SPORT

Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza male osječane upoznaje s ljepotama ovog sporta

Posjetili smo trening u OŠ Višnjevac gdje 20-ak mališana trenira s trenerima TK Osijek

  Objavljeno 16.02.2020
  Petar Tauković

  Prvi koraci važni su u svakom sportu, a posebno u tenisu. Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza omogućuje mladim Osječanima da se uz stručno trenersko vodstvo besplatno upoznaju s osnovama bijelog sporta i možda na taj način započnu uspješnu tenisku karijeru. Posjetili smo trening u OŠ Višnjevac gdje 20-ak mališana trenira s trenerima TK Osijek.

  „Projekt Tenis u školama započeo je Tenis klub Osijek – nositelj kvalitete samog sporta u gradu Osijeku. Osnovna škola Višnjevac izašla nam je u susret i omogućila da uđemo u njihov prostor i da na području Višnjevca provodimo program u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom. Program je namijenjen djeci do 10 godina, od prvog do četvrtog razreda. Kroz sport i program provođenja sport  se nastoji približiti djeci i upoznati djecu s osnovama te na taj način povećati broj djece koja će kasnije ostati u sportu. U programu u OŠ Višnjevac uključeno je više od 250 djece. Program se provodi na satovima tjelesne kulture. Velika je kooperativnost osoblja i za sada program napreduje vrlo uspješno!“ – izjavio je trener Denis Gušlo.

  Tenis u školama

  Osijek, 14.02. 2020. – Tenis u školama.
  Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ

  Program projekta obuhvaća 30 sati treninga u kojima učenici savladavaju osnovne teniske udarce i kretanje. Treninzi se održavaju jedanput tjedno u sklopu nastave, a traju jedan školski sat. Mali Osječani trenutno su na pola planiranog programa ali već vladaju forhendom i bekhendom te s dječjim veseljem prebacuju lopticu preko mreže.

  „U školi tenisa jako mi je zanimljivo i uvijek se dobro zabavimo. Naučili smo zaista dobro igrati tenis i sviđa mi se ideja. Za sada mi ide solidno i vjerujem da ću s vremenom i čestim treninzima biti još bolja. Sviđa mi se rekreativan način rada i pristup. Trenerica je jako pristupačna, a najviše nam se sviđa vježba s lopticama koja nas uvijek razgiba.“ – zaključila je učenica trećeg razreda Ana Lučenčić.

  Projekt Tenis u školama pokrenuo je Hrvatski teniski savez s ciljem popularizacije tenisa kod najmlađih. Program obuhvaća djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a održava se u 24 škole u gradovima diljem Hrvatske. Uz osnove tenisa, polaznici se kroz 30 sati programa upoznaju i s brojnim prednostima koje ovaj sport ima na tjelesni, motorički i psihološki razvoj djeteta. Sudeći po treningu u Osijeku projekt će svakako formirati male tenisače, a možda je baš među njima i buduća zvijezda hrvatskog tenisa.

  Svi mali Osječani koji sudjeluju u projektu Tenis u školama dobili su i karte za Davis Cup susret Hrvatske i Indije koji se 6. i 7. ožujka igra u zagrebačkom Domu sportova. Ulaznice za Davis Cup u Zagrebu u prodaji su u sustavu www.ulaznice.hr od ponedjeljka.

  Tenis u školama

  Osijek, 14.02. 2020. – Tenis u školama.
  Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  „Ovo je jedinstvena prilika tijekom koje će se na jednom mjestu okupiti 20 najpoznatijih imena hrvatskog tenisa"

  Donna Vekić na konferenciji predstavila nadolazeći teniski spektakl

  Uoči dugoiščekivanog teniskog spektakla pod nazivom Hrvatski Premier Tenis, danas je u Osijeku održana konferencija za medije, na kojoj je tenisačica Više…

  Radi se o stipendiranju nadarenih učenika Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku :D

  Humanitarni Tenis&Vino, Wine open 2019. (26.10. u 9 sati) PRAVILA I PRIJAVA

  Rotary klub J. J. Strossmayer iz Osijeka i u ovoj rotarijanskoj godini nastavlja s djelovanjem na području poticanja izvrsnosti. S Više…

  U glasovanju su sudjelovali svi zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja

  Goran Ivanišević dobio najviše glasova teniskih fanova za Tenisku kuću slavnih

  Nakon pet tjedana glasovanja u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević sakupio je najviše glasova Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Izabran je za mandatno razdoblje 2020-2024. godine

  Marijo Možnik novi je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

  Toliko je popularna! Ova će biciklijada prema broju prijava dvostruko premašiti sve dosadašnje godine...

  Još jedna tradicionalna biciklijada Deer & Bike