KULTURA

Ratovi zvijezda i najkraći dan u godini (19. – 25. 12.)

U ovomu tjednu kino Urania nudi sjajni raznovrsni program pun zabavnog sadržaja

Objavljeno 18.12.2019
Mirela Belaj

Kino Urania od 19. do 25. prosinca nudi sjajni i bogati program za sve generacije.

Prije svega, i ove će se godine po sedmi put u Hrvatskoj održati Maraton kratkometražnih filmova, manifestacija kojom se na najkraći dan u godini 21. prosinca slavi kratka filmska forma. Programi će se odvijati u 21 nezavisnom kinu diljem Hrvatske u periodu od 19. do 22. prosinca, a u kinu Urania vas očekuje ukupno šest različitih programa.

Tradicionalno, Mali hrvatski maratonci i Mali europski maratonci (na programu u nedjelju, 22. prosinca) su blokovi filmova namijenjeni djeci, a Hrvatski maratonci 1 i Hrvatski maratonci 2 (na programu u petak, 20. prosinca) uključuju sve filmske rodove – od animiranih do eksperimentalnih i namijenjeni su zrelijoj publici. Subota, 21. prosinca namijenjena je norveškim kratkometražnim filmovima, čijom projekcijom završava Revija norveškog filma.

Za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika na web stranici Hrvatskog audiovizualnog centra moći ćete pogledati program Online maratona koji donosi dodatni presjek domaćih ‘kratkiša’ svih vrsta. Filmovi će se prikazivati u Kino klubu, a cijena ulaznice je 18 kn za sve programe, osim za dječju projekciju 21. 12. u 11 h Norveški kratkiši 5+, na koju je ulaz slobodan.

Nadalje, zabavite se uz zvukove poznatih svjetskih božićnih hitova koje će za vas izvesti 25 malih glazbenika Dječjeg orkestra Dokkice pod vodstvom Marijana Jovičića, a uz asistenciju Suzane Ocvirk & Frana Jovičića, u četvrtak 19. 12. s početkom u 16:30 h u kinu Urania. Nastupit će i roditelji te polaznici glazbenih radionica u Dokkici, a posebna glazbena gošća je Nera Mamić.

U novom filmskom tjednu uz 7. maraton kratkometražnih filmova premijerno možete pogledati deveti po redu film iz Star Wars franšize: Uspon Skywalkera i novu romantičnu komediju Woody Allena Kišni dan u New Yorku, a na programu i dalje ostaju nastavak poznate avanture Jumanji: Iduća razina te animirani hit Snježno kraljevstvo 2 (SINK).

Produkcijska kuća Lucasfilm i redatelj J.J. Abrams ponovno udružuju snage kako bi gledatelje diljem svijeta odveli na epsko putovanje u udaljenu galaksiju uz novi, deveti film Star Wars: The Rise of Skywalker. U završnom dijelu sage pojavit će se nove legende, a završna borba za slobodu tek dolazi.

Najnovija romantična komedija Woody Allena Kišni dan u New Yorku, donosi priču o studentici novinarstva Ashleigh i njenom romantičnom dečku Gatsbyju, kojima jedan zbrkani dan vrlo brzo pokazuje koliko je tanka linija između stvarnih i lažnih događaja te kako stvari vrlo lako izmaknu kontroli…

Jumanji: Iduća razina ekipa se vratila, ali igra se promijenila: kada ponovno uđu u Jumanji kako bi spasili svog prijatelja, naši junaci otkrivaju da ništa nije onako kao što su očekivali.

Inspirirana bajkom „Snježna kraljica“ H. C. Andersena, Disney, animirana i SINK avantura Snježno kraljevstvo 2 nastavlja priču o neustrašivoj Anni i njenoj sestri Elsi, gorštaku Kristofferu i nespretnom snjegoviću Olafu.

Ne propustite pogledati posljednju projekciju talijansko-francuskog dokumentarca SELFIE u Kino klubu (20 kn redovna ulaznica, 16 kn studentska/umirovljenička) – ponedjeljak 23. 12. u 18 h.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Program kina Urania 19.12.-… by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black