CRNA KRONIKA

PU OBŽ: Biciklisti s 2 promila naviše …

Točnije - 'šampioni' su imali od 1,97 do 3,19 ... i svi odvedeni na triježnjenje

  Objavljeno 17.08.2019
  Alan Srčnik

  Od 14. do 15. kolovoza na području PU OBŽ policijski su službenici zaustavili četiri vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (tri vozača bicikla i jedan vozač osobnog automobila).

  Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 14. kolovoza u 22,25 sati u Bilju, kada su zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,19 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Istoga dana u 22,05 sati policijski službenici zaustavili su u Belom Manastiru 58-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  U četvrtak, 15. kolovoza, u 1,45 sati policijski službenici zaustavili su u Aljmašu osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

  Također 15. kolovoza, u 11,30 sati na graničnom prijelazu Erdut dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudionik prometne nesreće, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Bizovca upravljao je biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,27 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Tekst: PU OBŽ

  Foto: Pixabay (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zbog utjecaja alkohola muškarac je pao, a nakon toga su ga išutali i opljačkali

  Nogama izudarali pijanog muškarca

  U petak, 6. prosinca, oko 23.30 sati, na prostoru Trga Lavoslava Ružičke u Osijeku, 62-godišnji muškarac iz Belog Manastira doveo Više…

  Nisu samo građani ti koji upadaju u zamke internet prevaranata...

  Internet prijevare u porastu, na jednu nasjela i osječka tvrtka

  Nepoznati počinitelj, za kojim policija još uvijek traga, sačinio je i putem interneta proslijedio lažne podatke tvrtki iz Osijeka o Više…

  Radi se o više komada pušaka te nekoliko tisuća komada raznog streljiva i spremnika za automatsku pušku

  Predao veću količinu oružja

  U petak, 29. studenog, građanin je pozvao policijske službenike u obiteljsku kuću. Dragovoljno im je predao osam pušaka, nekoliko tisuća Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Zbog utjecaja alkohola muškarac je pao, a nakon toga su ga išutali i opljačkali

  Nogama izudarali pijanog muškarca

  Takva kazna sa sobom donosi mogućnost zatvora u trajanju i do tri godine

  Muškarac prijavio obiteljsko nasilje pa zaradio kaznenu prijavu

  Nisu samo građani ti koji upadaju u zamke internet prevaranata...

  Internet prijevare u porastu, na jednu nasjela i osječka tvrtka