POLITIKA

Produžetak Kanižlićeve ulice – natječaj nije poništen

Sve zaprimljene ponude bile su znatno veće od procijenjene vrijednosti nabave - vrši se novi postupak pregleda i ocjene ponuda

  Objavljeno 30.05.2019
  Tamara Lemajić

  Grad Osijek je u razdoblju od srpnja 2018. do veljače 2019. proveo tri postupka javne nabave za izvođenje radova na izgradnji nerazvrstane ceste – produžetak Kanižlićeve ulice. U prethodno navedenim provedenim postupcima sve zaprimljene ponude bile su znatno veće od procijenjene vrijednosti nabave te ih je stoga Naručitelj morao poništiti.

  U travnju 2019. proveden je 4. postupak javne nabave u kojem je procijenjena vrijednost nabave određena u iznosu od 14.800.000,00 kn bez PDV-a. Nakon provedenog postupka javne nabave Grad Osijek je Rješenjem odabrao najpovoljniju ponudu koja je financijski respondirala procijenjenoj vrijednosti nabave.

  Naručitelj je naknadnim pregledom priložene dokumentacije u provedenom postupku javne nabave utvrdio određene propuste u postupku koji zahtijevaju ponovljeni pregled i ocjenu. Stoga je 23.svibnja, prije pravomoćnosti odnosno izvršnosti, poništio Rješenje o odabiru najpovoljnije ponude u postupku javne nabave za izvođenje radova na izgradnji produžetka Kanižlićeve ulice između Gornjeg grada i Retfale i vratio postupak u fazu pregleda i ocijene ponuda s namjerom sprječavanja eventualne štete i žalbe. Dakle, natječaj nije poništen, nego je aktivan i trenutno se vrši novi postupak pregleda i ocjene ponuda nakon kojeg će naručitelj donijeti novu odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude.

  Sukladno članku 290. stavku 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br. 120/16.) postupak pregleda i ocjene ponuda su tajni do donošenja odluke javnog naručitelja.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  - Ako ima netko pašnjak za prodati, i da nije skup, nek' se javi u inbox - napisao je Mato Palić, profesor s Pravnog fakulteta u Osijeku :D

  Lovro i dalje top tema – Poslije dogradonačelnice ‘opleo’ ga i Mato Palić!?

  Ljetni hit 'Kadidatura'? ... naposljetku je pohvalila što veću izbornu utakmicu :)

  Dogradonačelnica Osijeka se našalila sa Škorinom kandidaturom, ali …

  Video je objavio na Youtube-u, potom Facebook-u ... Škoro priželjkuje promjene Ustava!

  Miroslav Škoro objavio predsjedničku kandidaturu i ide na ‘vaganje’ sa Zoranom Milanovićem