CRNA KRONIKA

Razbojnička krađa na Jugu 2

Sve veći broj krađa u Osijeku i okolici

  Objavljeno 23.04.2018
  Nikolina Ćosić

  Prošloga su četvrtka stanovnici naselja Jug 2 mogli primijetiti veći broj policijskih vozila nego što su na to navikli, a razlog tome je razbojnička krađa koja se dogodila u prodavaonici u tom osječkom naselju.

  Naime, uz prijetnju hladnim oružjem, 35-godišnjak je u prijepodnevnim satima ušao u prodavaonicu i ukrao alkoholna pića te se udaljio u nepoznatom pravcu. Nedugo zatim, policijski službenici uočili su ga u Vukovarskoj ulici. Kada su mu prišli, 35-godišnjak im je zaprijetio hladnim oružjem, nakon čega je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

  Proteklog su vikenda pronađene još dvije osobe koje su počinile kazneno djelo krađe. Naime, 33-godišnjak i 23-godišnjak su tijekom ožujka iz voćnjaka na području Podgorača ukrali više komada plastičnih kutija za jabuke, vrijednosti više tisuća kuna.

  No, kako je broj krađa u našem gradu u posljednje vrijeme sve veći, velik je broj i onih počinitelja za kojima se još uvijek traga. Jedan od njih je u noći s 19. na 20. travnja provalio u prodavaonicu u Čepinu odakle je ukrao nekoliko desetaka komada šteka raznih cigareta, prehrambene artikle i novac, ukupne materijalne vrijednosti više tisuća kuna.

  Također je između 19. i 21. travnja nepoznati počinitelj provalio u ribički dom na području Belišća, ukrao trimer i gorivo, pričinivši udruzi materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

  Još se za jednim nepoznatim počiniteljem traga. Između studenog 2017. i travnja 2018. godine on je provalio u vikendicu u Petrijevcima odakle je ukrao dijelove namještaja.

  Policija poziva sve koji imaju bilo kakve informacije o navedenim kriminalnim djelima, da dojave na 192 ili se obrate najbližoj policijskoj postaji.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Provalnik je provalio u nenastanjenu kuću na području Osijeka, a kradljivci su iz trgovine ukrali više kozmetičkih proizvoda

  Otkriveni provalnik i kradljivci u Osijeku

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjak Više…

  Pokušao je pobjeći policajcima od uhidbenog naloga, skočio kroz prozor i smrtno stradao...

  Smrtno stradao u bijegu od policajaca koji su ga došli uhititi

  Danas oko 7.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Našice pokušali su realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku Više…

  Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

  Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

  Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

  U pretrazi pronađena konoplja i oprema za uzgoj biljaka

  Četrdesetšestogodišnjak iz Osijeka je 18. travnja putem Interneta dobio ponudu nepoznatog počinitelja za posredovanje u internetskoj prodaji te je po uputama te ''tvrtke'' napravio profil, nakon čega je lažno navođen da posreduje u prodaji raznih neprehrambenih proizvoda. Tako je do 16. svibnja putem svog računa uplatio ukupno 35.000 eura, a proviziju do danas nije dobio.

  Prevaren putem interneta

  Sumnjiči ga se da je 15. svibnja čekićem porazbijao stakla na pet automobila te iz jednog ukrao 650 eura

  Porazbijao stakla na autima napravio štetu od 6650 eura!