KULTURA

Reper Stoka na Ekonomskom fakultetu rasplakao studente

Stoka je jučer prvi puta sa svojom monodramom "Stara škola kreka" gostovao u Osijeku

  Objavljeno 14.06.2018
  Nikolina Ćosić

  Ovaj je 37-godišnji reper shvatio da je došlo vrijeme da se otvori svojoj publici i pokaže sve aspekte svoga života kroz monodramu “Stara škola kreka”. Predstava je jučer prvi puta prikazana osječkoj publici i to u sklopu Osječkog ljeta mladih, a pozornica je bila Aula glagoljice Ekonomskog fakulteta.

  Publike, koja nije uključivala samo studente, je bilo više nego sjedećih mjesta, što nikoga nije omelo u tome da se potpuno prepusti životnoj priči Stoke, koja je neke u publici dovela i do suza. Predstava obiluje detaljima iz njegovog života kada se družio s prijateljima, ali i detaljima iz glazbenog svijeta iza pozornice. Osim toga, monodrama progovara i o dugogodišnjoj ovisnosti te Stoka bez ikakve maske govori o svojoj najtamnijoj strani i vremenu kada više nije prepoznavao sebe.

  “To je predstava koja prikazuje najcrnije trenutke jednog narkomana, od koje će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi, ali koja svjedoči da uvijek, ama baš uvijek, postoji izlaz.” – stoji opis na službenoj stranici.

  Monodrama o životnom putu Marina Ivanovića Stoke postigla je pozitivne reakcije publike gdje god je bila izvedena, a isto se dogodilo i jučer ne Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

  GALERIJA FOTOGRAFIJA: 

   

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Predstava će se izvesti u novom terminu - 8. ožujka 2019. godine

  Predstava „Tri točke“ – odgođena zbog zimskih uvjeta i najavljene velike hladnoće

  Living-history predstava „Tri točke“ koja se trebala održati 16. prosinca 2018. godine na lokaciji Europske avenije, odgađa se zbog nepovoljnih Više…

  Nagrada „Najbolje aktivnosti za mladu publiku" najprestižnija je nagrada koja se uopće može dodijeliti jednom kinu za programe u području razvoja publike na najvišoj mogućoj europskoj razini!

  Kino Urania – kino s najboljim aktivnostima za mlade u Europi

  Kino Urania dobitnik je najznačajnije godišnje nagrade koju dodjeljuje Europa Cinemas u kategoriji „Najbolje aktivnosti za mladu publiku/ Best Young Više…

  Mirisi vanilije, čokolade, cimeta, meda, limuna, oraha i đumbira uvest će nas u pravo blagdansko raspoloženje, a predstava dobro zabaviti i nasmijati... :)

  ”Božićni kolačići” s Djedom Mrazom u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

  Pozivamo vas da što prije izaberete jedan od termina u kojima će se izvoditi blagdanska predstava “Božićni kolačići” zajedno s Djedom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neke teorije su samo ''bapske priče'', ali neke su, zaista, prava istina! Koje su najzanimljivije ''bapske priče'' koje znate? Dođite ih ispričati u PRONI centar! :)

  ”U moje vrijeme to nije bilo tako” – slušate to često? Dođite ispričati sve ”bapske priče”!

  Predstava će se izvesti u novom terminu - 8. ožujka 2019. godine

  Predstava „Tri točke“ – odgođena zbog zimskih uvjeta i najavljene velike hladnoće

  Iznimno bogat program na Adventu organiziran je za ovaj vikend ... A prognostičari kažu da bi moglo i zabijeliti?! Čeka nas prava bajka :)

  Advent u našem gradu ovog vikenda ”gori”!