ŽIVOT

Radionica “Srdačno, hrana”

U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.

Objavljeno 14.11.2019
Petar Tauković

Dogodi li ti se često da baciš višak hrane od obroka ili da ti se hrana pokvari pa ju zbog toga bacaš? Zanima te kako pravilno planirati kupnju hrane i pri tome uštedjeti novac, a i sacuvati okoliš? Ukoliko si bar na jedno pitanje odgovorio/la potvrdno pridruži nam se na radionici u ponedjeljak 25. studenog 2019. u 13 sati u Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15).

Pozivamo te na radionicu za mlade na kojoj ćeš kroz vježbe saznati više o temi stvaranja otpada od hrane. Radionica je namjenjena mladima od 15 do 30 godina.

Naučit ćete kako pametno planirati kupnju hrane kako bi što manje te hrane završilo u otpadu. Istraživanja su pokazala kako se najveće bacanje hrane odvija u domaćinstvima. Više je razloga za takve postupke i ponašanje potrošača, a jedan od najčešćih je nečitanje ili nerazumijevanje navođenja roka trajanja na deklaracijama. U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.

Također ćeš čuti više o oznaka koje se nalaze na pojedinim prehrambenim namirnicama te gdje se otpad najviše stvara i kako ga smanjiti. Na radionici ćeš imati prilike i saznati kako prekomjerno stvaranje otpada od hrane utječe na okoliš i globalni razvoj. Ukoliko želiš sudjelovati prijavi se na sljedećoj poveznici.

Po završetku radionice za sve sudionike osiguran je ručak.

Radionicu organizira PRONI Centar u suradnji s Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. Radionica je aktivnost projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te aktivnost projekta INFO START finaciranog sredstvima Grada Osijeka.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Želiš upoznavati nove zemlje i ljude? Voliš putovanja i želiš steći nove vještine? Ako je na neka od ovih pitanja odgovor potvrdan, pridruži se radionici

Upoznaj gospodina Erasmusa u Info-centru za mlade Osijek (28.1.)

“Želiš upoznavati nove zemlje i ljude? Voliš putovanja i želiš steći nove vještine? Ako je na neka od ovih pitanja odgovor Više…

Radionica se provodi u sklopu projekta - “Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine”

Radionica “Ravnopravnost za sve!”

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova organizira radionicu “Ravnopravnost za sve!” koju organizira u Osijeku u suradnji sa Centrom za edukaciju, savjetovanje Više…

"Iskoristimo ovaj početak da stavimo svjesnu namjeru u kojem smjeru želimo da nam se nova godina odmota"

Mapa namjere/kolaža za 2020. godinu, koja će vam pomoći s ostvarivanjem ciljeva

U nedjelju, 12. siječnja 2020. godine, s početkom u 14.00 sati u Yoga Home – Centru Osobne Moći (Fakultetska 4, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U samoizolaciji je ukupno 1.864 osoba, od kojih je ta mjera jučer određena za 207 kontakata novozaraženih osoba...

STOŽER OBŽ: U zadnja 24 sata 12 novooboljelih, ponovno aktivan mobilni tim za uzorke

Jedan od rijetkih primjera socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj... Jeste li ga već posjetili? :D

Otvoren Buba-bar, kafić u kojem rade osobe s invaliditetom, većinom Downovim sindromom

Volonteri su im potrebni za poziciju Suradnika u pripremi i provedbi aktivnosti iMOS (Informiranje mladih Osijeka)

Info-centar za mlade Osijek traži volontere