ŽIVOT

Rade Šerbedžije velikim koncertom otvorio 20. Osječko ljeto kulture

"U parteru i na tribini drži se propisani razmak, na ulazu se provodi dezinfekcija ruku, svatko od posjetitelja dobije zaštitnu masku"

Objavljeno 30.06.2020
Ivona Amidžić

Projekcijom dokumentarnog flima 20. godina Osječkog ljeta kulture u režiji Borisa Šepera te koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora u ponedjeljak je na Trgu Vatroslava Lisinskog otvoreno 20. Osječko ljeto kulture.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš na otvorenju je zahvalila svima koji su proteklih 20. godina gradili OLJK – ,,svim ustanovama u kulturi i pojedincima, umjetnicima i svima koji su dali svoje vrijeme, znanje, iskustvo, kreativnost i entuzijazam u stvaranju ovako lijepe priče o gradu Osijeku, te vjernoj publici koja živi kulturu u Osijeku”.

S obzirom na to da se jubilarni 20. OLJK održava u okolnostima epidemije koronavirusa, Gamoš je kazala kako se organizatori strogo pridržavaju svih uputa epidemiologa.

“U parteru i na tribini drži se propisani razmak, na ulazu se provodi dezinfekcija ruku, svatko od posjetitelja dobit će zaštitnu masku i iznimno ozbiljno smo shvatili svoju odgovornost kao organizatori”, istaknula je Gamoš.

U nešto više od 20 minuta dokumentarnog filma protagonisti Osječkog ljeta kulture – umjetnici, glumci i kreativaci naglasili su važnost kulture za grad i njegovo razvijanje: Osječko ljeto kulture dalo je novu dimenziju gradskim prostorima, scenski oživjelo neke od važnijih punktova u gradu, a u 20 godina okupilo je veliki broj umjetnika, glumaca, performera, glazbenika i publike.

“Kako sam bio slijep kada sam kao mladić dolazio u Osijek. Sad tek vidim koliko je ovaj stari grad božanstveno lijep, ima široke ulice baš kao i Beč. Čestitam vam na tome!” riječi su to kojima je Šerbedžija započeo koncert, a uz Imam pjesmu za tebe, Panonske trešnje, Barbaru, Kose boje maka i Do posljednjeg daha, publika je uživala u prekrasnim stihovima glazbenih profesionalaca s pozornice.

Osječko ljeto kulture večeras nastavlja sa svojim programom, a do 8. srpnja u organizaciji i produkciji Grada Osijeka, publici će ponuditi 46 programa programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će se odvijati na 15 lokacija u gradu. Ove godine OLJK-u se pridružuje i OLJKIĆ – posebno kreiran program za malu i veliku publiku koji će se održavati u prostoru dvorišta III. Gimnazije u Osijeku.

Za organizaciju OLJK-a Grad Osijek, Ministarstvo kulture i sponzori izdvojili su 1,26 milijuna kuna.

foto: Grad Rijeka

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Headlineri ove godine su Brkovi, Svemirko, Kukus, 2xŠihta i Baks, a od ostalih izvođača ističemo:  Šarenu pojavu, Kratak fitilj, Krah 1573, Clark Can't Fly, Pale Origins, Igla i Ziherice, Grozni gadovi, Moxie 8...

20. Urban Fest Osijek – Spektakl na lijevoj obali Drave

Ove godine Urban Fest Osijek obilježava 20. obljetnicu festivala s potvrđenih oko 30 izvođača različitih žanrova – od modernih metal Više…

Odaziv je bio lošiji naspram prošle godine no atmosfera je i dalje bila vruća i vesela. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su se i komarci pridržavali!

[FOTO] Održala se još jedna nezaboravna studentska roštiljada

Ovoga četvrtka održala se 9. Studentska roštiljada na livadi ispred FAZOS-a. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su Više…

Gradonačelnik je rekao da ništa nije bilo niti dogovoreno da bi nešto moglo biti zabranjeno. Nova zanimljivost je da nam se vraća "Pauk" i to u izvedbi osječkog Unikoma!

Sjednica Gradskog vijeća – Radić: “Nisam zabranio zabranio turbo-folk koncert

Prvi put ove godine okupili su se danas osječki gradski vijećnici na još jednoj sjednici. Na dnevnom redu našlo se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka