SPORT

Prva liga Ekipnog dvoranskog prvenstva Hrvatske – Devet medalja osječkim atletičarima

Atletski klub „Slavonija-Žito" imao je 21 predstavnika, a ovog vikenda održano je prvo kolo

    Objavljeno 09.02.2021
    Ivona Amidžić

    prenosi Radio Osijek. Atletski klub „Slavonija-Žito” imao je 21 predstavnika, a u grad na Dravi donijeli su devet medalja.

    Najistaknutiji pojedinac bio je motkaš Ivan Horvat koji pobjedu (i maksimalne bodove svom klubu) osigurao preskokom 5,50 m. Drugoplasirani je bio Ivan Paravac s preskočenih 5,00 m, dok je treći u ukupnom poretku Borna Cik koji preskače visinu 4,70 m. Ovaj je trojac ujedno osvojio maksimalne bodove za svoj klub, zauzevši sva tri vodeća plasmana.

    Sigurnu pobjedu odnosi i dugoprugaš Lovro Nedeljković zahvaljujući uvjerljivom prolasku kroz cilj nakon 3.000 m u vremenu 8:27,92.

    Drugoplasirane su bile Sara Aščić u skoku u vis (1,75 m), kao i Nikolina Užnik u skoku s motkom (3,50 m). Trećeplanirani natjecatelji ostvarili su iznimno “jake” rezultate. Mia Wild, iako još kadetkinja, u utrci na 60 m prepone preskačila je seniorsku visinu prepona te ostvarila visoko treće mjesto rezultatom 8,81. Luka Jakobović, sprinter iz juniorske postave, utrku na 60 m završio je na trećem mjestu prolaskom kroz cilj u vremenu 7,03. Iako ekipi ovaj put nije donio bodove, Dominik Škorjanc donio je vrijedan rezultat: utrku na 400 m završio je rezultatom 49,51, čime je potvrdio status jednog od vodećih juniora u državi. Isti scenarij, također u utrci na 400 m, ponovila je sprinterica Melani Bosić rezultatom 59,43. Za kraj valja istaknuti dobro otrčane štafetne utrke na 4×400 m, gdje je (trećeplasirana) muška postava u sastavu Bernard Bručić, Franko Salaj, Mislav Škrtić, Dominik Škorjanc, izborila bodove zahvaljujući rezultatu 3:28,96.

    Specifičnost je ovogodišnjeg natjecanja što se natjecatelji, po prvi puta na ekipnim prvenstvima, natječu u tri kola, nakon kojih će se znati ukupni pobjednici.

    foto: unspalsh

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”