SPORT

Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza male osječane upoznaje s ljepotama ovog sporta

Posjetili smo trening u OŠ Višnjevac gdje 20-ak mališana trenira s trenerima TK Osijek

    Objavljeno 16.02.2020
    Petar Tauković

    Prvi koraci važni su u svakom sportu, a posebno u tenisu. Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza omogućuje mladim Osječanima da se uz stručno trenersko vodstvo besplatno upoznaju s osnovama bijelog sporta i možda na taj način započnu uspješnu tenisku karijeru. Posjetili smo trening u OŠ Višnjevac gdje 20-ak mališana trenira s trenerima TK Osijek.

    „Projekt Tenis u školama započeo je Tenis klub Osijek – nositelj kvalitete samog sporta u gradu Osijeku. Osnovna škola Višnjevac izašla nam je u susret i omogućila da uđemo u njihov prostor i da na području Višnjevca provodimo program u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom. Program je namijenjen djeci do 10 godina, od prvog do četvrtog razreda. Kroz sport i program provođenja sport  se nastoji približiti djeci i upoznati djecu s osnovama te na taj način povećati broj djece koja će kasnije ostati u sportu. U programu u OŠ Višnjevac uključeno je više od 250 djece. Program se provodi na satovima tjelesne kulture. Velika je kooperativnost osoblja i za sada program napreduje vrlo uspješno!“ – izjavio je trener Denis Gušlo.

    Tenis u školama

    Osijek, 14.02. 2020. – Tenis u školama.
    Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ

    Program projekta obuhvaća 30 sati treninga u kojima učenici savladavaju osnovne teniske udarce i kretanje. Treninzi se održavaju jedanput tjedno u sklopu nastave, a traju jedan školski sat. Mali Osječani trenutno su na pola planiranog programa ali već vladaju forhendom i bekhendom te s dječjim veseljem prebacuju lopticu preko mreže.

    „U školi tenisa jako mi je zanimljivo i uvijek se dobro zabavimo. Naučili smo zaista dobro igrati tenis i sviđa mi se ideja. Za sada mi ide solidno i vjerujem da ću s vremenom i čestim treninzima biti još bolja. Sviđa mi se rekreativan način rada i pristup. Trenerica je jako pristupačna, a najviše nam se sviđa vježba s lopticama koja nas uvijek razgiba.“ – zaključila je učenica trećeg razreda Ana Lučenčić.

    Projekt Tenis u školama pokrenuo je Hrvatski teniski savez s ciljem popularizacije tenisa kod najmlađih. Program obuhvaća djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a održava se u 24 škole u gradovima diljem Hrvatske. Uz osnove tenisa, polaznici se kroz 30 sati programa upoznaju i s brojnim prednostima koje ovaj sport ima na tjelesni, motorički i psihološki razvoj djeteta. Sudeći po treningu u Osijeku projekt će svakako formirati male tenisače, a možda je baš među njima i buduća zvijezda hrvatskog tenisa.

    Svi mali Osječani koji sudjeluju u projektu Tenis u školama dobili su i karte za Davis Cup susret Hrvatske i Indije koji se 6. i 7. ožujka igra u zagrebačkom Domu sportova. Ulaznice za Davis Cup u Zagrebu u prodaji su u sustavu www.ulaznice.hr od ponedjeljka.

    Tenis u školama

    Osijek, 14.02. 2020. – Tenis u školama.
    Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede"

    Donna Vekić: Bio je ovo lud meč

    Donna Vekić prije dvije godine umalo je odustala od tenisa zbog teške operacije koljena, a sada je napravila nevjerojatan povratak Više…

    Terene u Perivoju kralja Tomislava s nedjeljnom završnicom (22. svibnja) preuzimaju tenisači...

    Nastavak teniske „akcije” u Perivoju kralja Tomislava

    Nakon završenog ženskog dijela Osijek Open ITF turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments s nagradnim fondom 25.000 dolara, terene Više…

    Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve sugrađane, a radi se i drugi na Jugu II...

    Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica stiže na ITF Osijek Open: Dodatan rast turističkih noćenja

    Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica boravit će u Osijeku od 9. do 22. svibnja kada će se na ITF Osijek Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.