GOSPODARSTVO

Proljeće! Žene i multitasking :) – Kako ‘istesati’ zimski ‘višak’ i odmah pocrniti za ljeto

Koturaljke i majica bez naramenica! To je za formula za formu i tamnjenje - piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković

  Objavljeno 13.03.2019
  Antonela Verković

  Proljeće je napokon pred vratima i samo što nije pokucalo! Bliži se, bliži i taj dan kad ćemo službeno, kalendarski moći reći – proljeće je, zima je gotova! – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

  Na što vas prvo asocira proljeće? Asocijacija je zaista mnoogoo. Ipak, kao one primarne ćemo staviti sunce, pozitivu, energiju i toplinu.

  Većina se zimi ‘uljulja’ u tu usporenu svakodnevicu – a kako ne bi, kad’ mrak pada ranije, temperature su toliko niske da nerijetko imamo osjećaj kao da će se inje pohvatati po nama ako još minutu ostanemo na hladnom zraku, a kad smo kod hladnog zraka tu su i prehlade …

  I tko bi se onda još svlačio, vježbao i znojio? Ah, a tek blagdani! Nakupilo se, gotovo svima (ili samo meni, pa se tješim da je tako i drugima) kilograma viška zbog preukusnih božićnih delicija kojima nismo mogli odoljeti sve do nove godine, ma i kasnije, a tijekom cijelog Adventa …

  Ali pustimo sad’ to … Proljeće nam donosi puno toga lijepog i novog, a evo kako izvući ono najbolje iz njega – za dušu i tijelo.

  Toplina i sunce jednostavno nas vuče na svjež zrak, a ne moramo ni govoriti koje sve povlastice ono daje našem tijelu. Našem tijelu dobro čini i tjelovježba, a ja sam se, baš zbog gore navedenog Adventa i kilograma, ovog proljeća aktivno odlučila voziti rolama – piše za portal MojaAkcija.hrAntonela Verković.

  Sjećate se djetinjstva? Rijetki su oni koji se nisu iskušali na koturaljkama… Zašto ne vratiti lijepe, bezbrižne dane, a još pritom ‘tesati’ tijelo? U kojem god se gradu nalazili, sigurni smo da imate šetnicu, stazu ili pak prostore uz obale rijeka/mora/jezera koji su kao stvoreni za vožnje.

  Govoreći o prednosti rolanja – cijelo tijelo je angažirano, što znači da se ono razgibava i jača, a rezultat je dobra kondicija, velika izdržljivost i definirani mišići donjeg dijela tijela. Možda jednostavno to ipak nije za vas, ali onda vam preostaje bicikl koji je jednako dobar izbor ‘cardio’ treninga uz ugodan boravak u prirodi. Bicikl je ipak jednostavniji, a tko bi se još i uz aktivnost mučio s učenjem tehnike?

  ALI TO NIJE SVE

  Fizička aktivnost u prirodi, svjež zrak i sunce nisu jedina prednost gore navedenog. Zašto ne biste ovom svemu dodali još jednu prednost, a to je preplanuli ten! Sve što trebate jest odjenuti majicu na bretele i krenuti. Dok vi vježbate i ‘tešete’ tijelo, sunce će učiniti svoje i podariti vam preplanuli ten. Nije li ovo win-win situacija za sve? Ukoliko ste opako ‘zagrijani’ za preplanuli ten, obucite pak majicu bez naramenica, jer bijeli tragovi definitivno nisu dobrodošli – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

  KAKO PRIPREMITI KOŽU?

  Osim standardnih krema i ulja za sunčanje koje potiču tamnjenje kože, ovaj proces možete ubrzati prirodnim putem.

  Ako konzumirate ove namirnice, brže ćete doći do preplanulog tena, jer one podstiču proizvodnju melanina i pigmenata, koji su i zaslužni za tamnjenje kože. Broj jedan je zeleno lisnato povrće, špinat i kelj, ali i mrkva koja je bogata betakarotenom. Na potamnjivanje kože utiče i tirozin – aminokiselina koja se nalazi u većini krema za samotamnjenje. Ona pospješuje proizvodnju melanina, pigmenta koji koži daje boju. Najviše tirozina sadrži soja, bjeljanci i slatkovodna alga spirulina. Ribe, bademi i začini pospješuju tamnjenje. Riboflavin je, baš kao i tirozin, sastavni dio krema za samotamnjenje i djeluje na sličan način.

  Dakako, ono što je najvažnije, dobro se zabavite, a poslije sjedite na šalicu kave na nekoj od terasa kafića – jer nakon naporne aktivnosti, treba se dobro i opustiti! 🙂 – zaključuje za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Madrac je najvažniji za kvalitetan san, ali ništa manje nisu bitni ni podnica, kvalitetan jastuk, posteljina ...

  Trećinu dana spavamo! Činimo li to kako valja?

  Jeste li ikada izračunali koliko vremena spavamo? Znanstvenici tvrde da trećinu života provodimo spavajući. San se svrstava među najvažnije ljudske Više…

  Ne upuštajte se u gradnju sami, jer lakše je graditi s Izolirkom!

  Lakše je graditi s Izolirkom – od temelja do okućnice!

  Gradnja ili adaptacija kuće je za sve nas jedan od najvećih financijskih ‘zalogaja’koji zahtjeva detaljno planiranje . Izrada projekta, prikupljanje Više…

  Donosimo vam vodič za sunčanje :D

  Kiša prestaje sutra! Maštate li o zlaćanom tenu okupanom suncem?

  Iako nam vrijeme nikako ne dopušta da se uljuljamo u svakodnevicu toplih dana, kratkih rukava i golih nogu, mi i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Naporan i dugotrajan posao pretvorite u mačji kašalj!

  Brzo i jednostavno se riješite svih nemogućih grinja u Vašim madracima i kaučima

  Između ostalog, u programu ćete moći pogledati vježbu timova za spašavanje iz i sa vode Državne intervencijske postrojbe CZ Osijek i postrojbe CZ Požeško-slavonske županije

  Promocija prednosti i značajki sustava Civilne zaštite povodom dana Osječko-baranjske županije

  Close