KULTURA

Psssst…. Superjunaci uskoro stižu u Portanovu

Želite li upoznati Batmana, Iron Mana ili Hulka? Vaše vrijeme dolazi :D

Objavljeno 24.01.2020
Ivona Amidžić

Superjunaci postoje gotovo oduvijek. Njihova moć, osim one da golim okom savijaju čelične konstrukcije, spašavaju ljude u nevolji, lete, trče brzinom svjetlosti, bore se protiv zla i zlikovaca, toliko je snažna da utječe na odrastanje gotovo svakog djeteta, a vole ih i obožavaju i žele upoznati i veliki i mali diljem svijeta. Osječani će dobiti tu priliku!

U srijedu, 29. siječnja počinje velika izložba Superjunaka u Portanovi. Figure u stvarnim veličinama biti će postavljene duž cijelog prizemlja, a svi posjetitelji imati će priliku vidjeti ih i fotografirati se s njima.

Ovom prilikom posjetitelji će imati priliku upoznati se sa Superjunakom koji se u stresnim i opasnim situacijama preobražava u svoj alter ego, u ogromno, snažno i zeleno čudovište koje svi poznajemo pod nazivom Hulk. Možda nije najsnažniji ili najbogatiji, nema svoje kraljevstvo kojim vlada, ali s njim se mnogi od nas mogu povezati jer svoje supermoći koristi da pomogne drugima, a upoznat ćemo i njega, slavnog Spider-Mana.

Sigurni smo, oduševit će nas i Iron Man, Superjunak koji ima neprobojno energetsko odijelo pomoću kojega štiti svijet, a s njim u postavi u Portanovu stiže i odmetnuti robot Ultron. Utemeljen na istoimenom božanstvu iz nordijske mitologije, u Portanovu nam stiže i Thor zajedno sa svojim čarobnim čekićem, ali i domoljubni junak kojega čudotvorni serum dovodi do savršenstva moći te postaje Superjunak poznat pod imenom Captain America.

I posljednji, ali ne najmanje zanimljiv Superjunak koji danju vodi sasvim normalan život, a noću se pretvara u hrabroga šišmiša koji uspješno rješava svaku situaciju u svome gradu Gothamu – stiže Batman.

Superjunaci će čak do 17. veljače čuvati prizemlje Portanove. Posjetite ih!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dođite, pogledajte i podržite našu Osječanku :D

Izložba slikarskih radova Ivone Matoušek “Morske mijene”

Tijekom mjeseca veljače u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ivone Matoušek pod Više…

Jedinstvena kolekcija Superjunaka u stvarnim veličinama, po prvi put predstavljena je u Hrvatskoj i to u Osijeku!

(FOTO) Superjunaci zauzeli Portanovu!

U srijedu, 29. siječnja u Portanovu su se uselili popularni likovi iz stripova i filmova sa svim svojim supermoćima i Više…

Radi se o jednoj od vrhunskih dječjih priča – predstavi pod nazivom Vitez bez konja

Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvodi predstavu u Portanovi

Osim velike izložbe Superjunaka koja se priprema za sljedeći tjedan, ove nedjelje, 26. siječnja s početkom u 11.00 sati u Portanovi gostuje Dječje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Želja je Knjižnice ovim događanjima pridonijeti kulturnoj razmjeni i čuvanju tradicionalnih vrijednosti

Festival jezika GISKO 2020. (14. -22. 2.)

Ne propustite još jedan nezaboravan tjedan u kinu Urania

(Anti)valentinovo, Oskarovci i poezija u kinu Urania

Predstavljanje knjige Mare Majstorović i pričaonice za djecu rane i predškolske dobi u veljači

Predstavljanje knjige svjetlosna godina i pričaonica za djecu u GISKO