SPORT

Provjera Osječana na Pancho Areni

Bijelo-plavi su imali prednost od 44. minute kada je Janža pucao, a lopta se od Mioča odbila u mrežu

    Objavljeno 24.03.2019
    Alan Srčnik

    Odradili su Osječani provjeru protiv Puskas Akademije, pripremajući se za skorašnju prvenstvenu utakmicu protiv Gorice. Bili su Bijelo-plavi blizu pobjede u ovom kontrolnom dvoboju, budući da su imali vodstvo sve do 90. minute kada je domaćin uspio izjednačiti – piše sužbena internetska stranica NK Osijek.

    Šteta zbog primljenog pogotka u posljednjem napadu mađarske momčadi jer je uvijek lijepo pobijediti, bez obzira na to što susret nije imao natjecateljski značaj. No, bio je važan u kontekstu povratka samopouzdanja i traženja odgovarajućih rješenja za predstojeći ogled s Goričanima.

    Hegedus zaposleniji od Malenice

    U prvom poluvremenu imali su gosti nekoliko situacija u kojima su, uz malo više prisebnosti, mogli doći do pogotka, na kojega su čekali do 44. minute kada su i uz dosta sreće svladali HegedusaHenty je s lijeve strane u šesnaestercu proigrao Pilja, koji je vratio loptu nekoliko metara unatrag za Janžu. Slovenac je pucao, a lopta se odbila od Mioča i potpuno promijenila smjer te na kraju „rastavila“ suparničkog čuvara mreže. Imali su i Mađari neke svoje šanse, bolje rečeno poluprigode, no ipak je Hegedus na drugoj strani bio zaposleniji od Malenice.

    Pilj donio agresivnost u sredini

    Nije to bio dvoboj nekog posebnog intenziteta, ali je Zekić ipak mogao vidjeti s čime trenutno raspolaže i dodatno analizirati ono što je zamislio pripremajući momčad za utakmicu protiv Gorice. U sredini terena se, primjerice, pokazalo da je Pilj taj koji može donijeti neophodnu dozu agresivnosti, a i Janža se podignuo u odnosu na prethodna izdanja. U prvom poluvremenu zadnja linija nije dopustila domaćim napadači da učine nešto više, dok je oporavljeni Henty u par navrata naznačio da bi mogao biti od koristi u nastavku sezone. Bobanu očito nedostaje poneki pogodak da bi mirnije ulazio u završnicu, a sada nam je doprinos svakog pojedinca posebno važan. Brojne izmjene u drugoj polovici nastavka su „razvodnile“ igru, pa je Puskas Akademija mogla do izjednačenja i prije posljednje minute. Na kraju se može zaključiti da je konačan rezultat realan.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje