ŽIVOT

Računala “Za naše male genijalce”

Do kraja veljače HEP će u 27 osnovnih škola diljem Hrvatske dodijeliti ukupno 100 novih računala!

Objavljeno 12.02.2021
Ivona Amidžić

U sklopu akcije „Za naše male genijalce“ predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić uručio je 11 novih računala učenicima i nastavnicima osnovnih škola Matije Petra Katančića u Valpovu i Mladost u Osijeku, prenosi Radio Osijek.

Podjela računala održana je i u Područnoj školi Ivanovci (OŠ Ladimirevci), OŠ Stari Mikanovci i Područnoj školi Šodolovci (OŠ Ernestinovo).

Do kraja veljače HEP će u 27 osnovnih škola diljem Hrvatske dodijeliti ukupno 100 novih računala. Izabrane su škole koje imaju velik broj učenika po računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze.

“Učenici produženog boravka OŠ „Mladost“ Osijek, predvođeni učiteljicom Marinom Matoković osvojili su pet stolnih računala. Snimljenim video radom koristeći tehniku stop animacije ušli su u krug dobitnika i to kao jedina škola iz Osijeka. Kao inspiraciju poslužila im je HEP-ova uzrečica “više od struje”. Na ovaj način pokazali su svoj angažman i aktivizam i tijekom 2020. godine unatoč svim poteškoćama koje su nastale tijekom te godine s obzirom na epidemiološku situaciju i nastave na daljinu”, priopćeno je iz OŠ Mladost.

Pobjedničke video uratke možete pogledati na poveznici.

„U HEP-u razumijemo potrebe društva u kojem djelujemo, a ulaganje u znanje vidimo kao ulaganje u budućnost. Ponosni smo što ovom, sada već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima. Zbog toga ćemo u drugoj polovici ove godine provesti novi natječaj za dodjelu računala malim genijalcima i time im pružiti prigodu za stvaranje novih znanja i uspjeha“, izjavio je Frane Barbarić.

Akcijom „Za naše male genijalce“ HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom i na taj način pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Do sada je osigurao 450 računala za učenike u 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi 1,75 milijuna kuna.

Foto: OŠ “Mladost”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Odbor požuruje Komisiju da podnese najavljeni zakonodavni prijedlog za uspostavu Europskog jamstva za djecu.

Odbor EP-a upozorava na porast zlostavljanja djece tijekom pandemije

Odbor za građanske slobode Europskog parlamenta u utorak je usvojio nacrt rezolucije o pravima djece kojom traži od svih država članica Više…

Tristotinjak dobrovoljaca bit će uključeno i prva cijepljenja očekuju se ovaj mjesec.

Oxford i AstraZeneca počinju testirati cjepivo na djeci i mladima

Sveučilište Oxford objavilo je u subotu da je pokrenulo studiju kako bi prvi put procijenilo sigurnost i imunosni odgovor na Više…

Plenković: "U ovim okolnostima treba nagraditi sugrađane koji su pokazali veliku dozu odgovornosti i strpljenja"

Od ponedjeljka kava za van, teretane, otvaraju se škole stranih jezika i casina

Počela je sjednica vlade. Premijer je objavio koje se mjere popuštaju od 15. veljače, prenosi Index. “Nekoliko riječi o koronavirusu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prošle je godine Mladforma utvrdila kako 98 ulica i trgova u gradu Osijeku nose imena muškaraca, a njih samo 6 nosi imena žena

Akcija Mladforme povodom Međunarodnog dana žena: „Ženskom stranom ulice“

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 986 osoba.

25 novopozitivnih na području OBŽ

Europski parlament će idućeg tjedna raspravljati i glasati o programu EU za zdravlje koji bi trebao pomoći nacionalnim zdravstvenim sustavima da budu spremniji za buduće izazove i pandemije.

Hrvatske europarlamentarke različito o uspješnosti vlade u provedbi cijepljenja