SPORT

Prvi puta u povijesti, Hrvatska je pobjedila Francusku! (0:1)

Posebno je impresionirao vezni red s Lukom Modrićem koji je u prvih 45 minuta posve uspavao svjetske prvake i ostvario povjesni rezultat!

    Objavljeno 13.06.2022
    Petar Tauković

    Hrvatska  je u Parizu u četvrtom kolu Lige nacija golom Luke Modrića s 11 metara pobijedila aktualnog prvaka svijeta Francusku. Ovo je prva pobjeda Hrvatske nad Francuskom u povijesti. Hrvatska je zabila već u petoj minuti nakon što je Konate tijekom jednog dvoboja u skoku poslije kornera srušio Budimira. Nakon kratke intervencija VAR sobe sudac je pokazao na bijelu točku. Luka Modrić je bio siguran.

    Nakon toga uslijedio je očekivani pritisak Francuza, ali obrana na čelu sa Šutalom, Stanišićem, Erlićem i Juranovićem je bila sigurna, a posebno je impresionirao vezni red s Lukom Modrićem koji je u prvih 45 minuta posve uspavao svjetske prvake. Mbappe je u prvih 45 minuta pokazao koliko je opasan, dok je Karim Benzema bio totalno odsječen i bez učinka.

    U nastavku je Francuska očekivano dominirala, ali obrana Hrvatske na čelu s Ivušićem je sve pritiske izdržala i po prvi put u povijesti pobijedila je Francusku. Užitak je bilo gledati kako zrelo, pametno i mudro igraju mladi Erlić, Šutalo  i Stanišić. Bila je ovo jedna od najzrelijih i najboljih utakmica Hrvatske još od SP-a u Rusiji.

    Nakon četiri kola vodeća je Danska s devet bodova, Hrvatska ima sedam, Austrija četiri, a Francuska je na dnu sa svega dva boda.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance.

    Hrvatska na penale prošla Japan i izborila četvrtfinale SP-a, Livaković junak

    Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u Više…

    Poslodavci imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra kako poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti. A kako je kod vas?

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj zbog Svjetskog prvenstva želi fleksibilnije radno vrijeme

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Više…

    Ovaj vikend bio je ispunjen raznim sportskim događajima za veslače Kluba Iktus koji su ponovno ostvarili odlične rezultate...

    Iktus – Narančasti vikend

    Veslači Kluba Iktus ovaj vikend sudjelovali su na raznim sportskim događanjima kao što su: prvesntvo Balkana, Svjetsko veslačko prvesntvo veterana Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!