ŽIVOT

[PROGRAM] Fenomenalno vrijeme za tri dana Festivala cvijeća – ‘Ajmo svi put parka kod Školjke!

U subotu nas očekuje i turističko vođenje parkovima, gdje će svi zainteresirani posjetitelji saznati zašto Osijek slovi za najzeleniji grad u Hrvatskoj...

Objavljeno 10.05.2022
Ivona Amidžić

S proljetnim svibnjem stiže i još jedno izdanje Festivala cvijeća, ove godine ponovno u svom punom sjaju! U Parku kralja Držislava od 13. do 15. svibnja održava se šaroliki program koji uključuje dječje pričaonice, turističko vođenje, slikanje, ples, revije, koncerte i druge prigodne aktivnosti.

Za naše najmlađe posjetitelje namijenjene su aktivnosti prvog dana (petak, 13. svibnja)  kada će ih urbani šumari, licencirani učitelji penjanja uz zaštitnu opremu poučiti penjanju na stabla. Oni zaista najmlađi moći će uživati balansirajući na balans vrpci razvučenoj između dva stabla na svega 20 centimetara od tla. Zatim slijede cvjetne priče koje će pripremiti nacionalne manjine grada Osijeka, uz koje će naši najmlađi razvijati najljepše osjećaje prema biljkama i prirodi, ali i naučiti kako se odnositi prema stablima, grmovima i drugim biljkama u našim parkovima i drvoredima.

Pozitivnu zelenu sinergiju nastavljamo razvijati i u subotu i nedjelju. Učenici srednjih škola pokazat će koliko dobra može donijeti timski rad. Tako u Reviji cvijeća zajedno sudjeluju Glazbena škola Franje Kuhača Osijek, Obrtnička škola Osijek, Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek. Sve škole imaju i cvjetna mjesta za slikanje.

U subotu nas u 10.30 sati očekuje i turističko vođenje parkovima, gdje će svi zainteresirani posjetitelji saznati zašto Osijek slovi za najzeleniji grad u Hrvatskoj. Za glazbeni dio programa zaduženi su Glazbena škola Franje Kuhača Osijek i Tamburaška škola Batorek. Plesni studio Shine pripremio je bogati program u kojemu će djeca i mladi plesači plesati u parku i za park, te  plesom povezati ljude i biljke.

Naravno, tu su i naši izlagači cvijeća i svega ostalog što se od cvijeća i za cvijeće može napraviti.

Vrijeme će u petak biti idealno: sunčano s povremenom naoblakom, a temperature će biti prave “pravcate” ljetne…

Vrućine dolaze brže nego očekujemo: Ovaj tjedan idemo već do 30 stupnjeva!

Recept za uspjeh osječkog festivala cvijeća je žlica učeničkog zalaganja, žlica nastavničkog usmjeravanja, žlica plesa, žlica glazbe, žlica planiranja, žlica ljubavi i cvijet za bolji svijet.

Glavna zvijezda festivala bit će, naravno, predivno cvijeće koje će preplaviti čitavi park, a osječki cvjećari uključit će se u ukrašavanje izložbe old timera (starih automobila), stvoriti florističke kreacije u parku te napraviti najljepše vjenčane bukete za reviju cvijeća. Svi posjetitelji u subotu i nedjelju moći će razgledavati i kupiti sadnice i prateću opremu te oživiti svoje stanove, vrtove, balkone, prozore i dvorišta bojama cvijeća.

Vidimo se kod Školjke na Festivalu cvijeća!

Program festivala:

Petak, 13. svibnja 2022.

 • 18:00 – 19:00 – PENJANJE PO STABLU I BALANSIRANJE IZMEĐU STABALA (za djecu)
 • 19:00 – 21:00 – PRIČAONICA CVJETNIH PRIČA I IGRA BOJA

Subota, 14. svibnja 2022.

 • 10:00 – 10:30 – SVEČANO OTVORENJE FESTIVALA CVIJEĆA OSIJEK 2022.
 • 10:30 – 12:30 – OBILAZAK PARKOVA
 • 10:00 – 12:00 – BOJAMA O PARKU (SLIKANJE U PARKU)
 • 11:00 – 12:00 – PLESNI STUDIO SHINE – PLESNE SKUPINE
 • Prijepodne – PENJANJE PO STABLU I BALANSIRANJE IZMEĐU STABALA (za djecu)
 • Poslijepodne – KONCERT UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA OSIJEK
 • 17:00 – 18:00 – REVIJA CVIJEĆA
 • 18:30 – 18:45 – IGRA BOJA
 • 20:00 – 21:00 – KONCERT POPULARNE KLASIČNE GLAZBE

Nedjelja, 15. svibnja 2022.

 • 10:00 – 10:15 – IGRA BOJA
 • 10:30 – 11:00 – SVEČANA PREDAJA SLIKA GALERIJI WALDINGER

Festival se organizira u suradnji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Cjelokupni program možete vidjeti na prigodnom plakatu niže:

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!

Estofex, europski sustav za upozorenje na oluje, izdao je upozorenje prvog stupnja za tuču. Diljem južnih Alpa i sjevernog Balkana Više…

Sutra očekujemo povećanje temperature, ali i veliku mogućnost pljuskova i grmljavina...

DHMZ: Nekoliko dana vrućine, a onda krajem tjedna veliki pad temeprature!

Danas promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja i uglavnom bez oborine. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša temperatura zraka Više…

U subotu najtoplije, ali i opet prilično nestabilno, osobito u sjevernijim krajevima uz mogućnost pljuskova i grmljavine...

Temperature visoke već u petak, a pogotovo u subotu: Idemo opet do 30°C!

Od srijede do petka, mjestimice i dulje, prevladavat će suho i sunčano, gdjekad čak i vedro, najavio je na HRT-u meteorolog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!