ŽIVOT

Rezultati akcije “Nadzor vozača osobnih prijevoznih sredstava”

Sukladno zakonskim izmjenama nadziralo se vozače osobnih prijevoznih sredstava te je im je predstavnik Grada podijelio zaštitne kacige...

Objavljeno 28.10.2022
Iven Jurić

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave osječko-baranjske provedena je akcija “Nadzor vozača prijevoznih sredstava” u okviru koje je pojačano nadzirano kretanje i korištenje osobnih prijevoznih sredstava u prometu.

Podsjećamo, sukladno izmjenama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti na cestama, po prvi se puta naime zakonski regulira sudjelovanje u prometu električnih romobila, električnih monocikala, segwaya i slično, koji se svrstavaju u posebnu kategoriju vozila, za koju je uveden i zajednički izraz- osobno prijevozno sredstvo.

Za vrijeme akcije policijski službenici Postaje prometne policije Osijek zatekli su 15 vozača osobnih prijevoznih sredstava (električni romobili i dr.) koji su počinili prekršaj.
Osim ciljanih prekršaja, za vrijeme provedbe akcije utvrđeno je jos 25 prekršaja biciklista.

UPRAVLJAO OSOBNIM PRIJEVOZNIM SREDSTVOM S 1,93 PROMILA
Također evidentirano je 7 vozača bicikala i 10 vozača osobnih prijevoznih sredstava koji su bili pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,40 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 23-godišnjak, koji je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom). Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 1,93 promila alkohola u krvi.

GRAD PODIJELIO KACIGE
Policijski službenici Službe prometne policije su u 11 sati u središtu Osijeka, u suradnji s predstavnikom grada Osijeka, vozačima romobila dijelili su kacige. 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura. Prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, a u iznosu od 55 eura.

U Osijeku će 10.000 umirovljenika dobiti uskrsnicu od 35 do 70 eura. Uskrsnicu će prvi puta dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine

Grad Osijek ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica osječkim umirovljenicima, pa će umirovljenici s mirovinom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje