Arhiva

Prva Zagreb Gaming Arena nadmašila očekivanja

  Objavljeno 04.01.2017
  OsijekNews redakcija

  Dvodnevno eSports događanje s četiri turnira, konferencijom YouTubera i nizom događanja iz gaming svijeta okupilo više od 4.000 posjetitelja

  U Areni Zagreb 2. i 3. siječnja održana je Zagreb Gaming Arena, jedinstveno eSports događanje koje je okupilo domaće i strane gamere, profesionalne igrače, regionalne YouTube zvijezde i mnoštvo posjetitelja i zaljubljenika u svijet igara. Više od 4.000 ljudi u Areni Zagreb dokazuju da gaming scena postaje sve popularnija i da događanja ovog tipa privlače sve više pažnje.

  Tijekom dva dana održani su turniri u igrama FIFA, Overwatch, League of Legends i Hearthstone. Prvog dana na programu je bio League of Legends turnir u kojem je sudjelovalo 40 igrača podijeljenih u 8 ekipa – najbolji od više od 900 igrača koji su sudjelovali u online kvalifikacijskim turnirima uoči starta glavnog turnira. Prvo mjesto uspjela je izboriti jedina hrvatska ekipa koja je sudjelovala u turniru, Medvjedići DS. Iako nisu imali status favorita, u finalu su bili bolji od Instinct eSportsa iz Srbije. Prvih osam ekipa podijelilo je bogat nagradni fond od 5.500 eura. Održan je i FIFA 1vs1 turnir u kojem je slavio Slovenac Andrea Podgajski, a prvih osam osvojilo je nagrade u ukupnoj vrijednosti od 1.000 eura. U ponedjeljak je počeo i Hearthstone turnir u kojem se 16 igrača natjecalo da ude u Top 4 igrača koji su na turniru u utorak nastupili kao izazivači profesionalnih igrača Lifecoacha, RDUa, Thijsa i SuperJJa.

  Finalni dan u utorak startao je s par iznenađenja jer su već u prvim mečevima domaći igrači elimirali Thijsa i Lifecoacha, no na kraju ipak je slavio SuperJJ koji je kući odnio 4.000 eura od ukupnog nagradnog fonda koji je iznosio 10.000 eura. Overwatch turnir trajao je tijekom dana u utorak, a natjecalo se 8 timova sa po 6 igrača. Prvo mjesto u žestokoj konkurenciji osvojila je hrvatska ekipa Acertas. Pobjednik FIFA 2vs2 drugog dana bio je tim Istra – Raša, a na turniru su sudjelovali i košarkaši KK Cedevita Markus Lončar i Lovro Buljević. Događanje je tijekom dva dana putem streama na Twitchu pratilo više od 85.000 ljudi.

  Oba dana na Zagreb Gaming Areni svi fanovi regionalnih YouTube zvijezda Kofsa (Kings of Fail Show), Bloodmastera i Mudje imali su im priliku postavljati pitanja i saznati više o njihovim budućim planovima, a najsretniji su ulovili i fotografiju s njima ili autogram.

  Zagreb_Gaming_Arena_YouTuberi

  Posjetitelji su mogli isprobati i najnovije igre Battlefield 1, Call of Duty, Watch Dogs 2, Titanfall 2, FIFA i Overwatch na PlayStation 4 PRO konzolama. Na raspolaganju su bili i brojni VR uređaji koji tek stižu na hrvatsko tržište, kao što su Oculus Rift, HTC Vive i PlayStation VR. Prvo izdanje Zagreb Gaming Arene izazvalo je velik interes i otvorilo prostor za još više međunarodnih eSports događanja.