ŽIVOT

Rade Šerbedžije velikim koncertom otvorio 20. Osječko ljeto kulture

"U parteru i na tribini drži se propisani razmak, na ulazu se provodi dezinfekcija ruku, svatko od posjetitelja dobije zaštitnu masku"

Objavljeno 30.06.2020
Ivona Amidžić

Projekcijom dokumentarnog flima 20. godina Osječkog ljeta kulture u režiji Borisa Šepera te koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora u ponedjeljak je na Trgu Vatroslava Lisinskog otvoreno 20. Osječko ljeto kulture.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš na otvorenju je zahvalila svima koji su proteklih 20. godina gradili OLJK – ,,svim ustanovama u kulturi i pojedincima, umjetnicima i svima koji su dali svoje vrijeme, znanje, iskustvo, kreativnost i entuzijazam u stvaranju ovako lijepe priče o gradu Osijeku, te vjernoj publici koja živi kulturu u Osijeku”.

S obzirom na to da se jubilarni 20. OLJK održava u okolnostima epidemije koronavirusa, Gamoš je kazala kako se organizatori strogo pridržavaju svih uputa epidemiologa.

“U parteru i na tribini drži se propisani razmak, na ulazu se provodi dezinfekcija ruku, svatko od posjetitelja dobit će zaštitnu masku i iznimno ozbiljno smo shvatili svoju odgovornost kao organizatori”, istaknula je Gamoš.

U nešto više od 20 minuta dokumentarnog filma protagonisti Osječkog ljeta kulture – umjetnici, glumci i kreativaci naglasili su važnost kulture za grad i njegovo razvijanje: Osječko ljeto kulture dalo je novu dimenziju gradskim prostorima, scenski oživjelo neke od važnijih punktova u gradu, a u 20 godina okupilo je veliki broj umjetnika, glumaca, performera, glazbenika i publike.

“Kako sam bio slijep kada sam kao mladić dolazio u Osijek. Sad tek vidim koliko je ovaj stari grad božanstveno lijep, ima široke ulice baš kao i Beč. Čestitam vam na tome!” riječi su to kojima je Šerbedžija započeo koncert, a uz Imam pjesmu za tebe, Panonske trešnje, Barbaru, Kose boje maka i Do posljednjeg daha, publika je uživala u prekrasnim stihovima glazbenih profesionalaca s pozornice.

Osječko ljeto kulture večeras nastavlja sa svojim programom, a do 8. srpnja u organizaciji i produkciji Grada Osijeka, publici će ponuditi 46 programa programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će se odvijati na 15 lokacija u gradu. Ove godine OLJK-u se pridružuje i OLJKIĆ – posebno kreiran program za malu i veliku publiku koji će se održavati u prostoru dvorišta III. Gimnazije u Osijeku.

Za organizaciju OLJK-a Grad Osijek, Ministarstvo kulture i sponzori izdvojili su 1,26 milijuna kuna.

foto: Grad Rijeka

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Program obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja zanimljiv je i bogat, a donosimo ih redom :D

Europski tjedan održivog razvoja ove godine obilježava i Osijek

“Razumjeti. Promijeniti. Ponovno voljeti.” moto je obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja kojem se ove godine pridružio i Osijek. U subotnjem Više…

Na području Osijeka zaposleno je 13 žena koje su brinule o 158 korisnika te pružile 30.158 usluga u dvije godine

Uručene svjedodžbe i simbolični darovi za žene zaposlene u okviru projekta „OsnaŽENA“

Osječki Crveni križ prije dvije godine je u okviru projekta „OsnaŽENA“ zaposlio 35 vrijednih, a dugotrajno nezaposlenih žena koje su Više…

"Očekujemo da ZZJZ i okolnim općinama i gradovima uputi preporuke za aviotretmanom jer jedino takvim, zajedničkim djelovanjem možemo postići veću učinkovitost provedenih tretmana"

Osijek potvrdio: Naredna dva dana ponovno aviotretiranje komaraca

Prema danas zaprimljenim preporukama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Grad Osijek u srijedu i četvrtak provodi tretmane komaraca iz Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Osječki je započeo puštanjem u rad punionice električnih vozila ELEN na Vijencu Paje Kolarića

Programi obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti – “Mobilnost s nultim emisijama za sve”

Policija je dobila jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a samoinicijativno je obavila provjeru 85 osoba, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi...

U OBŽ 11 osoba pozitivno na virus SARS-CoV-2

Broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.268, a dvije osobe su preminule

Stanje u Hrvatskoj: U zadnja 24 sata u Hrvatskoj još 204 novih zaraženih koronavirusom