OSJEČANI

Ride of tolerance u Osijeku

UNESCO je proglašenjem međunarodnog dana tolerancije skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, uključujući Konvenciju o građanskim i političkim pravima, Konvenciju o eliminaciji svih oblika diskriminacija žena, rasne diskriminacije, te brojne druge

Objavljeno 09.06.2019
OsijekNews redakcija

”Ride for Tolerance”– pokrenula je grupa prijatelja iz Abu Dhabija koji su krenuli na put sa motorima pod nazivom ”Ride for Tolerance”. Naime, UNESCO je proglašenjem međunarodnog dana tolerancije skrenuo pažnju na brojne međunarodne akte koji se tiču ljudskih prava, uključujući Konvenciju o građanskim i političkim pravima, Konvenciju o eliminaciji svih oblika diskriminacija žena, rasne diskriminacije, te brojne druge.

Nakon velike opće podrške, podrške Ministarstva Tolerancije UAE, nastavili su svoj put diljem svijeta, a na tom putu našao se i Grad Osijek. Tom prilikom dočekali su ih članovi 5. Podružnice Istočna Hrvatska MKVC i članovi IPA sekcija Osijek. Prilikom boravka u Osijeku i kratkom obilasku Slavonije i Baranje primio ih je župan Osječko baranjski Ivan Anušić i zamjenik župana Goran Ivanović Lac.

U nastavku obilaska grada Osijeka posjetili su i Zavoda za hitnu medicinu gdje su mogli vidjeti najsuvremenije vozilo hitne pomoći. Po završetku posjeta grada Osijeka zajedno s članovima 5. podružnice Istočna Hrvatska donirali su Klinici za Kirurgiju KBC Osijek dva TV gdje ih je primio predstojnik Klinike doc.dr.sc. Grgur Dulić i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nevenka Begić, mag. med. techn. „Ride of Tolerance“, nakon Osijeka, sljedeće odredište bio je kamp MK Veterani Posavina u Orašju gdje su ih ugostili članovi MKVP, te su svoj put nastavili prema Sarajevu, Mostaru i Dubrovniku. Svoje desetodnevno putovanje završavaju u Beču.

Ride of tolerance

Ride of tolerance

„Policijska uprava osječko-baranjska prepoznala je dobrobiti inicijative u cilju promicanja međunarodne tolerancije, podrške, uvažavanja i međusobnog poštivanja svih građana bez obzira na etničku, vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost. Lokalni preventivni projekti Odjela prevencije promiču humane vrijednosti u ime općeg napretka i razvoja koji dovode do eliminacije netrpeljivosti i nejednakosti. Odjel prevencije podržava sve aktivnosti koje za cilj imaju poticanje i razvoj pozitivnih društvenih vrijednosti. Svakodnevno ćemo i dalje ustrajati u svojem radu od iznimne javne koristi.“- prisutnima je istaknuo voditelj Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, Ivan Pakšić.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se županu i zamjeniku župana Osječko baranjske županije, predstojniku Klinike, djelatnicima Hitne medicinske pomoći, Turističke Zajednice, Policijske Uprave Osječko baranjske i Home apartmani i sobe Osijek koji su prepoznali smisao i veličinu ”Ride for Tolerance” – navodi Mirko Đurđević, predsjednik 5. Podružnice Istočna Hrvatska MKVC

Tekst/foto: Maja Jakšić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj je prosvjed dio globalnog štrajka te je, po sadašnji informacijama, planirano 3.167 prosvjeda u preko 100 zemalja

U petak najavljeni prosvjedi u Osijeku

Obavijest o promjeni regulacije prometa u Osijeku

Izvanredna obavijest građanima

Radionice iz temeljnih (matematika, fizika) i primijenjenih inženjerskih područja elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija! Ali, morate se prijaviti!

„3. LABUS sajam na FERIT-u Osijek“