AFERE

(Priopćenje) Gradonačelnik Vrkić: Voda za mačke na ulici – može!

Iz priopćenja Grada proizlazi da se odluka o komunalnom redu odnosi na hranu, ali ne i na vodu. Prema tome ... Voda može!

  Objavljeno 11.08.2018
  Alan Srčnik

  Nakon što se na gradska vrata Osijeka okomio sav medijski svijet zbog zdjelice vode za žedne gradske mačke, a gdje je izvjesni komunalni redar izvjesnoj gospođi prijetio kaznom od 500 kuna, oglasio se gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, odnosno Grad – priopćenjem …

  Iz priopćenja Grada proizlazi da se odluka o komunalnom redu odnosi na hranu, ali ne i na vodu. Prema tome … Voda može!

  PRIOPĆENJE

  Odlukom o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 14A/10., 11/15., 2/16., 5/16., 2/18.) člankom 59. stavkom 1. točkom 9., između ostaloga, propisano je da na javnim površinama nije dozvoljeno ostavljanje posuda za hranu i hranjenje životinja.

  Naime, cilj takve odredbe je sprječavanje stvaranja otpada na javnim površinama odnosno skupljanja glodavaca i insekata oko posuda, a što se, nažalost, često događa kada nepojedena hrana ostaje bez nadzora, odnosno ako se ne ukloni.

  Naglašavamo kako NIJE zabranjeno ostavljanje posuda s vodom koje bi pri ovako visokim ljetnim temperaturama zraka pomogle životinjama niti je Odlukom o komunalnom redu propisano da isto nije dopušteno.

  Također napominjemo kako do sada niti jedna fizička osoba nije kažnjena radi ostavljanja posude s vodom na javnoj površini. Eventualno usmeno upozorenje komunalnih redara odnosi se isključivo na osobe koje su zatečene u ostavljanju hrane na javnoj površini, uz uputu da hranu uklone kako bi se izbjeglo skupljanje glodavaca i insekata tijekom noći.

  Grad Osijek prepoznat je kao Prijatelj životinja i svako djelovanje, kako većine građana tako i Gradske uprave, usmjereno je k usklađivanju zajedničke dobrobiti te podizanju kvalitete života kako za sve naše sugrađane tako i za životinje.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Svećenika je 'isprovocirao', čini nam se, upit radi li se o donacijama za mercedes ili novi zvonik ...

  Ivanovački župnik na Face-u, u raspravi pod tekstom o prodaji ulaznica za Thompsona, čitatelju: Vas pedere iskorijeniti

  "Policija je gospodina Mamića lišila slobode. On će tijekom dana biti predan u nadležnost Suda BiH", potvrdili su za Hinu iz SIPA-e

  U Međugorju uhićen Zdravko Mamić

  S obzirom na osjetljivost teme, priopćenje objavljujemo u cijelosti ...

  Oops! Nezgodna najava jakih snaga MUP-a