POLITIKA

Produžetak Kanižlićeve ulice – natječaj nije poništen

Sve zaprimljene ponude bile su znatno veće od procijenjene vrijednosti nabave - vrši se novi postupak pregleda i ocjene ponuda

  Objavljeno 30.05.2019
  Tamara Lemajić

  Grad Osijek je u razdoblju od srpnja 2018. do veljače 2019. proveo tri postupka javne nabave za izvođenje radova na izgradnji nerazvrstane ceste – produžetak Kanižlićeve ulice. U prethodno navedenim provedenim postupcima sve zaprimljene ponude bile su znatno veće od procijenjene vrijednosti nabave te ih je stoga Naručitelj morao poništiti.

  U travnju 2019. proveden je 4. postupak javne nabave u kojem je procijenjena vrijednost nabave određena u iznosu od 14.800.000,00 kn bez PDV-a. Nakon provedenog postupka javne nabave Grad Osijek je Rješenjem odabrao najpovoljniju ponudu koja je financijski respondirala procijenjenoj vrijednosti nabave.

  Naručitelj je naknadnim pregledom priložene dokumentacije u provedenom postupku javne nabave utvrdio određene propuste u postupku koji zahtijevaju ponovljeni pregled i ocjenu. Stoga je 23.svibnja, prije pravomoćnosti odnosno izvršnosti, poništio Rješenje o odabiru najpovoljnije ponude u postupku javne nabave za izvođenje radova na izgradnji produžetka Kanižlićeve ulice između Gornjeg grada i Retfale i vratio postupak u fazu pregleda i ocijene ponuda s namjerom sprječavanja eventualne štete i žalbe. Dakle, natječaj nije poništen, nego je aktivan i trenutno se vrši novi postupak pregleda i ocjene ponuda nakon kojeg će naručitelj donijeti novu odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude.

  Sukladno članku 290. stavku 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br. 120/16.) postupak pregleda i ocjene ponuda su tajni do donošenja odluke javnog naručitelja.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Urbana aglomeracija Osijek, najuspješnija aglomeracija u Republici Hrvatskoj, koristi 40 milijuna eura koji su usmjereni na održivi urbani razvoj

  Osijek provodi EU projekte vrijedne 87 milijuna eura

  Trenutno je u procesu završetka rehabilitacija u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek u Bizovcu

  Povratak gradonačelnika Ivana Vrkića

  "U utorak ću konačno održati prvi sastanak nakon operacije sa svojim suradnicima - zamjenicima i pročelnicima. Nastavljamo gdje smo stali"

  Nakon skoro pet mjeseci šutnje gradonačelnik Ivan Vrkić obratio se građanima