GOSPODARSTVO

Reciklažno dvorište u Čepinu uskoro gotovo, žute kante čekaju Ministarstva

Do nabavke žutih kanti, građani su dobili PVC vreće za plastičnu ambalažu

    Objavljeno 08.03.2019
    Tamara Lemajić

    Prošle godine u lipnju Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je Odluku o financiranju za projektni prijedlog „Izgradnja reciklažnog dvorišta u cilju smanjenja divljih odlagališta i količine miješanog otpada u Općini Čepin“.

    Do nabavke žutih kanti, građani su dobili PVC vreće za plastičnu ambalažu. No, svi se pitaju kada će dvorište biti izgrađeno i kada će, napokon, stići žute kante.

    Što se tiče reciklažnog dvorišta, trenutno je u postupku javni poziv, odnosno javna nabava koja će trajati mjesec dana. Kada javna nabava završi odabrat će se izvođač radova i ide se u izgradnju reciklažnog dvorišta koja bi do kraja godine trebala biti gotova, rekao je načelnik Dražen Tonkovac.

    Što se tiče žutih kanti, Tonkovac je izjavio kako to nije do njih. Ministarstvo zaštite okoliša raspisalo je javnu nabavu za cijelu državu i oni provode postupak, a Općina je s njima potpisala ugovor da će sufinancirati svoj dio (za Čepin). Tonkovac također navodi kako to već dugo traje, pa su se Općina i Unikom dogovorili da se mještanima izađe u susret na način da im se podijele PVC vreće za plastičnu ambalažu. Vreće se mogu podići u Komunalac d.o.o. svakim radnim danom od 07:30 do 15:30, a potrebno je predočiti osobnu iskaznicu, navodi Tonkovac.

    Na taj način svi građani koji žele reciklirati plastični otpad, a takvih je dosta, osim što pomažu očuvanju okoliša, također će imati i manje račune za smeće. Jednom mjesečno će se prikupljati plastična ambalaža.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hotel se nalazi u Čepinu, smještajnog je kapaciteta od 61 jedinice koje broje i jedan predsjednički apartman, a svaka soba pažljivo je osmišljena kako bi spojila udobnost suvremenog dizajna s prirodnim elementima.

    Novootvoreni hotel Materra u Čepinu počeo s radom

    Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u Više…

    Riječ je o poslovnom pothvatu i ostvarenju sna bračnog para liječnika dentalne medicine Zorana i Matee Dragaš koji su postali sinonim za izvrsnost i korištenje novih tehnologija u dentalnoj medicini na području Osječko-baranjske županije

    Otvoren najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije

    U Čepinu je otvoren Dragaš Dental Design – tehnološki najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije, a koji je dio Više…

    Uz manifestacijski i kulturni turizam Čepin sada ima i zdravstveni turizam. Oba projekta imaju za cilj gospodarski ojačati regiju i pridonijeti pozicioniranju Slavonije na gospodarskoj, medicinskoj i turističkoj karti Hrvatske, Europe i svijeta.

    [FOTO] Saznali smo koja će biti najpoželjnija destinacija u 2024. godini: Materra i Priora, imena koja treba zapamtiti

    Luksuz, prekrasan dizajn, udoban krevet i pogled u bespuće koje će Vas, dok doručkujete s ljubavlju i pažnjom osmišljenu deliciju, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja