GOSPODARSTVO

Proljetne jaknice – rješenje za 4 godišnja doba u jednom danu!

Izbora je, naravno, na pretek. Kao i modela, uzoraka, materijala, stilova, trendova … Što izabrati, a ne izgubiti se u milijunima različitih modela?

    Objavljeno 01.04.2019
    Alan Srčnik

    Napokon nam vrijeme dozvoljava da dane provodimo u prirodi, ispijamo kavice na terasama i šećemo kroz rascvjetale parkove. Ipak, taj boravak na otvorenom u ovo vrijeme i nije uvijek toliko jednostavan. Što odjenuti? Zamislite situaciju – svakodnevnu. Morate se buditi gotovo u zoru kad ni ptičice još ne cvrkuću jer, naravno, posao čeka. Zamislili ste outfit s idealnom, lepršavom haljinicom ili prozračnom košuljicom jer, dakako, prigodna je za ovo vrijeme – ali ne, ujutro se još uvijek gotovo i inje hvata po granama. Sredina dana je dovoljno topla čak i za sunčanje na balkonu, a večer opet pokaže zube, a i mi svoje zube stisnemo od hladnoće. Rješenje? Slojevito oblačenje čega je kraljica – PROLJETNA JAKNA – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

    Izbora je, naravno, na pretek. Kao i modela, uzoraka, materijala, stilova, trendova … Što izabrati, a ne izgubiti se u milijunima različitih modela? Donosimo vam kratak vodič kroz trendove za proljeće 2019.godine! I za muškarce i za žene!

    Tranzicija iz zimskog kaputa u proljetnu jaknu nikad nije bila lakša, sudeći prema ponudi u dućanima koji su police obogatili proljetnim krpicama, zamijenivši zimski asortiman.

    TRADICIJA OSTAJE

    Dobra, stara klasika. Modeli s kojima apsolutno nikada nećete pogriješiti su kožne jakne i baloneri – uvijek i svugdje. ‘Kožnjake’ u svim bojama i modelima stavljamo na prvo mjesto jer zaista dobro pristaju svakom, bez obzira na stil, a i prigodu – bila ona svakodnevna, jednostavna, odlazak na posao ili pak večernji izlazak. Također, izvrsno pristaje i muškarcima i ženama!

    Isto je i s balonerima – dovoljno su tanki da se uklapaju u proljetne dane, a s druge strane, dovoljno nas i griju. Također, svaku kombinaciju ‘podignu’, posebno ukoliko izaberete neki u malo jačoj boji (a jake boje su ove sezone hit!).

    POSEBNOSTI OVE SEZONE

    Ove sezone svjedočimo velikoj popularnosti takozvanih cargo jakni i laganijih verzija parki. Ukoliko ste ih obožavali zimi, ne morate ih se odreći ni sada, samo u nešto laganijoj varijanti. Ovi modeli jakni pokazat će se idealnim rješenjem pri stvaranju dobitnih dnevnih izdanja, a podjednako efektno i zanimljivo mogu izgledati i u večernjim kombinacijama – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

    Uz modele u klasičnoj, maslinastozelenoj verziji, cargo jakne i parke ove su sezone najpoželjnije u maskirnom uzorku i s mnoštvom vezenih detalja i zakrpa.

    Traper nije dosadan – može na 100 načina!

    Traper jakne hit su već godinama! I nikada ne prolaze, nikada ne blijede i ne nestaju! Možemo reći da se jedino – nastavljaju. I to kako? Na 100 načina! Ove sezone je prava atrakcija ‘oversized’ traper jakna – može li bolje? Uljuljat ćemo se u njezinu udobnost koja će prikriti svaki nedostatak, a opet izgledati kao da smo izašli s modne piste. Također, ako ovu jaknu i dalje smatrate dosadnom, možete joj dodati naljepnice za tkaninu, malo ju izderati (poderano je hit!) ili pak dodati lance. Pustite mašti na volju, a i jednog dosadnog popodneva, kad ne znate što biste od sebe, zabavite se s ukrašavanjem i iskušajte svoju kreativnost s DIY projektom unikatne traper jakne koja će pokoriti ulice.

