ŽIVOT

Provedba preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je sve sudionike ovakvih sportskih događaja, senzibilizirati o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i rukometnim utakmicama

Objavljeno 10.01.2022
Ivona Amidžić

U sportskoj dvorani „Gradski vrt“ u Osijeku, 7. i 8. siječnja, održan je „Croatia Cup 2022“, na kojemu su odigrane dvije rukometne utakmice između rukometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije.

U okviru preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske su na oba sportska susreta, posjetiteljima i navijačima dijelili majice i edukativne letke čiji sadržaj ima za cilj povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport, odnosno navijanje bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je sve sudionike ovakvih sportskih događaja, senzibilizirati o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i rukometnim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Problem nasilja na sportskim natjecanjima, vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, navijačko nasilje koje ima za posljedicu međusobno ozljeđivanje i uništavanje javne i privatne imovine iziskuje uključivanje svih društvenih struktura zajednice u njegovom rješavanju.

Budući je jedan od sastavnih dijelova sporta i navijanje, koje ponekad završi i huliganskim neredima, prepoznata je potreba da se djeci i mladima, sportašima i navijačima, na prigodan način ukaže na nesportsko i društveno neprihvatljivo ponašanje na sportskim natjecanjima te da ih se sustavno educira o toj problematici.

Svaki sportski događaj u Osječko-baranjskoj županiji policija će i dalje podupirati u sklopu svojih preventivnih projekata, a sve u cilju preventivnog djelovanja na svijest i ponašanje građana.

U provedbu ovih preventivnih aktivnosti uključila se i “Športska zajednica Osječko-baranjske županije” koja je za ova dva sportska događaja osigurala dječje majice s natpisom BUDI NAVIJAČ-navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja.

foto: PU osječko-baranjska

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe

Važna obavijest za građane

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe. Naime, Više…

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.