AFERE

(Priopćenje) Gradonačelnik Vrkić: Voda za mačke na ulici – može!

Iz priopćenja Grada proizlazi da se odluka o komunalnom redu odnosi na hranu, ali ne i na vodu. Prema tome ... Voda može!

    Objavljeno 11.08.2018
    Alan Srčnik

    Nakon što se na gradska vrata Osijeka okomio sav medijski svijet zbog zdjelice vode za žedne gradske mačke, a gdje je izvjesni komunalni redar izvjesnoj gospođi prijetio kaznom od 500 kuna, oglasio se gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, odnosno Grad – priopćenjem …

    Iz priopćenja Grada proizlazi da se odluka o komunalnom redu odnosi na hranu, ali ne i na vodu. Prema tome … Voda može!

    PRIOPĆENJE

    Odlukom o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 14A/10., 11/15., 2/16., 5/16., 2/18.) člankom 59. stavkom 1. točkom 9., između ostaloga, propisano je da na javnim površinama nije dozvoljeno ostavljanje posuda za hranu i hranjenje životinja.

    Naime, cilj takve odredbe je sprječavanje stvaranja otpada na javnim površinama odnosno skupljanja glodavaca i insekata oko posuda, a što se, nažalost, često događa kada nepojedena hrana ostaje bez nadzora, odnosno ako se ne ukloni.

    Naglašavamo kako NIJE zabranjeno ostavljanje posuda s vodom koje bi pri ovako visokim ljetnim temperaturama zraka pomogle životinjama niti je Odlukom o komunalnom redu propisano da isto nije dopušteno.

    Također napominjemo kako do sada niti jedna fizička osoba nije kažnjena radi ostavljanja posude s vodom na javnoj površini. Eventualno usmeno upozorenje komunalnih redara odnosi se isključivo na osobe koje su zatečene u ostavljanju hrane na javnoj površini, uz uputu da hranu uklone kako bi se izbjeglo skupljanje glodavaca i insekata tijekom noći.

    Grad Osijek prepoznat je kao Prijatelj životinja i svako djelovanje, kako većine građana tako i Gradske uprave, usmjereno je k usklađivanju zajedničke dobrobiti te podizanju kvalitete života kako za sve naše sugrađane tako i za životinje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Malo je reći da je urnebesni prijenos kod građana izazvao opće veselje... :D

    (VIDEO) Službenici pakistanske vlade slučajno uključili “mačji filter” na prijenosu uživo

    Na novinarskoj konferenciji u Pakistanu prije nekoliko dana dogodilo se nešto vrlo neobično, a što je od građana izmamilo salve Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    "Sve je jasno mi nećemo ništa silovati, a radit ćemo sve u cilju da imamo suđenje korektno, po zakonu i pošteno, vidimo se naredni puta, ali to će biti 18. travnja u 10 sati."

    Suđenja braći Mamić i ostalima odgođena jedanaesti put

    Ovo nije prvi sumnjivi posao Fine, prije 15 dana pisalo se kako Fina namješta natječaj za kupnju namještaja...

    Besramno! Fina objavila sumnjivi natječaj: Odredili su uvjete malo “pre” precizno

    Na snimci koja traje dvadesetak sekundi vidimo neugodnu situaciju i izraz svakodnevnog rasizma

    NK Osijek objavio video koji je mnogima simpatičan, ali je zapravo grozan i tužan