GOSPODARSTVO

Radić: Stvaramo preduvjete za nove investicije, uskoro 300-injak novih radnih mjesta

"Raduje nas da opet možemo govoriti o pozitivnim stvarima u gospodarstvu i o otvaranju novih radnih mjesta"

    Objavljeno 06.04.2022
    Ivona Amidžić

    Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sastao se u utorak s predstavnicima tvrtke Olimpias tekstil, dijela jedne od najvećih svjetskih tekstilnih grupacija – talijanskog Benettona. Povod sastanka investicija je koju Olimpias tekstil planira realizirati u ovoj i sljedećoj godini, a u okviru koje će proširiti proizvodne kapacitete i udvostručiti broj zaposlenih u osječkome pogonu. Riječ je o novih 230 do 300 radnih mjesta.

    – Raduje nas da opet možemo govoriti o pozitivnim stvarima u gospodarstvu i o otvaranju novih radnih mjesta. Ovo je druga velika investicija privatnih ulagača u posljednjih nekoliko mjeseci na području Osijeka. U prosincu prošle godine predstavili smo izgradnju Lesnine, investiciju vrijednu 15 milijuna eura i otvaranje 100 novih radnih mjesta. Sada govorimo o otvaranju novih 300-injak radnih mjesta – rekao je gradonačelnik Radić, dodajući kako Grad čini sve što može radi privlačenja investitora.

    – Ukinuli smo komunalni doprinos, razgovaramo s mnogim investitorima. Imamo najavu za dolazak određenih novih investitora u zonu Nemetin, gdje smo popunili prvu fazu i koja je jedna od najpovoljnijih u Hrvatskoj. Uskoro ćemo moći predstaviti i proširenje jedne telekomunikacijske tvrtke koja će otvoriti dodatna radna mjesta – najavio je osječki gradonačelnik.

    – Grad ne može otvarati nova radna mjesta, ali može stvoriti preduvjete za to, što pokazuje ova investicija, kao i investicija koju ćemo ubrzo predstaviti. To pokazuju i statistički pokazatelji. U odnosu na siječanj i veljaču prošle godine, ove je godine u Osijeku 1300 nezaposlenih manje – kazao je gradonačelnik Radić.

    Benetton je, podsjetimo, u Osijek došao još 2000. godine, kada je pokrenuo proizvodnju na prostoru tadašnje Slobodne zone Osijek, a sada taj pogon kani nadograditi i proširiti.

    – Ovom investicijom zaposlit ćemo oko 230-300 osoba. Želimo razvijati i kompletirati naše aktivnosti u Osijeku. To namjeravamo napraviti vertikalizacijom i stvaranjem nove dodane vrijednosti. Želimo da tvrtka bude kompetitivna i važna za europsko i svjetsko tržište. Dovest ćemo nove tehnologije i nove investicije te na taj način kompletirati proizvodnju naše osječke tvornice. Ovdje će dolaziti sirovine, a izlaziti gotovi proizvodi, spremni za odlazak u trgovinu – izjavio je Giovanni Antonioli, regionalni direktor Olimpias tekstila.

    Direktor osječkoga pogona Nicola Marini rekao je kako trenutačno zapošljavaju oko 320 osoba te da će se nova investicija realizirati unutar postojeće tvornice, što će udvostručiti broj zaposlenih.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Započnite svoju potragu za poslom na posao.hr - vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati 10 pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan!

    Nova slobodna radna mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

    Studenac d.o.o. traži Prodavače (m/ž) za rad u Osijeku i Belom Manastiru. Odgovornosti uključuju izlaganje robe, pružanje usluge kupcima, rad Više…

    Ako želite efikasno pronaći posao, pogledajte ponude u nastavku. Tu vas čeka 10 pozicija koje su pažljivo odabrane za vas ovog tjedna!

    Nova ponuda slobodnih radnih mjesta u OBŽ

    Konzum d.o.o. zapošljava na pozicijama Blagajnika (m/ž), Prodavača gotovih jela (m/ž) te na još nekoliko pozicija. Mjesto rada je na Više…

    Pročitajte u nastavku kako biste istražili 10 posebno odabranih poslova za vas. Vaša sljedeća karijera može biti samo klik dalje!

    Nova ponuda slobodnih radnih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

    Pročitajte u nastavku kako biste istražili 10 posebno odabranih poslova za vas. Vaša sljedeća karijera može biti samo klik dalje! Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku - od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice te dio Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca

    Potpuno se za promet zatvara dio Gundulićeve ulice

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike