GOSPODARSTVO

Proljetni i Obrtnički sajam okupiti će 250 izlagača u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije

Svečano otvorenje sajma je danas, petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, a za posjetitelje će tijekom sajamskih dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

  Objavljeno 15.03.2024
  Matija Ivanković

  Vikend u Osijeku biti će u znaku 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma koji će se od 15. do 17. ožujka održati u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Najavljeno je na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije Ivana Rešetar, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić Kardoš i dopredsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Tibor Vidaković.

  Svečano otvorenje sajma je danas, petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, a za posjetitelje će tijekom tri sajamska dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

  Sajam se u ovom prostoru održava po drugi puta, a prošlogodišnji Proljetni sajam bio je događaj kojim se otvorio ovaj suvremeni i multifunkcionalni prostor Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije – istaknula je direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije Ivana Rešetar.

  – Teme su 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma poljoprivreda, oprema i uređaji u kućanstvu, autohtoni proizvodi, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtničkih proizvoda, a na sajmu će biti predstavljeni i gospodarski potencijali općina Osječko-baranjske županije i šire. O značaju sajma govori i broj od 250 izlagača iz 12 hrvatskih županija te Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije– rekla je Rešetar te najavila zanimljive radionice o pametnoj poljoprivredi, otvaranju obrta i poticajima te o značaju dobrobiti životinja u suvremenoj stočarskoj proizvodnji u organizaciji HAPIH-a.

  Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić rekao je kako ga raduje sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske te da dolazak inozemnih izlagača pokazuje dobru suradnju i na međunarodnoj razini.

  – Želimo potaknuti gospodarsku aktivnost i nastaviti pozitivne gospodarske trendove koje imamo u Osječko-baranjskoj županiji. Čestitam Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije koji je već u prvoj godini rada pokazao opravdanost i dobru popunjenost, a prema najavama sajamskih manifestacija i događanja takva će biti i 2024. godina. Uvjeren sam da će ovaj sajam koji je po drugi puta u ovom novom prostoru pokazati svo bogatstvo proizvodnje i usluga naših poljoprivrednih proizvođača i obrtnika – rekao je Miletić te poručio kako će Osječko-baranjska županija svojim potporama i dalje pomagati razvoj gospodarstvenika na području županije i njihovo sudjelovanje na sajmovima.

  – Za sam grad Osijek kao i za čitavu ovu regiju i županiju iznimno je važno razvijanje i jačanje obrtništva. U proteklih 5 godina na području grada osnovano je 45% obrta više nego 2019. godine, a prošle je godine u Osijeku registrirano 353 obrta više u odnosu na godinu ranije. Upravo stoga u cilju nam je jačanje kapaciteta malih poduzetnika i obrtnika te nam je drago da je to prepoznao i Gospodarski centar Osječko-baranjske županije organiziravši 24. obrtnički sajam – kazala je zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić Kardoš.

  Uz Osječko-baranjsku županiju i Gospodarski centar Osječko-baranjske županije u organizaciji sudjeluje i Hrvatska obrtnička komora Osječko-baranjske županije. – Izuzetno smo ponosni da smo dio organizacije ove značajne sajamske manifestacije na kojoj ćemo sufinancirati predstavljanje 22 obrtnika s područja naše županije u kojoj je s 31. siječnjom 2024. godine registrirano ukupno 6170 obrta. Dolaze obrtnici iz gotovo cijele Hrvatske koji će osim predstavljanja proizvoda i usluga imati mogućnost povezivanja i međusobne suradnje. Ovaj je sajam i za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju ujedno i prava prilika za promociju turizma – poručio je dopredsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Tibor Vidaković.

  30. proljetni i 24. obrtnički sajam odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a sponzori su HAMAG BICRO, HBOR, Cesting d.o.o te Altrad – Limex d.o.o.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

  [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla

  U organizaciji Osječko-baranjske županije i u nazočnosti oko 2.500 učenika završnih razreda iz svih srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije Više…

  30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku otvorio je premijer Andrej Plenković  koji je najavio da Vlada zbog postignutih gospodarskih rezultata nakon izbora planira pokrenuti redefiniranje ciljeva iz nacionalne razvojne strategije

  [FOTO] U Gospodarskom centru otvoren 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku

  Tradicionalni je sajam koji se drugu godinu zaredom održava u Gospodarskom centru u Osijeku okupio 250 izlagača iz 12 hrvatskih Više…

  Proljetni sajam organizira se tridesetu godinu za redom, dok se obrtnički organizira dvadeset i četvrtu godinu i međunarodnog je karaktera

  [NAJAVA] Proljetni i obrtnički sajam u GC OBŽ

  Proljetni i obrtnički sajam po drugi puta održat će se u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije od 15. do 17. Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Konferencija omogućuje, ističu organizatori, analizu prošlih kriza, njihovih uzroka, odgovora i preporuka koje se mogu identificirati kao važna tema svih istraživanja koji se provode kao studije slučaja

  Požar u Dravi Internacional – tema ovogodišnjih Dana kriznog upravljanja

  Ulica će za vrijeme izvođenja radova biti zatvorena za promet motornih vozila

  Vodovod – hitna sanacija kanalizacijskog kolektora u ulici Ante Paradžika

  Tijekom tri dana održavanja posjetiteljima će biti prezentirane najnovije tehnologije u poljoprivredi. Najavljena je i nezaobilazna utrka traktora.

  [NAJAVA] 11. FARM SHOW u Osijeku