ŽIVOT

Rekordan broj novopozitivnih i u Osijeku i u Osječko-baranjskoj županiji

Na bolničkom liječenju nalazi se 160 osoba, 28 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 132 u KBC-u Osijek od kojih su 22 oboljele osobe na respiratoru.

    Objavljeno 08.11.2020
    Darija Kovačić

    Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađena su ukupno 604 uzoraka, od kojih je 227 s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus.

    Osijek i osječka prigradska naselja broje 107 novopozitivnih, Našice 20, Donji Miholjac i Đakovo po 17, Valpovo 16, Belišće šest i Beli Manastir četiri. Na području općine Čepin je osam novopozitivnih, Darde šest, Đurđenovca pet i Podgorača četiri. Po dvije novopozitivne osobe bilježimo u općinama Magadenovac, Gorjani, Kneževi Vinogradi i Petrijevci, a po jednu u Antunovcu, Bilju, Marijancima, Bizovcu, Erdutu, Ernestinovu, Viškovcima, Trnavi i Punitovcima.

    Na bolničkom liječenju nalazi se 160 osoba, 28 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 132 u KBC-u Osijek od kojih su 22 oboljele osobe na respiratoru.

    Tijekom posljednjih 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus. Obje u KBC- u Osijek, muška osoba iz Čepina, 1959. godište i muška osoba iz Belog Manastira, 1964. godište, a uz COVID-19, imale su i druge komorbiditete.

    Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 4878 osoba.

    Policija je tijekom posljednja 24 sata obavila 13 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

    SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

    Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

    Iako više nije stanje epidemije i opasnost od virusa SARS-COV-2 je manja, bolesnici na bolničkom liječenju, osobito oni najteži, mogu razviti teški oblik COVID-19. Preporuka Ravnateljstva KBC-a Osijek glasi: jedan, maksimalno dva posjetitelja po bolesniku, uz obvezno nošenje zaštitne maske

    KBC Osijek – Nakon duže od tri godine dopušteni posjeti bolesnicima

    Posjeti bolesnicima hospitaliziranim u Kliničkom bolničkom centru Osijek ponovno su dopušteni! Bolnica je u vezi s tim postupila u skladu Više…

    Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

    MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

    Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

    Uskršnja kupovina u Portanovi

    Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

    Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

    Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

    Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša