CRNA KRONIKA

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU Osječko-Baranjske

Alkohol je opet kumovao mnogim nesrećama i prometnim prekršajima u Osijeku i okolici

  Objavljeno 10.02.2020
  Petar Tauković

  Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je  osam  prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, tri na području Belog Manastira, dvije na području Đakova i jedna na području Našica.

  OSTALI DOGAĐAJI
  U vremenu od 7. do 9. veljače, području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljen  41 vozač (39 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla) koji je imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  Evidentirano je još 269 prekršaja od čega 142 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 9 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 83 ostalih prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 9. veljače, u 00,15 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Budrovaca.

  Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca te 6 negativna prekršajna boda.

  U subotu 7. veljače, oko 04,45 sati u Osijeku, na Šetalištu Vjekoslava Hengla, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 24-godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40,000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca nakon stjecanja prava na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U petak, 7. veljače, oko 8,45 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljena je vozačica osobnog automobila 34-godišnja hrvatska državljanka iz Šodolovaca. Vozačica je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićena jer je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđena za isti prekršaj.

  U subotu, 8. veljače, u 21,20 sati u Osijeku u Ulici Martina Divalta, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 43-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Jučer, 9. veljače, u 04,35 sati u Osijeku, na raskrižju ulica kneza Trpimira i cara Hadrijana, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu te  je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Jučer, 9. veljače, oko 12,24 sata, na državnoj cesti broj 7 (Široko Polje – Kuševac), u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Gornjih Andrijevaca. Vozaču je utvrđena nedozvoljena brzina kretanja od 174 kilometara na sat.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjesec te tri negativna prekršajna boda.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U prometu su zaustavljena četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi

  Alkohol u prometu, u 24 sata četiri vozača alkoholizirana

  Jučer, 12. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljena su četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu Više…

  Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske dovršili su tri kriminalistička istraživanja. Kriminalistička istraživanja provedena su na područjima Osijeka i Đakova

  14 kaznenih djela u županiji zadnjih 24 sata, promet i proizvodnja droge u porastu

  Na području PU osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirno je četrnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo: tri kaznena Više…

  Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak

  Pronađena minsko eksplozivna sredstva, policija poziva građane na dragovoljnu predaju oružja

  Jučer, 10. veljače, oko 9,30 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Darda, tijekom šumarskih radova, djelatnici Hrvatskih šuma pronašli Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Još uvijek je u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza". Riješite se nelegalnog oružja i streljiva!

  Na Valentinovo Policija pronašla steljivo u Jagodnjaku

  Kuhinjska napa i slični kuhinjski elementi namijenjeni za odvodnju pare koja sadrži masne ili uljne čestice koje nastaju tijekom pripremanja hrane u domaćinstvu ili ugostiteljstvu, mogu ponekada postati potencijalno opasna mjesta za nastanak požara

  Zapalila se kuhinjska napa pa izgorila cijela kuhinja!

  U prometu su zaustavljena četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi

  Alkohol u prometu, u 24 sata četiri vozača alkoholizirana