ŽIVOT

Prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete

Članovima AK Slavonija-Žito čak 16 medalja, Ivi Latas titula državne prvakinje!

Objavljeno 23.06.2021
Ivona Amidžić

Proteklog je vikenda (19.-20. lipnja 2021.)u Čakovcu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete/kinje.

Atletski klub „Slavonija-Žito” Osijek poslao je na Prvenstvo svoje najbolje predstavnike koji su se u Osijek vratili s ukupno 16 medalja: jednom zlatnom, devet srebrnih te šest brončanih.

Titula državne prvakinje pripala je mlađoj kadetkinji Ivi Latas koja je vortex bacila gotovo 50 metara (49,88m) i, u šest hitaca, čak četiri puta popravljala osobni rekord.

Viceprvakinjama Hrvatske postale su mlađa kadetkinja Petra Žulj u utrci na 200m s preponama (31,06), dok je Mia Wild dva srebra osvojila u sprinterskim utrkama na 60m (7,81) i 100m (12,78). Krug „srebrnih” kadetkinja zatvorila je Paula Šljivac u bacanju kladiva (37,75m).

Brončane medalje pripale su mlađekadetkoj štafeti 4x60m u sastavu Lucija Šoš, Tara Solar, Lara Krpan, Petra Žulj (31,97).

Kod mlađih kadeta najuspješniji je bio Borna Bencarić s tri osvojene medalje.
U utrci na 60m osvaja brončanu medalju (8,50), a bronca je pripala štafetnom sastavu Nikola Šešum, Gabriel Remaj, Noa Pataki i Borna Bencarić u utrci na 4x60m (33,48) te štafeti Nikola Šešum, Mateo Rašić, Noa Pataki i Borna Bencarić koja je trčala 4x200m (1:59,93).

Kod starijih se kadeta dogodila nesvakidašnja situacija: u utrci na 60m čak ni elektronika nije mogla „presuditi” koji je atletičar bio brži, stoga su dva srebra pripala trkačima AK Slavonija-Žito Milanu Glodiću i Roku Dimiću (obojica 7,47).

Dimić je ujedno najtrofejniji natjecatelj Kluba s osvojene četiri medalje: osim na 60m, viceprvak postaje i na 300m (38,04), dok u utrci na 100m osvaja brončanu medalju (11,87). Štafeta 4x300m u sastavu Dino Poznić, Milan Glodić, Leon Lončar i Roko Dimić u vlasništvu ima srebrnu medalju (2:40,83).

Za kraj ostaje sve popularnija disciplina koja se opire predrasudama: bacanje.

Uz mlađekadetsko zlato Ive Latas, titule viceprvaka zasluženo su pripale bacačici kladiva Pauli Šljivac (37,75m), kao i Karlu Erhardtu u bacanju koplja (45,83m), dok je brončanu medalju osvojio Patrik Zečić bacivši kladivo 30,73m.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Kao trener, jako sam ponosan na svoje sportaše. Puno je tu odricanja, truda, zalaganja i upornosti da bi došli u kratkom roku na ovaj nivo na kojem smo sada"

Mladi osječki triatlon klub Tri-tim Osijek na Korčuli pokupio krasne medalje

Proteklog vikenda Korčula je bila domaćin 11. izazova Marka Pola – Korčulanski triatlon, ujedno i prvenstvo Hrvatske u srednje dugom Više…

Kvalifikacije su na rasporedu danas (16. srpnja) u 11:50 sati po našem vremenu, dok se polufinalna utrka održava već sljedećeg dana u 14:20 sati

Europsko prvenstvo za juniore: Dominik Škorjanc danas u kvalifikacijama na 400 m s preponama

Ljubitelji Kraljice sportova napokon su došli na svoje: nakon mlađeseniorskog Europskog prvenstva, u tijeku je Europsko prvenstvo za juniore/ke koje se, u Više…

Franku Salaju čak četiri odličja!

Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore članovima AK Slavonija-Žito sedam medalja

Proteklog je vikenda (26.-27. lipnja 2021. g.) u Varaždinu održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore/ke, a članovi Atletskog kluba „Slavonija-Žito” iz Osijeka ostvarili su zapažene Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije poboljšan je sa sedam novih vozila za sanitetski prijevoz

Još sedam novih vozila za sanitetski prijevoz pacijenata u OBŽ

Ukupna vrijednost digitalnog mamografa je 1,5 milijuna kuna, a Dom zdravlja Osječko-baranjske županija nabavio ga je decentraliziranim sredstvima

Novi mamograf u Đakovu donosi bolju dijagnostiku i smanjenje lista čekanja

Kroz projekt E-mobilnost uspostavljen je sustav dijeljenja javnih bicikala – 50 električnih i 125 mehaničkih

Osječani jedini u Hrvatskoj mogu birati između javnih električnih automobila i bicikala