ŽIVOT

Priopćenje Stožera OBŽ: Upute za propusnice

Od ove zabrane izuzete su neke kategorije osoba koje su neophodne za funkcioniranje gospodarstva i zajednice

Objavljeno 21.12.2020
Ivona Amidžić

Od srijede, 23. prosinca stupa na snagu Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj i traje do 8. siječnja 2021. godine.

Od ove zabrane izuzete su neke kategorije osoba koje su neophodne za funkcioniranje gospodarstva i zajednice, kao i kategorije osoba koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19. Više detalja nalazi se u Odluci.

Kategorije osoba koje su izuzete zabrane, svojstvo koje im to omogućuje mogu dokazati iskaznicom ili drugom identifikacijskom ispravom ili dokumentom te propusnicom.

Osobe koje ne posjeduju iskaznicu ili drugu identifikacijsku ispravu ili dokument, propusnicu mogu zatražiti od županijskog stožera civilne zaštite prema mjestu svog boravišta odnosno prebivališta. Više detalja nalazi se u Uputi za primjenu Odluke.

Budući da se unaprijed ne mogu predvidjeti sve životne situacije, postoji mogućnost da se dobije propusnica i u slučajevima drugih opravdanih razlog, a takve propusnice izdaje Ravnateljstvo civilne zaštite.

Osobe s prebivalištem, odnosno boravištem na području Osječko-baranjske županije propusnicu mogu zatražiti putem sustava e-propusnice.

Iznimno,  ako podnositelj zahtjeva nema mogućnost pristupa sustavu e-propusnice, zahtjev se može uputiti putem maila na: [email protected].

U tom slučaju zahtjev mora sadržavati sljedeće podatke:

  • IME I PREZIME
  • OIB
  • ADRESU STANOVANJA
  • RELACIJU PUTOVANJA
  • OBRAZLOŽENJE, ODNOSNO OPRAVDANOST ZAHTJEVA.

Iznimno, za osobe koje se ne koriste emailom, propusnica se može zatražiti i na telefone: 031/221-632, 031/221-645, 031/221-649.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja određenih mjera zaštite, s obzirom na to da virus i dalje egzistira među pučanstvom, donosit će Ministarstvo zdravstva

Vlada proglasila kraj epidemije, Capak i Beroš objavili što se sve mijenja

Vlada je na današnjoj sjednici proglasila kraj epidemije koronavirusa. Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja Više…

Europski je tjedan cijepljenja koje je najbolja prevencija protiv zaraznih bolesti, ali i jedno od najvećih javno zdravstvenih dostignuća 20. stoljeća

U svijetu je broj cijepljene djece u padu, a u Hrvatskoj se po pitanju povjerenja u cjepiva osjetno promijenio trend u posljednje četiri godine

Ključnom porukom „Velika nadoknada cijepljenja“ ovaj se tjedan pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije obilježavaju ovogodišnji Svjetski i Europski tjedan cijepljenja. Više…

Povjerenstvo će razmotriti je li stanje s virusom još uvijek ozbiljno. Dok je pandemija očito i dalje ozbiljna, u posljednje tri godine došlo je do značajnog poboljšanja u zaštiti ljudi od virusa, putem brzih antigenskih testova, lijekova i cjepiva

WHO danas proglašava kraj pandemije?

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) danas održava sastanak, 14. otkako se prvi put pojavio koronavirus, a njihov hitni odbor za covid-19 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje