ŽIVOT

Pripadnici Hrvatske vojske u RH te u misijama i operacijama u inozemstvu imaju posebna biračka mjesta

Za glasanje pripadnika Oružanih snaga RH na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor određena su tri posebna biračka mjesta u Oružanim snagama

  Objavljeno 05.07.2020
  Ivona Amidžić

  Pripadnicima Hrvatske vojske u Republici Hrvatskoj te u misijama i operacijama u inozemstvu određena su posebna biračka mjesta te će u nedjelju, 5. srpnja moći izaći na parlamentarne izbore i glasati u Zagrebu, Splitu i Udbini, kao i u Afganistanu, Poljskoj i na Kosovu.

  “Pripadnicima Oružanih snaga RH koji će se na dan izbora zateći u službi u OSRH na području Republike Hrvatske, a izvan mjesta svoga prebivališta, glasanje će biti omogućeno na temelju potvrda za glasanje izvan mjesta prebivališta na najbližem redovnom ili posebnom biračkom mjestu na kojem će moći glasati za liste svoje izborne jedinice (ukupno do 200 pripadnika OSRH)”, izvijestili su iz Ministarstva obrane RH.

  Za glasanje pripadnika Oružanih snaga RH na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor određena su tri posebna biračka mjesta u Oružanim snagama i to: biračko mjesto u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu, u vojarni “Admiral flote Sveto Letica Barba” u Splitu i u vojarni “Josip Jović” u Udbini.

  Na tim posebnim biračkim mjestima, za glasanje su prijavljena 473 pripadnika Hrvatske vojske.

  Hrvatski vojnici glasat će i u Afganistanu, Poljskoj i Kosovu

  Pripadnicima Hrvatske vojske u misijama i operacijama u inozemstvu, glasanje će biti omogućeno na tri posebna biračka mjesta te na biračkom mjestu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Prištini gdje će glasovati pripadnici hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru KFOR.

  Pripadnici hrvatskog kontingenta u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu glasati na posebnom biračkom mjestu u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu i na posebnom biračkom mjestu u kampu HKIA u Kabulu.

  Pripadnici hrvatskog kontingenta u aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti eFP-BG u Poljskoj glasat će na posebnom biračkom mjestu u vojarni Bemowo Piskie u istoimenom gradu u Republici Poljskoj.

  U navedenim misijama i operacijama, za glasanje je prijavljeno ukupno 218 pripadnika OSRH.

  (Hina)

  foto: MORH

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Banožić: „Hrvatska vojska još jednom je pokazala važnost brzine i zajedništva, kao i smjer u kojem se i dalje vrlo odgovorno moramo nastaviti kretati"

  Hrvatska vojska izgradila 51 šator kao pomoć zdravstvenim ustanovama

  Pripadnici Hrvatske vojske od samog početaka izbijanja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj aktivno sudjeluju u pomoći civilnim institucijama i građanima Republike Više…

  Mobilna aplikacija mIzbori namijenjena je javnosti za uvid u rezultate glasovanja

  Rezultate izbora možete pogledati i preko mobilne aplikacije

  Državno izborno povjerenstvo (DIP) pripremilo je mobilne aplikacije za kontrolu zapisnika i za uvid u rezultate glasovanje – mIzbori koje Više…

  Provode se mjere zaštite od zaraze koronavirusom: birači nose maske, mahom i rukavice, dezinficiraju ruke...

  DIP: Birači se odazvali glasovanju unatoč epidemiji i mjerama

  Pandemija koronavirusa i mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor, podatci su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ukupno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 11144

  Stožer: Imamo 2421 novi slučaj. To je najviše dosad

  U Osijeku prvi put održana konferencija o blockchainu i kriptovalutama

  Blockchain i Cryptodays u Osijeku

  Svečanost je završila dodjelom čak 64 nagrade i priznanja, a jedno od njih dodijeljeno je i Gradu Osijeku za dugogodišnju uspješnu poslovnu suradnju!

  Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku proslavio 60. rođendan