Arhiva

ReArt festival umjetnosti i rukotvorina u Osijeku ponovno otvara svoja vrata umjetnicima!

    Objavljeno 10.04.2015
    OsijekNews redakcija

    U tijeku je natječaj, otvoren do 18. travnja, kojim se pozivaju umjetnici, obrtnici, udruge i rukotvorci koji svoje predmete izrađuju ručno, iz cijele Hrvatske da se prijave i ostvare mogućnost izlaganja na samom festivalu, koji će se održati 25. travnja ove godine na prostoru Parka kralja Držislava (kod školjke).

    ‘Ovim festivalom nastojimo stvoriti platformu za umjetnost u Osijeku te upoznati javnost o aktualnom djelovanju kulturnog i kreativnog poduzetništva na ovim područjima. Cilj nam je zadovoljiti potrebu umjetnika i omogućiti im prostor na kojem mogu predstaviti sebe i svoje radove, jednako kao i zadovoljiti potrebu građana za kulturnim sadržajem, na kojoj je, u zadnje vrijeme, sve veći naglasak’ – kažu iz udruge PLANTaža.

    Ovo je drugi po redu takav festival te jedan od najbitnijih projekata udruge PLANTaža koja stoji iza samog događaja. Prvi pod imenom ReArt sajam umjetnosti i rukotvorina, održan je u prosincu u Esseker centru. Ovoga puta izlagači će imati priliku izložiti svoje radove na otvorenom, a čeka ih i bogat kulturno-zabavni sadržaj uz mnoštvo noviteta.

    Pozivamo sve umjetnike i rukotvorce da se prijave na natječaj i osiguraju svoje mjesto na festivalu. Uz priliku da prezentirate svoj rad te ostvarite komunikaciju s publikom, čeka Vas ugodna i topla atmosfera za koju su se još jednom pobrinuli članovi udruge PLANTaža. Ključni pojmovi koji će se žirirati na natječaju su: originalnost, obrada, prepoznatljivost, neobičnost i kvaliteta.

    Potrebno je ispuniti „Prijavnicu za ReArt“ i uz prijavnicu koju se šalje na e-mail, treba priložiti i minimalno 3 fotografije sa primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati. Fotografije predstavljaju Vas i Vaš proizvod stoga preporučamo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu.

    Molimo Vas da sve prijave pošaljete na e-mail: [email protected] sa naznakom „ReArt natječaj“ najkasnije do 18. travnja 2015.
    Sve prijave prolaze stručno žiriranje, nakon kojeg će autori i grupe autora elektronskim putem biti obaviješteni o rezultatima natječaja. Prijava na natječaj je besplatna. Svi odabrani izlagači potpisuju Ugovor o izlaganju.

    Vjerujemo kako će umjetnici i rukotvorci podržati inicijativu, prepoznati  priliku te se odazvati u što većem broju.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    ReArt festival 2017. – Priča bez kraja

    ReArt festival projekt je udruge PLANTaža, a idejno je začet kao mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca Više…

    FOTO ReArt Božićni festival

    Esseker centar je 16. i 17. prosinca preplavilo reartovsko blagdansko – umjetničko ozračje. Božićno izdanje ReArt festivala se održavalo u Više…

    U tijeku je natječaj za ReArt festival u božićnom izdanju 2016.

    Stiglo je vrijeme za još jedno – božićno izdanje ReArt festivala! U tijeku je natječaj za sve izlagače, koji se Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!