ŽIVOT

Proljetni festival u Čepinu: Dolaze “Vrtlarica” i cvjećarnica Đardin, a za posjetitelje kuha – Špiček!

Proljetni festival će biti spoj zanimljive OPG ponude, cvijeća, radionica i zabave, odlične gastro ponude i ugodnog druženja

Objavljeno 27.04.2022
Ivona Amidžić

Općina Čepin organizira “Proljetni festival u Čepinu”! Festival će se održati 30. travnja 2022. godine, s početkom u 10:00 sati u Čepinu, na trgu ispred Centra za kulturu. Na festivalu će gotovo četrdeset izlagača ponuditi cvijeće, povrtne sadnice, med, OPG proizvode i drugi prigodni asortiman, prenosi Čepin Online.

Festival je dodatno obogaćen kreativnim radionicama za djecu, koje će voditi Biljkoborci iz Zagreba, pripadnici PU osječko-baranjske i udruga Rame uz rame, dok će u prostorijama novog centra za kulturu Kazališna družina „Putujuće kazalište” Osijek održati kazališnu predstaua za najmlađe „Velika ljubav malog miša“.

Za odrasle su organizirane također dvije radionice – jednu vodi najpoznatija hrvatska Vrtlarica Kornelija Benyovski Šoštarić, a drugu craft cvjećarnica Đardin iz Zagreba.

Naravno, gastronomska ponuda, čija je glavna zvijezda čepinski kupus, neizostavni je dio festivala, a s nama će kuhati i chef Tomislav Špiček.

Program Festivala:

10:15 Radionica za djecu „Seedbombs“ – voditelj: Biljkoborci, Zagreb
10:30 Kreativna radionica za djecu – Cvjetna šarenionica – voditelj: udruga Rame uz rame
11:30 Predstava za djecu: “VELIKA LJUBAV MALOG MIŠA” : Kazališna družina „ PUTUJUĆE KAZALIŠTE” Osijek
12:30 Kreativna radionica za djecu – PU osječko-baranjska: “Moj prvi otisak prsta”, likovna radionica i “Nacrtaj kredom i pokreni se”
11:00 Radionica „KUĆNO KOMPOSTIRANJE I UPOTREBA KOMPOSTA U UZGOJU BILJAKA“, voditelj: Vrtlarica Kornelija Benyovski Šoštarić
14:00 radionica „Izrada cvjetnih vjenčića“, voditelj: Đardin

Gastro ponuda: u 13:00 h podjela ručka posjetiteljima – gost kuhar: Tomislav Špiček

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Poljoprivreda je prošlost, sadašnjost i budućnost Slavonije, u središtu rasprava našla su se pitanja konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, prehrambene sigurnosti i održivog razvoja

U Čepinu održana konferencija “Hrvatska proizvodnja hrane – rješenja za budućnost”

U utorak je u Čepinu održana konferencija „Hrvatska proizvodnja hrane – rješenja za budućnost“, u organizaciji Jutarnjeg lista, uz potporu Više…

Tijekom konferencije poznati stručnjaci i inspirativne gošće otvoreno su govorili o temama koje često prate predrasude i koje su u javnosti još uvijek nedovoljno zastupljene

dm ženska konferencija u Čepinu – Menopauza, seksualnost i stres u fokusu pete dm ženske konferencije

U subotu 13. rujna u Čepinu je održana peta dm ženska konferencija koja je okupila više od 350 žena s Više…

Festival, koji je u proteklom desetljeću prerastao u prepoznatljiv brend zelenih inicijativa u gradu, okupio je izlagače, udruge i posjetitelje iz cijele Hrvatske, a glavna tema ovogodišnjeg izdanja bila je “Kreiraj, održi, poveži”

[FOTO] 5. Plantida – Osijek je vodeći u Hrvatskoj po očuvanju okoliša, a edukacija djece ključ je uspjeha

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin posjetio je u subotu peto izdanje ekološko–kreativnog festivala Plantida, održanog u Parku kralja Držislava u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Od novih kolekcija i back to school popusta, preko nagradne igre s izuzetno vrijednim nagradama, pa sve do obiteljskog dana punog zabave – razloga za dolazak u Portanovu nikad više!

Jesen u Portanovi: nove kolekcije, nagradna igra i obiteljska zabava

Ako tražiš mušku odjeću koja je više od stila, ako u majici tražiš misaoni okvir, ako vjeruješ da dizajn treba imati dušu – dobrodošao si

Mosquitos Coast novi boutique koncept koji odjeću doživljava kao misaoni prostor, kao osobnu izjavu i tiho sredstvo izražavanja

U organizaciji Prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, svečano je otvoren 15. međunarodni znanstveno-stručni skup pod nazivom „Hranom do zdravlja“

U Osijeku svečano otvoren 15. međunarodni znanstveno-stručni skup „Hranom do zdravlja“