GOSPODARSTVO

Proljetni umor – mit ili činjenica?

Ne dozvolite da Vas svlada proljetni umor! Ako ne pomažu vitamini - pomoći će onda ipak - dobar krevet...

  Objavljeno 27.03.2019
  Alan Srčnik

  Ako ste kronično umorni i iscrpljeni, stalno Vam spava i sve Vam je ravno… ne brinite, niste bolesni, samo Vas je svladao proljetni umor.

  Proljeće je stiglo, priroda se budi, a mi lagano tonemo. Nije da ne spavate, ali se stalno budite ‘na lijevu nogu’. Dani su sve duži i zahtjevaju od nas sve više energije, a organizam je još uvijek na ‘zimskom vremenu’.

  Nakon zimskog perioda imunološki sustav je narušen, pa pokušavamo riješiti problem vitaminima, ‘detox’ i vitaminskim napitcima i tko zna kakvim sve ne nadomjescima. Ponekad Vam se čini da bi ste mogli zaspati bilo kada i bilo gdje.

  Vitamini, kava i čajevi mogu pomoći, ali nisu riješenje problema. Podizanje serotonina ugljikohidratima, npr. nekom finom čokoladom, kratkotrajno pomaže uklanjanju umora, ali pogubno djeluje na liniju. A za šetnju ili teretanu ste jednostavo preumorni.

  A da se jednostavno dobro naspavate? Sada ćete reći da spavate i po 10 sati, ali se opet budite umorni. Možda je vrijeme da promijenite krevet ili cijelu spavaću sobu.

  Spavaća soba je mjesto na kojem bi trebali zaboraviti na sve probleme i dobro se odmoriti. Zato je veoma važno da ona bude funkcionalna, ali i ‘oku ugodna’. U njenom uređenju upotrijebite boje i teksture koje Vas smiruju. Pri tome vodite računa da se posteljina, prekrivači i dekoracije diskretno uklope kako Vas ništa ne bi omelo u snu.

  Najvažniji komad namještaja u spavaćoj sobi je krevet. Osim klasičnih kreveta drvenih okvira, sve su popularniji tzv. boxspring kreveti. Sastoje se od od tri pojedinačne  komponente; postolja (donjeg madraca), madraca i nadmadraca što im daje iznimnu udobnost.

  A da ne govorimo da ste “elegantno” izbjegli potragu za kvalitetnim madracem i podnicom. Naravno da i novi klasični krevet, koji ne škripi i na čijem madracu ne osjećate svaku oprugu, može pomoći da se bolje naspavate.

  Bez obzira na Vaše sklonosti i navike, jedno je sigurno; spavaća soba je mjesto na kojem provodimo trećinu života. Uložite u kvalitetu i udobnost i pobijedite proljetni umor uz MojuAkciju.hr.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Katalog Izolirka donosi nove akcije

  Proljetne radove lakše je obaviti uz pomoć Izolirke

  Obogatite vaš vrt s vodenim parkom kojemu će se razveseliti i vaša djeca. Razni dijelovi koje možete kombinirati na vrtna Više…

  Dan žena – praznik ženskih prava

  Žene, majke, kraljice – obilježimo zajedno Dan žena

  Drage naše, uskoro je Dan žena. To je Vaš dan, naš dan! Drage žene, majke, kraljice – počastite se toga Više…

  Ime je osnovno obilježje tvrtke, ali zaposlenici su oni koji jamče njen uspješan rast" - izjavio je predsjednik Uprave Peveca, Jurica Lovrinčević

  Nema više Peveca – odsada idemo u Pevex!

  Neka Vas ne brine ovaj bombastični naslov jer iako više nema Peveca pod okriljem starog imena, dolazi nam Pevex! Zbog Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Radi se na sanaciji kanalizacijskih kolektora te je radi toga potrebno zatvoriti dijelove ulica za promet motornih vozila

  Zatvara se za promet Zadarska i Dubrovačka ulica

  U nastavku možete  pregledati 10 atraktivnih pozicija otvorenih samo za vas ovog tjedna!

  Nova slobodna radna mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

  Prošle godine je u cijelom gospodarstvu izdano 172.000 dozvola za strane radnike, od čega je u graditeljstvu bilo oko 69.000 dozvola, što je 40% ukupnog broja

  Strani radnici u graditeljstvu su jeftiniji 30% od domaćih radnika, a cijene rastu! Otkrivamo kako je došlo do ovog apsurda!