SPORT

Protiv Danaca za 1/4 završnicu Mundijala u Rusiji

Kvote za utakmice C skupine možete pronaći na stranici koja nude savjete za klađenje na SP-u ...

    Objavljeno 27.06.2018
    Alan Srčnik

    Danska na putu ka 1/4 finala

    Nakon veličanstvenog izdanja i jedne od najvećih pobjeda u povijesti, naša nogometna reprezentacija ‘osvojila’ je utakmicu s Danskom u 1/8 završnice Svjetskog nogometnog prvenstva. Igra se u nedjelju u 20 sati u Nižnjem Novgorodu, na mjestu gdje smo upravo Argentinu i Messija bacili na koljena.

    Obzirom da je naša momčad osigurala prvo mjesto u skupini D, prvi protivnik u drugoj rundi će biti drugoplasirana selekcija iz skupine C, odnosno Danska. Kvote za utakmice C skupine možete pronaći na stranici koja nude savjete za klađenje na SP-u. Sigurno da je svim Hrvatima ostala duboko urezana u sjećanju utakmica sa Europskog prvenstva iz Engleske (1996. godine), kada smo u Sheffildu deklasirali Dance sa 3-0. U dosadašnjih ukupno 5 zvaničnih mečeva obje selekcije imaju po 2 pobjede i jedan meč je završio neodlučeno.

    Da smo dobili Francuze, svakako da bi imali veliku želju za osvetom zbog poraza u ½ finalu Svjetskog prvenstva iz 1998., ali je pak najbolje da smo meč s Francuzima izbjegli u ovoj fazi natjecanja.

    Treća selekcija protiv koje smo mogli igrati je Australija. Da se to dogodilo, bila bi to možda i najbolja opcija i gdje bismo sasvim sigurno bili veliki favoriti za prolazak u ¼ finale Svjetskog prvenstva. No, gotovo je.

    U svakom slučaju, na megdan 1. srpnja na stadionu Nizhny Novgorod, stiže Danska i trebamo maksimalno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu i bez potcjenjivanja. Naravno, treba biti svjestan i  naših kvaliteta koje smo pokazali protiv Nigerije, kao i protiv bivših svjetskih prvaka Argentinaca. Pa i Islanda.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.