ŽIVOT

Računala “Za naše male genijalce”

Do kraja veljače HEP će u 27 osnovnih škola diljem Hrvatske dodijeliti ukupno 100 novih računala!

Objavljeno 12.02.2021
Ivona Amidžić

U sklopu akcije „Za naše male genijalce“ predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić uručio je 11 novih računala učenicima i nastavnicima osnovnih škola Matije Petra Katančića u Valpovu i Mladost u Osijeku, prenosi Radio Osijek.

Podjela računala održana je i u Područnoj školi Ivanovci (OŠ Ladimirevci), OŠ Stari Mikanovci i Područnoj školi Šodolovci (OŠ Ernestinovo).

Do kraja veljače HEP će u 27 osnovnih škola diljem Hrvatske dodijeliti ukupno 100 novih računala. Izabrane su škole koje imaju velik broj učenika po računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze.

“Učenici produženog boravka OŠ „Mladost“ Osijek, predvođeni učiteljicom Marinom Matoković osvojili su pet stolnih računala. Snimljenim video radom koristeći tehniku stop animacije ušli su u krug dobitnika i to kao jedina škola iz Osijeka. Kao inspiraciju poslužila im je HEP-ova uzrečica “više od struje”. Na ovaj način pokazali su svoj angažman i aktivizam i tijekom 2020. godine unatoč svim poteškoćama koje su nastale tijekom te godine s obzirom na epidemiološku situaciju i nastave na daljinu”, priopćeno je iz OŠ Mladost.

Pobjedničke video uratke možete pogledati na poveznici.

„U HEP-u razumijemo potrebe društva u kojem djelujemo, a ulaganje u znanje vidimo kao ulaganje u budućnost. Ponosni smo što ovom, sada već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima. Zbog toga ćemo u drugoj polovici ove godine provesti novi natječaj za dodjelu računala malim genijalcima i time im pružiti prigodu za stvaranje novih znanja i uspjeha“, izjavio je Frane Barbarić.

Akcijom „Za naše male genijalce“ HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom i na taj način pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Do sada je osigurao 450 računala za učenike u 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi 1,75 milijuna kuna.

Foto: OŠ “Mladost”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

Osim teoretskih predavanja, mladi planinari će proći razne vježbe koje će im pomoći ne samo za planinarstvo i odlazak u prirodu već i u samom budućem životu. 

HPD “Bršljan-Jankovac” poziva u Dječju planinarsku školu

Planinarskog društva HPD “Bršljan-Jankovac” poziva mlade u Dječju planinarsku školu. Školi je namijenjena za djecu u dobi od 7-15 godina. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!