    Bomberice

    Bomber jakna je pilotska jakna koja je nastala tijekom Prvog svjetskog rata kada su piloti zahtijevali toplu i izdržljivu odjeću za letenje. S vremenom su ovaj odjevni predmet usvojili redoviti civili i sada su standardna univerzalna odjeća. Iako je tradicionalno izrađena od kože, ova bivša pilotska jakna sada je također izrađena od antilopa, vune, najlona, poliestera i još mnogo toga. Dok je tipično obilježena rebrastim rubovima i definiranim ovratnikom, ovaj klasik je tijekom godina doživio mnoge varijacije. Sada ju nose svi trendseteri, a za ovu sezonu vam predlažemo neku jarku boju uz koju nemate puno razmišljanja – ostatak outfita može biti potpuno ‘basic’, uz to nabacite bombericu i voila – spremni ste čak i za modnu pistu! Za najhrabrije: neon boje su ove sezone ‘rasturile’ Fashion Week – hoćete li probati s takvom varijantom? Žuta, narančasta, zelena ili pak pink? Zašto ne? – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

    Suprotnosti se ove sezone privlače!

    Puf jakne

    Sve je počelo ove zime, ali taman smo ih zavoljeli – ne želimo ih se ostaviti niti na proljeće! I ne moramo! Postoje i laganije varijante gotovo na svakom koraku, a izgledaju neodoljivo. Iako u teoriji vrlo neobičan odabir, puf jakna s večernjim kombinacijama slagat će se bolje i lakše od naših očekivanja, a u kombinaciji sa sjajom glitera ili elegancijom crnih večernjih komada još jednom će potvrditi da se u modnom svijetu suprotnosti privlače.

    … Iiii za kraj!

    Glavni savjet koji imamo za vas – pustite mašti na volju, izrazite svoj stil, budite kreativni i uživajte u trendovima. I nemojte se smrzavati, ima vremena za kratke rukave, a pored ovoliko trendova, kako im odoljeti? Nadamo se da će svatko iz ovih savjeta izvući nešto što mu se sviđa. 🙂 – piše za portal MojaAkcija.hr Antonela Verković.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Katalog Izolirka donosi nove akcije

    Proljetne radove lakše je obaviti uz pomoć Izolirke

    Obogatite vaš vrt s vodenim parkom kojemu će se razveseliti i vaša djeca. Razni dijelovi koje možete kombinirati na vrtna Više…

    Dan žena – praznik ženskih prava

    Žene, majke, kraljice – obilježimo zajedno Dan žena

    Drage naše, uskoro je Dan žena. To je Vaš dan, naš dan! Drage žene, majke, kraljice – počastite se toga Više…

    Ime je osnovno obilježje tvrtke, ali zaposlenici su oni koji jamče njen uspješan rast" - izjavio je predsjednik Uprave Peveca, Jurica Lovrinčević

    Nema više Peveca – odsada idemo u Pevex!

    Neka Vas ne brine ovaj bombastični naslov jer iako više nema Peveca pod okriljem starog imena, dolazi nam Pevex! Zbog Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Svi zainteresirani moći će isprobati VR tehnologiju koju u VRgr8 svakodnevno kreiraju za klijente, pružajući priliku za potpuno novo iskustvo

    Ovog vikenda na Tehnicoolum sajmu isprobajte genijalan VRgr8

    Zbog nastavka radova na rekonstrukciji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u Kolodvorskoj ulici, u sklopu Projekta Osijek 4, uspostavlja se nova regulacija prometa

    Obavijest o privremenoj regulaciji prometa u Kolodvorskoj ulici

    Cilj sajma je potaknuti interes kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću iz STEM područja

    [NAJAVA] Tehnicoolum u Gospodarskom centru 25. i 26. listopada – PROGRAM