CRNA KRONIKA

PU OBŽ: Biciklisti s 2 promila naviše …

Točnije - 'šampioni' su imali od 1,97 do 3,19 ... i svi odvedeni na triježnjenje

  Objavljeno 17.08.2019
  Alan Srčnik

  Od 14. do 15. kolovoza na području PU OBŽ policijski su službenici zaustavili četiri vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (tri vozača bicikla i jedan vozač osobnog automobila).

  Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 14. kolovoza u 22,25 sati u Bilju, kada su zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,19 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Istoga dana u 22,05 sati policijski službenici zaustavili su u Belom Manastiru 58-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  U četvrtak, 15. kolovoza, u 1,45 sati policijski službenici zaustavili su u Aljmašu osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

  Također 15. kolovoza, u 11,30 sati na graničnom prijelazu Erdut dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudionik prometne nesreće, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Bizovca upravljao je biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,27 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Tekst: PU OBŽ

  Foto: Pixabay (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Četiri osobe ozlijeđene preko vikenda - sve uslijed vožnje pod utjecajem alkohola!

  Preko vikenda 16 prometnih nesreća i 24 vozača pod utjecajem alkohola!?

  Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće četiri su Više…

  U pretrazi je pronađen i pištolj u ilegalnom posjedu

  Policija otkrila improvizirani laboratorij i uzgajalište marihuane

  Završeno je kriminalističko istraživanje dvije osobe te se sumnja da su 40-godišnja hrvatska državljanka i 40-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno Više…

  Pokušao nadmudriti sustav

  U Njemačkoj mu oduzeli vozačku, pa u Hrvatskoj napravio novu

  Završeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo davanje lažnog iskaza. U Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Četiri osobe ozlijeđene preko vikenda - sve uslijed vožnje pod utjecajem alkohola!

  Preko vikenda 16 prometnih nesreća i 24 vozača pod utjecajem alkohola!?

  Svemu je kriva eksplozija bočice pod tlakom...

  Izgorjela krovna konstrukcija garaže obiteljske kuće u Čepinu

  Kad pročitate što su mu sve našli dići će vam se kosa na glavi

  Prijetio zaštitaru i djelatnicima pa optužen za izradu oružja i eksplozivnih tvari