KULTURA

Radionica s djecom iz posebnih odjela

Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne baštine

    Objavljeno 16.09.2019
    Ivona Amidžić

    Etnološki centar baranjske baštine (Kralja Zvonimira 70, Beli Manastir), u ponedjeljak 23. rujna s početkom u 11 sati terapeutskom radionicom za djecu prigodno obilježava Međunarodni dan kulturne baštine.

    Naime, na taj će dan posebni odjeli OS “Dr. Franjo Tuđman”, učenici iz cijele Baranje, sudjelovati na radionici raritetnoj radionici s tradicijskim alatima i načinima proizvodnje kukuruza, runjenja kukuruza, te pripremi kukuruza do finalnog proizvoda – kukuruznog brašna.

    Cilj nam je ovakvom radionicom terapeutski djelovati na djecu sa poteškoćama u razvoju, te ih na prigodan način asimilirati, te upoznati sa radom našeg centra, kao i baranjskom tradicijom i običajima.

    Na radionici koja će se održati u Etnološkom centru baranjske baštine sudjelovati će tridesetak učenika iz posebnih odjela zajedno s nastavnicima. Djecu ćemo počastiti kuhanim kukuruzom i osvježenjem.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Usluge vrtuljka moći će se koristiti u našem centru besplatno tijekom cijele godine

    Prvi eko vrtuljak u Baranji

    U petak 30. kolovoza s početkom u 10.00 sati u vrtu našeg Etnološkog centra baranjske baštine (Kralja Tomislava 70, Beli Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

    [NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black