjakinje, dostavila njezinu medicinsku dokumentaciju. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavili smo kaznenu prijavu.

  FOTO: Pixabay

   

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

  Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

  Nepoznati počinitelj je 23. siječnja 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti Više…

  60-godišnjakinja je na račun nepoznate osobe uplatio 3700 eura vjerujući da će tako ostvariti dobitak na nagradnoj igri... pitamo vas, može li se tako što vama dogoditi?

  Za dobitak na nagradnoj igri uplatila više od 3.700 eura

  Nepoznati počinitelj je od 28. veljače do 18. ožujka putem društvene stupio u kontakt s 60-godišnjakinjom s područja Đakova te Više…

  Prevarant je rekao kako će osječanka morati u zatvor radi navodnog kaznenog djela i da može umjesto toga platiti novčanu kaznu. Uplatila je na račun nepoznate osobe 25.650,00 eura!

  Prevarena 46-godišnjakinja putem e-maila izgubila 25000 eura

  U vremenu od 3. do 27. studenoga, 46-godišnjakinja iz Osijeka zaprimila je e-mail od nepoznate osobe koja joj je rekla Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

  Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

  Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

  U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

  Na gradilištu autoceste D5 smrtno je stradao 60-godišnji djelatnik građevinske tvrtke

  Smrtno stradao u nesreći na radu, pregazio ga je stroj