GOSPODARSTVO

Rashladni uređaji – Vaši najbolji ljetni saveznici

Vruće Vam je, uznojeni ste i nervozni, ne možete raditi niti se naspavati - rashladni uređaji su najbolje rješenje Vašeg problema

  Objavljeno 11.06.2019
  Alan Srčnik

  Ljeta su nam sve dulja i sve toplija, nesnosne vrućine već su počele, a jedino rješenje da ih pobjedimo su rashladni uređaji. Kad nam je vruće, često smo nervozni, umorni, ne možemo normalno funkcionirati i obavljati svakodnevne zadatke. Gdje pobjeći kada temperature počnu skakati preko 30 stupnjeva, kada se asfalt užari, a vrući vjetar zakovitla gradsku prašinu?

  Ljeto je tu, ali godišnji odmor i osvježenje na nekoj morskoj plaži čini se još tako daleko, jer pred Vama je još hrpa obaveza prije nego što spakirate torbe. Prozračna odjeća, hladna pića, sladoled … sve su to samo privremena rješenja koja nam baš i ne pomažu u vrućim noćima.

  Danas na tržištu postoji velika ponuda rashladnih uređaja; stacionarne i mobilne klime, klimatizacijski sustavi, ventilatori, rashlađivači i odvlaživači zraka.

  Multi sistemi predstavljaju idealno rješenje za veće stambene ili poslovne prostore, apartmane, hotele i prodajne prostore. Moderni, energetski visokoučinkoviti klima uređaji s inverterskim motorima i WiFi povezivanjem omogućiti će Vam veliku uštedu energije. Upravljajte svojim klima uređajem putem samrtphonea s bilo koje lokacije – uključite ih dok ste još na poslu kako bi Vas dočekao ugodno rashlađen dom. Sve što Vam je potrebno je internetska veza i WiFi modul.

  Mobilne klime se lagano prebacuju iz jedne u drugu prostoriju. Za njihovu montažu nije Vam potreban majstor, a gdje god pođete možete ju ponijeti sa sobom i sami postaviti.  Rashlađivači zraka su uređaji koji na prirodan način rashlađuju zrak; tj. putem vodenog uloška upuhuju svježi zrak. Omogućuju konstantnu cirkulaciju zraka te snižavaju temperaturu i daju osjećaj svježine u prostoru.

  Stropni ventilatori dobra su rješenja za stambene i uredske prostore. Nemojte ih odmah odbaciti, jer moderni stropni ventilatori dolaze u brojnim izvedbama, raznih boja i materijala i modernog dizajna.

  Ventilatori su najstariji način rashlađivanja prostora, a dolaze u raznim veličinama i promjerima; od manjih stolnih ili stajaćih,  moderno dizajnihranih stupnih pa sve do ventilatora s mogućnosti raspršivanja vodene maglice.

  Mobilne klime i klima uređaji, ventilatori, rashlađivači i odvlaživači zraka mogu nam osigurati ugodnije životne i radne uvjete. Koliko god nam olakšavaju život, njihovo korištenje može imati i negativne posljedice na naše zdravlje ako se ne pridržavamo osnovnih pravila. To su najčešće kronične upale sinusa, jake glavobolje i ukučeni mišići.

  Kako se to ne bi i Vama dogodilo, evo nekoliko osnovnih pravila prilkom korištenja rashladnih uređaja:
  1. Razlika između vanjske i unutarnje temperature ne smije biti veća od 7 do 10 stupnjeva.
  2. Pokušajte uvijek prvo rashladiti prostoriju, ugasiti rashladni uređaj, pa tek onda ući u prostoriju.
  3. Prije izlaska na vanjsku temperaturu, dopustite organizmu nekoliko minuta privikavanja bez klime.
  4. Nikada ne dozvolite da rashladni uređaj piri direktno na Vas.
  5. Zatvarajte prozore, kako bi što manje vanjske topline ušlo u prostor. Što je više toplog zraka s kojim se klima mora izboriti, to više struje potroši.
  6. Redovno održavajte i čistite rashladne uređaje, posebno klime. Prljav i vlažan filter idealna je podloga za razvoj štetnih mikoroorganizama. U sezoni se preporuča povremeno dezinficirati uređja odgovarajućim sredstvima.

  Pobjedite i Vi ljetne vrućine; rashladite se uz MojuAkciju.hr!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zeleni i ljevica zadovoljni što su klimatske promjene prioritet

  Finski premijer: borba protiv klimatskih promjena prioritet predsjedanja

  Finski premijer Antti Rinne u srijedu je u Europskom parlamentu predstavio program aktivnosti finskog predsjedanja Vijećem i najavio da će borba protiv Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Naporan i dugotrajan posao pretvorite u mačji kašalj!

  Riješite se svih nemogućih grinja u Vašim madracima i kaučima brzo i jednostavno

  Napokon smo i to dočekali - Dužnici mogu tražiti povrat novca

  Banke izgubile spor oko ‘švicaraca’ – Vrhovni sud presudio u korist potrošača

  Plovidba Dunavom i Bosutom, vožnja fijakerima, promatranje ptica, besplatni obilasci muzeja, gurmanska ruta… U Vukovarsko-srijemskoj županiji sve je spremno za DHT

  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma