KULTURA

Program obilježavanja Međunarodnog dana plesa u kinu Urania

Novi filmski tjedan donosi premijerno 3 nova naslova

Objavljeno 27.04.2021
Darija Kovačić

Međunarodni dan plesa, čija je osnovna ideja podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnoj poruci koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke slavimo 29. travnja. Proslavu Dana plesa je ustanovio Međunarodni plesni odbor (IDC) još 1982. godine, a na taj dan slavimo uspomenu na rođendan jednog od najvećih plesnih reformatora i začetnika modernog baleta Jean Georges Noverrea.

U okviru projekta Resonace Cinema. Cultural Hub for Curious Minds, kino Urania u suradnji s Plesnim Studiom Shine, Akademijom za umjetnost i kulturu i ostalim partnerima, u četvrtak s početkom u 17:30 h sudjeluje u programu obilježavanja Međunarodnog dana plesa u Osijeku. Osim plesnih izvedbi članova lokalnih klubova ispred kina, održat će se i predavanje izv.prof.art. Maje Đurinović, čitanje baletne poruke doc.art. Vuka Ognjenović i čitanje suvremene plesne poruke univ.bacc.educ.art. Martine Terzić, a gledatelji će moći pogledati i film „Mia Slavenska – A Dancer’s Journey“. Ovaj biografski dokumentarac dobitnik je nagrade LA Emmy Award 2015. godine i donosi priču o životu i radu Mije Čorak Slavenske – prve hrvatske primabalerine i prema mnogima, najznačajnije hrvatske plesne umjetnice rođene u Slavonskom Brodu 1916. godine. Čitav program je za gledatelje besplatan, stoga, pridružite nas se i… zaplešite!

Novi filmski tjedan donosi premijerno 3 nova naslova.

Dani gnjeva poznatog redatelja Guya Ritchieja je još jedna njegova perfektna akcija, koja obiluje uvrnutim detaljima i epskim dijalozima koji će se prepričavati godinama, s jednim od najpopularnijih akcijskih zvijezda današnjice Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi.

Poly i ja je obiteljska priča koja će vas oduševiti svojom toplinom i ljepotom prikazanih pejzaža, kao i pričom o jednom divnom prijateljstvu desetogodišnje Cecile i ponija Poly.

Izbačeni je švedski dokumentarac koji istražuje problem stanovanja diljem svijeta i odgovara na pitanje zašto si više ne možemo priuštiti život u svojim gradovima.

Ne propustite pogledati ni srpski psihološki triler Jedini izlaz s Anđelkom Prpić u glavnoj ulozi, Zemlju nomada – socijalnu dramu koja prikazuje život modernih nomada s izvrsnom Frances McDormand u glavnoj ulozi, dansku crnohumornu dramu Još jedna runda koji propitkuje teoriju da mali postotak alkohola u krvi smanjuje probleme i povećava kreativnost, najnoviju Disney animiranu avanturu Raya i posljednji zmaj te dokumentarac Ponoćna obitelj istražuje goruća pitanja privatizacije zdravstvene zaštite u Mexicu i psihološki triler o mreži mračnih obiteljskih tajni Kako se zapravo zovem? u Kino klubu.

Iz Kinematografa napominju da će se svi programi provoditi uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija – osigurana dezinfekcijska sredstva, propisani razmak među gledateljima i razmak između izvođača i publike te zahvaljuju na razumijevanju!

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn).

Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Foto: Kinematografi Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black