GOSPODARSTVO

Proljetni umor – mit ili činjenica?

Ne dozvolite da Vas svlada proljetni umor! Ako ne pomažu vitamini - pomoći će onda ipak - dobar krevet...

    Objavljeno 27.03.2019
    Alan Srčnik

    Ako ste kronično umorni i iscrpljeni, stalno Vam spava i sve Vam je ravno… ne brinite, niste bolesni, samo Vas je svladao proljetni umor.

    Proljeće je stiglo, priroda se budi, a mi lagano tonemo. Nije da ne spavate, ali se stalno budite ‘na lijevu nogu’. Dani su sve duži i zahtjevaju od nas sve više energije, a organizam je još uvijek na ‘zimskom vremenu’.

    Nakon zimskog perioda imunološki sustav je narušen, pa pokušavamo riješiti problem vitaminima, ‘detox’ i vitaminskim napitcima i tko zna kakvim sve ne nadomjescima. Ponekad Vam se čini da bi ste mogli zaspati bilo kada i bilo gdje.

    Vitamini, kava i čajevi mogu pomoći, ali nisu riješenje problema. Podizanje serotonina ugljikohidratima, npr. nekom finom čokoladom, kratkotrajno pomaže uklanjanju umora, ali pogubno djeluje na liniju. A za šetnju ili teretanu ste jednostavo preumorni.

    A da se jednostavno dobro naspavate? Sada ćete reći da spavate i po 10 sati, ali se opet budite umorni. Možda je vrijeme da promijenite krevet ili cijelu spavaću sobu.

    Spavaća soba je mjesto na kojem bi trebali zaboraviti na sve probleme i dobro se odmoriti. Zato je veoma važno da ona bude funkcionalna, ali i ‘oku ugodna’. U njenom uređenju upotrijebite boje i teksture koje Vas smiruju. Pri tome vodite računa da se posteljina, prekrivači i dekoracije diskretno uklope kako Vas ništa ne bi omelo u snu.

    Najvažniji komad namještaja u spavaćoj sobi je krevet. Osim klasičnih kreveta drvenih okvira, sve su popularniji tzv. boxspring kreveti. Sastoje se od od tri pojedinačne  komponente; postolja (donjeg madraca), madraca i nadmadraca što im daje iznimnu udobnost.

    A da ne govorimo da ste “elegantno” izbjegli potragu za kvalitetnim madracem i podnicom. Naravno da i novi klasični krevet, koji ne škripi i na čijem madracu ne osjećate svaku oprugu, može pomoći da se bolje naspavate.

    Bez obzira na Vaše sklonosti i navike, jedno je sigurno; spavaća soba je mjesto na kojem provodimo trećinu života. Uložite u kvalitetu i udobnost i pobijedite proljetni umor uz MojuAkciju.hr.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Katalog Izolirka donosi nove akcije

    Proljetne radove lakše je obaviti uz pomoć Izolirke

    Obogatite vaš vrt s vodenim parkom kojemu će se razveseliti i vaša djeca. Razni dijelovi koje možete kombinirati na vrtna Više…

    Dan žena – praznik ženskih prava

    Žene, majke, kraljice – obilježimo zajedno Dan žena

    Drage naše, uskoro je Dan žena. To je Vaš dan, naš dan! Drage žene, majke, kraljice – počastite se toga Više…

    Ime je osnovno obilježje tvrtke, ali zaposlenici su oni koji jamče njen uspješan rast" - izjavio je predsjednik Uprave Peveca, Jurica Lovrinčević

    Nema više Peveca – odsada idemo u Pevex!

    Neka Vas ne brine ovaj bombastični naslov jer iako više nema Peveca pod okriljem starog imena, dolazi nam Pevex! Zbog Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla

    Završeni su radovi na prometnicama u dijelu Sljemenske i Kolodvorske ulice pa će one biti puštene u promet ali se istovremeno i zatvara Sljemenska ulica od Učke do Čvrsničke i Snježničke ulice do 31 prosinca 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Sljemenskoj i Kolodvorskoj ulici