ŽIVOT

Ravnatelj OŽB Našice najavio isplatu plaće za studeni zdravstvenim djelatnicima

Beroš potvrdio da je upoznat s problemom te je poručio da "nema nikakvih prepreka da se taj problem riješi"

Objavljeno 28.12.2020
Ivona Amidžić

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić najavio je u nedjelju da će danas, u ponedjeljak, 28. prosinca biti isplaćena plaća za studeni za oko 400 zdravstvenih djelatnika te bolnice, koja im kasni jer im je trebala sjesti na račune do 15. u mjesecu.

“Zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji koja je uskočila ugasiti vatru sutra će biti isplaćene plaće svim našim djelatnicima”, rekao je jučer Šimić za Novu TV.

Istaknuo je da je uprava bolnice i osnivač – Osječko-baranjska županija ukazivala na problem, no, ustvrdio je, nije bilo adekvatnih reakcija s “adekvatnih pozicija” – HZZO-a i ministra zdravstva.

“Znamo da se plaće kao i lijekovi, troškovi potrošnog materijala te režijski troškovi isplaćuju iz limita koji određuje HZZO, no on je prenizak za mogućnost isplate svega što je potrebno, uključujući i plaće za djelatnike i druge troškove”, rekao je Šimić.

Upozorili su, kaže, na činjenicu da su od 1. travnja plaće porasle oko 35 posto sukladno pregovorima s Vladom RH i kolektivnom pregovaranju. No, rast limita je bio oko 12 posto, zbog čega je, naglašava i došlo do ovog problema.

Ministar zdravstva Vili Beroš ponovio je u nedjelju za HRT da je upoznat s problemom i da je razgovarao s ravnateljem HZZO-a te je poručio da “nema nikakvih prepreka da se taj problem riješi”.

Istaknuo da je ta našička bolnica u županijskom vlasništvu i županija je njen osnivač i vlasnik.

Ravnatelj bolnice Šimić ističe da je ovo rješenje kratkoročno, a dugoročno, kaže, može donijeti samo Ministarstvo zdravstva na čelu s ministrom i HZZO-om.

“Tu leži podizanje limita i daljnja stabilizacija sustava ove bolnice koja je izuzetno bitna s obzirom da je druga covid bolnica u Hrvatskoj”, poručio je.

(Hina)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozlijede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja

Održano 12. međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 01. travnja 2023. godine u OŠ Dore Pejačević u Našicama održano je 12. Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog Više…

Održan prosvjedni skup podrške pregovorima za Kolektivni ugovor Hrvatskog sindikata telekomunikacija u Osijeku

Prosvjedni skup Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika „Zajedno za veće plaće“

Hrvatski sindikat telekomunikacija u Osijeku je s prosvjednog skupa podrške pregovorima za kolektivni ugovor, pod nazivom “Zajedno za veće plaće”, Više…

"Cilj konferencije je upoznati javnost s još jednim grubim, svjesnim i namjernim kršenjem zakona još jednog ministra u vladi Andreja Plenkovića: „Ovaj put radi se o ministru zdravstva – Viliju Berošu. Ali ne radi se samo o ministru Berošu nego su akteri ove priče i zamjenik župana Anušića, Upravno vijeće i ravnatelj KBC-a Osijek"

GO SDP Osijek: “Ministar Beroš krši zakon na štetu pacijenata KBC-a Osijek u svrhu frakcijskih obračuna u HDZ-u?”

Danas je održana konferencija za medije SDP-a Osijek. Tema konferencije je „Beroš mora otići! Dokazi ministrovog nezakonitog postupanja u KBC-u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje