ŽIVOT

Projekt “Stara pekara” bi mogao biti gotov i prije roka!?

Unutra će biti novi turistički i marketinških sadržaji, što bi trebalo dovesti i do četrdesetak novozaposlenih

Objavljeno 10.05.2018
Nikolina Ćosić

Gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s predstavnikom radova Monte – mont d.o.o. Vladom Iličićem danas je govorio o napretku radova na projektu “Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog”. U sklopu je to „Dana otvorenih vrata EU projekata“, a na temu „Kulturna baština u funkciji revitalizacije osječke Tvrđe“.

Gradonačelnik Vrkić je podsjetio kako je dobiveno 66 milijuna kuna iz EU fondova za obnovu unutrašnjosti objekta, ali i Trga. Unutra će biti novi turistički i marketinških sadržaji, što će dovesti i do četrdesetak novozaposlenih. Vrkić je zadovoljan kako radovi teku, a osim toga veseli ga i kako se radi “o europskom novcu, našim radnicima i našoj pameti iz čega će se stvoriti pravi sadržaji od kojih će Osijek imati velike koristi.”

Radovi se poklapaju, a možda su i ispred dogovorenih rokova – rekao je Iličić – te nadodao kako bi radovi, po ugovornom roku trebali biti gotovi do kraja iduće godine, a moglo bi se završiti i ranije.

Nakon toga je bilo organizirano vođenje po gradilištu projekta kako bi se svi prisutni mogli uvjeriti u rečeno. Osim predstavljanja radova sklopu današnjeg programa je bilo organizirano i pričanje priča o osječkoj Tvrđi u dvorani Arheološkog muzeja, kao i stručni obilazak kulturnih dobara poput Donje oružarnice, bastiona s vodotornjem te Novog samostana sv. Križa. Program se nastavio predavanjima i okruglim stolovima na temu kulturne baštine. Tako je na rasporedu  bilo predavanje „Jesmo li zaslužili baštinu?”, okrugli stol „Potencijal kulturne baštine u revitalizaciji i razvoju grada“, ali i  kratko predstavljanje ostalih projekata kulturne baštine u provedbi i pripremi.

VEZANE VIJESTI

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi predstavila je novi projekt za pomaganje potrebitih

5 milijuna kuna za ublažavanje siromaštva u Osijeku i okolici

Osječkoj su humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi pred kraj prošlog mjeseca odobrena financijska sredstva u iznosu od 5 042 860,00 kuna Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj se blagdan obilježava na dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH

Sutra se obilježava Dan državnosti

Bilo dobro pripremiti laganu jesensku jaknu koju ste možda već spremili.

Pred nama je djelomično sunčana nedjelja, a moguća i pokoja kap kiše

A da znanje ne ostane samo teoretsko, pomoći će čašica, dvije u muzejskom baru i restoranu

U Varšavi se otvara muzej posvećen votki