KULTURA

Program obilježavanja Međunarodnog dana plesa u kinu Urania

Novi filmski tjedan donosi premijerno 3 nova naslova

Objavljeno 27.04.2021
Darija Kovačić

Međunarodni dan plesa, čija je osnovna ideja podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnoj poruci koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke slavimo 29. travnja. Proslavu Dana plesa je ustanovio Međunarodni plesni odbor (IDC) još 1982. godine, a na taj dan slavimo uspomenu na rođendan jednog od najvećih plesnih reformatora i začetnika modernog baleta Jean Georges Noverrea.

U okviru projekta Resonace Cinema. Cultural Hub for Curious Minds, kino Urania u suradnji s Plesnim Studiom Shine, Akademijom za umjetnost i kulturu i ostalim partnerima, u četvrtak s početkom u 17:30 h sudjeluje u programu obilježavanja Međunarodnog dana plesa u Osijeku. Osim plesnih izvedbi članova lokalnih klubova ispred kina, održat će se i predavanje izv.prof.art. Maje Đurinović, čitanje baletne poruke doc.art. Vuka Ognjenović i čitanje suvremene plesne poruke univ.bacc.educ.art. Martine Terzić, a gledatelji će moći pogledati i film „Mia Slavenska – A Dancer’s Journey“. Ovaj biografski dokumentarac dobitnik je nagrade LA Emmy Award 2015. godine i donosi priču o životu i radu Mije Čorak Slavenske – prve hrvatske primabalerine i prema mnogima, najznačajnije hrvatske plesne umjetnice rođene u Slavonskom Brodu 1916. godine. Čitav program je za gledatelje besplatan, stoga, pridružite nas se i… zaplešite!

Novi filmski tjedan donosi premijerno 3 nova naslova.

Dani gnjeva poznatog redatelja Guya Ritchieja je još jedna njegova perfektna akcija, koja obiluje uvrnutim detaljima i epskim dijalozima koji će se prepričavati godinama, s jednim od najpopularnijih akcijskih zvijezda današnjice Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi.

Poly i ja je obiteljska priča koja će vas oduševiti svojom toplinom i ljepotom prikazanih pejzaža, kao i pričom o jednom divnom prijateljstvu desetogodišnje Cecile i ponija Poly.

Izbačeni je švedski dokumentarac koji istražuje problem stanovanja diljem svijeta i odgovara na pitanje zašto si više ne možemo priuštiti život u svojim gradovima.

Ne propustite pogledati ni srpski psihološki triler Jedini izlaz s Anđelkom Prpić u glavnoj ulozi, Zemlju nomada – socijalnu dramu koja prikazuje život modernih nomada s izvrsnom Frances McDormand u glavnoj ulozi, dansku crnohumornu dramu Još jedna runda koji propitkuje teoriju da mali postotak alkohola u krvi smanjuje probleme i povećava kreativnost, najnoviju Disney animiranu avanturu Raya i posljednji zmaj te dokumentarac Ponoćna obitelj istražuje goruća pitanja privatizacije zdravstvene zaštite u Mexicu i psihološki triler o mreži mračnih obiteljskih tajni Kako se zapravo zovem? u Kino klubu.

Iz Kinematografa napominju da će se svi programi provoditi uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija – osigurana dezinfekcijska sredstva, propisani razmak među gledateljima i razmak između izvođača i publike te zahvaljuju na razumijevanju!

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn).

Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Foto: Kinematografi Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno, a projekcije se tada neće održavati...

Posljednji filmski tjedan u kinu Urania prije godišnjih odmora

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno od četvrtka 29. srpnja do srijede 18. kolovoza, a projekcije Više…

Od četvrtka se svakodnevno u dva termina gleda izbor od pet nagrađivanih naslova suvremenog talijanskog filma

Cinema italiano – ciklus talijanskog filma u Kino klubu

Visoke temperature prizivaju morsku atmosferu i u kino Urania. Stoga su se u Kino klubu odlučili osvježiti mini ciklusom Cinema italiano. Više…

Kina će postati jedno od glavnih mjesta izlazaka i druženja...

Ljeto prepuno kino hitova u kinu Urania

Sada već sa sigurnošću možemo izjaviti: blockbusteri su se vratili u kina! Sudeći po najavama velikih hitova koje ćemo na Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Slike pustih gradskih ulica tipične za kraj srpnja, ove godine zamijenit će vreva mladih koji u Osijek stižu iz Portugala, Španjolske, Italije, Finske, Rumunjske, Mađarske i Hrvatske

Trodnevna manifestacija “U gostima” u Osijeku okuplja mlade iz Europe

Pedro Ribeiro Rodrigues klasični je gitarist iz Portugala koji je, baš kako i naziv koncerta govori, “između dva svijeta” jer je čvrsto povezan i s Portugalom i s Hrvatskom

Koncert portugalskog gitarista Rodriguesa

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno, a projekcije se tada neće održavati...

Posljednji filmski tjedan u kinu Urania prije godišnjih odmora