CRNA KRONIKA

Prometne nesreće izazvali pijani vozači

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a jedna prometna nesreća dogodila na području Belog Manastira

    Objavljeno 14.05.2021
    Darija Kovačić

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, izvijestili su iz PU OBŽ.

    Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a jedna prometna nesreća dogodila na području Belog Manastira.

    Jučer, 13. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 teretnog vozila) koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

    Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14,40 sati, u Pribiševcima. Vozaču osobnog automobila, 31-godišnjem hrvatskom državljaninu, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna do 15000 kuna, četiri negativna prekršajna boda i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

    U četvrtak u 17,10 sati, na državnoj cesti D 213, u blizini skretanja za Aljmaš, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač teretnog vozila, 62-godišnji hrvatski državljanin, nije se kretao vozilom sredinom obilježene trake te je izgubio nadzor nad vozilom. Uslijed zanošenja i slijetanja, vozilo se okrenulo na bočni dio. Obavljenim alkotestiranjem, vozaču je evidentirana prisutnost alkohola od 0,15 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna od 2000 kuna te mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole u trajanju do 12 sati.

    Jučer, 13. svibnja, u 22,25 sati, u Laslovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Zbog neprilagođene brzine kretanja, 21-godišnji hrvatski državljanin vozilom je sletio s kolnika i udario u parkirano teretno vozilo. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u organizmu od 1,27 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

    Foto: ilustracija

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila