CRNA KRONIKA

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU Osječko-Baranjske

Alkohol je opet kumovao mnogim nesrećama i prometnim prekršajima u Osijeku i okolici

  Objavljeno 10.02.2020
  Petar Tauković

  Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je  osam  prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, tri na području Belog Manastira, dvije na području Đakova i jedna na području Našica.

  OSTALI DOGAĐAJI
  U vremenu od 7. do 9. veljače, području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljen  41 vozač (39 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla) koji je imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  Evidentirano je još 269 prekršaja od čega 142 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 9 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 83 ostalih prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 9. veljače, u 00,15 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Budrovaca.

  Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca te 6 negativna prekršajna boda.

  U subotu 7. veljače, oko 04,45 sati u Osijeku, na Šetalištu Vjekoslava Hengla, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 24-godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40,000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca nakon stjecanja prava na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U petak, 7. veljače, oko 8,45 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljena je vozačica osobnog automobila 34-godišnja hrvatska državljanka iz Šodolovaca. Vozačica je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićena jer je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđena za isti prekršaj.

  U subotu, 8. veljače, u 21,20 sati u Osijeku u Ulici Martina Divalta, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 43-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu te je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Jučer, 9. veljače, u 04,35 sati u Osijeku, na raskrižju ulica kneza Trpimira i cara Hadrijana, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu te  je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Jučer, 9. veljače, oko 12,24 sata, na državnoj cesti broj 7 (Široko Polje – Kuševac), u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Gornjih Andrijevaca. Vozaču je utvrđena nedozvoljena brzina kretanja od 174 kilometara na sat.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjesec te tri negativna prekršajna boda.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  I onda se čudimo odakle nam novi zaraženi...

  U zadnja 24 sata sedam kršenja mjera samoizolacije samo na području OBŽ!

  U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je dvanaest dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija Više…

  Prijeti mu novčana kazna u iznosu od 40.000 kuna!

  Pod zabranom upravljanja napuhao 2,44 promila

  Jučer, u nedjelju, oko 17.50 sati, gdje je  između mjesta Gorjani i Krndije u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim Više…

  Sreća je bila što je cesta bila prazna...

  Napio se i sletio s ceste – Nije imao ni vozačku

  Jučer, 26. ožujka, u 15.35 sati u Osijeku, u Belomanastirskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neovisno o pandemiji, vatrogasci imaju posla i s gašenjem požara...

  Izgorjeli auto i krovište kuće

  Prijeti mu novčana kazna u iznosu od 40.000 kuna!

  Pod zabranom upravljanja napuhao 2,44 promila