OSJEČANI

Projekt Kitteens – Kako zainteresirati djevojke za IT

Kao i sve, jedan od najbrže rastućih segmenata gospodarstva za budući razvoj treba žene

Objavljeno 24.05.2018
Nikolina Ćosić

Projekt Kitteens, koji za cilj ima poticati mladu žensku populaciju na rad u tehničkim smjerovima IT sektora, održat će se u petak i subotu, 8. i 9. lipnja u Osijeku.

Kako se grad Osijek posljednjih nekoliko godina snažno etablira kao središte razvoja IT-ja istočne Hrvatske, logičan slijed je širiti ljubav prema tom sektoru na mlade naraštaje. Organizatori ovog projekta su Osijek Software City, grad Osijek i Poduzetnički Inkubator Osijek, a zajedno žele što je više moguće poticati mlade naraštaje, a posebno djevojke, da se odvaže u ovoj grani djelatnosti kako bi se smanjiie spolne predrasude i stereotipi kada je riječ o tehničkim granama IT-ja u Osijeku, ali i šire.

Kitteens je projekt čiji je cilj poticati djevojke od 13 do 21 godinu na rad u tehničkim smjerovima IT sektora. Kreativnim, interaktivnim i zanimljivim radionicama pokušat će potaknuti što veći interes za STEM koji spada u područje prirodoslovno matematičkih znanosti te tehnologije i inženjerstva. Kroz dva dana djevojke će imati priliku prisustvovati na sveukupno 6 različitih radionica koje imaju jedan cilj, a to je približiti IT sektor i pokazati njegovu zanimljivu i korisnu stranu ženskoj populaciji u osnovnim i srednjim školama.

Prvi u nizu događaja pod nazivom Kitteens će se održati 8. i 9.6.2018. u prostorima Poduzetničkog Inkubatora Osijek BIOS, a ovdje pogledajte cijeli program za Kittens projekt.

Prijava:

Prijave za djevojke traju dok se ne popuni 60 mjesta, a prijaviti se možete na linku.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kakva je situacija s ženama u najbrže rastućoj industriji?

ICT Day na FERIT-u – Samo za cure!

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) treću godinu za redom obilježavaju Međunarodni dan djevojaka u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Većina jezik želi učiti u Zagrebu, a nitko u Osijeku, iako su imali priliku prijaviti se i ovdje...

Potomci iseljenih Hrvata dobit će priliku učiti hrvatski jezik u Hrvatskoj

"Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu"

Piližota: Treba li Šuker i dalje biti počasni građanin našeg grada?

Kontaktirali smo gradonačelnika Ivana Vrkića i upitali ga zašto dom nije završen, je li doista prenamijenjen u arhivu i planira li ga ova gradska vlast završiti

Treba li Brijestu društveni dom?