OSJEČANI

Projekt Kitteens – Kako zainteresirati djevojke za IT

Kao i sve, jedan od najbrže rastućih segmenata gospodarstva za budući razvoj treba žene

Objavljeno 24.05.2018
Nikolina Ćosić

Projekt Kitteens, koji za cilj ima poticati mladu žensku populaciju na rad u tehničkim smjerovima IT sektora, održat će se u petak i subotu, 8. i 9. lipnja u Osijeku.

Kako se grad Osijek posljednjih nekoliko godina snažno etablira kao središte razvoja IT-ja istočne Hrvatske, logičan slijed je širiti ljubav prema tom sektoru na mlade naraštaje. Organizatori ovog projekta su Osijek Software City, grad Osijek i Poduzetnički Inkubator Osijek, a zajedno žele što je više moguće poticati mlade naraštaje, a posebno djevojke, da se odvaže u ovoj grani djelatnosti kako bi se smanjiie spolne predrasude i stereotipi kada je riječ o tehničkim granama IT-ja u Osijeku, ali i šire.

Kitteens je projekt čiji je cilj poticati djevojke od 13 do 21 godinu na rad u tehničkim smjerovima IT sektora. Kreativnim, interaktivnim i zanimljivim radionicama pokušat će potaknuti što veći interes za STEM koji spada u područje prirodoslovno matematičkih znanosti te tehnologije i inženjerstva. Kroz dva dana djevojke će imati priliku prisustvovati na sveukupno 6 različitih radionica koje imaju jedan cilj, a to je približiti IT sektor i pokazati njegovu zanimljivu i korisnu stranu ženskoj populaciji u osnovnim i srednjim školama.

Prvi u nizu događaja pod nazivom Kitteens će se održati 8. i 9.6.2018. u prostorima Poduzetničkog Inkubatora Osijek BIOS, a ovdje pogledajte cijeli program za Kittens projekt.

Prijava:

Prijave za djevojke traju dok se ne popuni 60 mjesta, a prijaviti se možete na linku.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kakva je situacija s ženama u najbrže rastućoj industriji?

ICT Day na FERIT-u – Samo za cure!

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) treću godinu za redom obilježavaju Međunarodni dan djevojaka u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Prvi put je bilo više od 20 beskućnika, sada ih je 12 što je dobar znak"

Caritasu Osijek uručene božićnice za beskućnike

Sastanku su se odazvali predstavnici svih vijeća nacionalnih manjina te predstavnici austrijske, makedonske, slovenske i židovske manjine

Osječki znanstvenici i umjetnici – pripadnici nacionalnih manjina

Gamoš: "Sigurnost djece je na prvom mjestu! Već se dogodio jedan nesretni slučaj. Tko će za to snositi odgovornost?"

Uklonjeno igralište u Tenji bilo je nelegalno i opasno