ŽIVOT

Radovi na Kopiki privode se kraju. Uređuje se i dravska plaža s najljepšim pogledom na Osijek

U prvoj polovici srpnja obnovljena Kopika se otvara za posjetitelje! Vrijednost radova, 30 milijuna kuna. Poznate su i cijene ulaznica...

Objavljeno 18.06.2022
Darija Kovačić

Radovi na uređenju dravske plaže i bazenskog kompleksa na osječkoj Copacabani teku planiranom dinamikom i bazeni će u prvoj polovici srpnja biti spremni za kupače – poručio je u petak gradonačelnik Osijeka Ivan Radić prilikom obilaska radova.

– Hoće li to biti koji dan ranije ili kasnije nije toliko važno koliko je važno da radovi budu kvalitetno izvedeni. Kopika dvije godine nije radila, 46 godina nije obnavljana. Napravili smo ju u najkraćem mogućem roku i Osijek će prvi puta dobiti olimpijski bazen koji će udovoljavati svim normama svjetske plivačke federacije – izjavio je gradonačelnik Radić.

Olimpijski bazen, istaknuo je, trenutačno je pod keramikom, kao i bazen s atrakcijama. Zgrada strojarnice sa sanitarijama, svlačionicama i drugim pripadajućim sadržajima također je izvedena i slijede hortikulturni radovi.

– Radovima su prethodili kompleksni radovi infrastrukture, prije svega izgradnje kanalizacijske, hidrantske i vodoopskrbne mreže, te neutralizacije bazenske vode. Dosad se u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena. Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka – rekao je gradonačelnik.

Osim olimpijskog, rekonstruiran je i okrugli bazen s atrakcijama, a oba će bazena biti prilagođena osobama s invaliditetom. Vrijednost radova u prvoj fazi rekonstrukcije iznosi 30 milijuna kuna.

Zoran Škorić, predsjednik uprave Osijek Koteksa, podsjetio je kako su radovi krenuli u prosincu, ističući da je otad napravljeno puno posla i da bi se olimpijski bazen uskoro trebao početi puniti.

Poznate su već i cijene ulaska na Kopiku. Za djecu do sedam godina ulazak je besplatan. Cijena pojedinačne dnevne ulaznice za djecu od 8 do 15 godina, umirovljenike i invalide iznosi 10 kuna. Ostali posjetitelji za ulaz na kupalište za radnog dana izdvojit će 15, a subotom i nedjeljom 20 kuna. Najam ležaljki za vrijeme radnog vremena od ponedjeljka do nedjelje iznosi 15 kuna.

Uređuje s i dravska plaža na Kopiki gdje su Grad Osijek i Hrvatske vode prošle godine nasipali oko 7000 kubika pijeska. Gradonačelnik Radić istaknuo kako je riječ o dobroj suradnji Športskih objekata, Unikoma i Hrvatskih voda.

– Osvježeni su i obojani tuševi, slavine, klupe i stalci za bicikle. Uredili smo i igralište za mali nogomet, odbojku i košarku. Postavili smo 80 novih ležaljki i uredili kabine. Zavod za javno zdravstvo ocijenio je kakvoću vode izvrsnim. Siguran sam da će i ovog ljeta naši sugrađani uživati na dravskoj plaži – kazao je gradonačelnik.

Željko Kovačević, direktor vodnog gospodarstva za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama, izvijestio je kako se radovima nasipavanju pijeska na kupalištu kod ”Želje” neće moći pristupiti prije 15. kolovoza, jer se čeka dogovor između izvođača radova i nadležnog ministarstva. Temeljni uvjet je zaštita prirode, istaknuo je Kovačević.

Direktor Unikoma Igor Pandžić dodao je kako se cijeli prostor sustavno čisti i održava, što će djelatnici ove osječke komunalne tvrtke nastaviti raditi cijele ljetne sezone.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Radovi na obnovi nogostupa u Ulici Hrvatske Republike trajat će tjedan dana, projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna...

Nogostup u Ulici Hrvatske Republike uskoro u novom ruhu

Građani koji su se zatekli u ponedjeljak 8. kolovoza u Ulici Hrvatske Republike, mogli su primjetiti kako su započeli radovi Više…

Novoobnovljeni toranj na Kopiki nosit će ime osječke legende koja se više od tri desetljeća brinula o sigurnosti kupača...

Kontrolni toranj na Kopiki nosit će ime osječke legende Željka Čulika

Željku Čuliku koji se tri desteljeća iz kontrolnog tornja brinuo o sigurnosti kupača na Kopiki, odana je počast te će Više…

Kreću prvi sadržaji na obnovljenim bazenima osječke Copacabane – od ovog vikenda, subotom i nedjeljom od 17:30 u malom ćete bazenu moći vježbati u vodi i to pod stručnim vodstvom trenerica Gabi Ivanković

Kopika od ove subote radi do 20 sati, a kreće i besplatni aqua aerobic

Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka na bazene donosi aqua aerobik. „Za sve Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grad Osijek otovrio je javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, posebno potiču vlasnike povijesno vrijednih kuća da se prijave...

Nastavlja se uljepšavanje “lica” zaštićenih zgrada

Radovi na obnovi nogostupa u Ulici Hrvatske Republike trajat će tjedan dana, projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna...

Nogostup u Ulici Hrvatske Republike uskoro u novom ruhu

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?