ŽIVOT

Riječni ribari su rijetkost i više ih nema!

Iako je program započeo već u petak, župan Ivan Anušić jučer je nazočio svečanom otvorenju 24. Ribarskih dana u Kopačevu...

Objavljeno 18.09.2022
Iven Jurić

Program 24. Ribarskih dana u Kopačevu započeo je u petak sajmom autohtonih proizvoda, gastro ponudom lovačkih i ribljih specijaliteta te koncertima sastava Gazde i Kvinta, jučer je s početkom u 14 sati održano svečano otvorenje na kojem je bio prisutan i župan Ivan Anušić.

Subotnji program započeo je također sajmom proizvoda i bogatom ponudom hrane,bilo je tu i nastupa KUD-ova te koncerti grupe Garden, Klape Rišpet i TS Nesanice.

Na otvorenju župan je rekao kako je ovo jedna od najprepoznatljivijih manifestacija, svake godine je organizacija sve bolja i privlači sve veći broj turista iz Hrvatske i susjednih zemalja. Ribu možete kušati na desetak načina, riječni ribari su rijetkost i više ih nema, ribarska tradicija Kopačeva duga je stoljećima i još uvijek je sačuvana i vidljiva, unatoč kiši pozvao je sve koji još nisu došli da dođu.

Danas vas na programu očekuju:

  • Od 10:00 i 11:00 sati sajam i gastro ponuda
  • 11:00 natjecanje u kuhanju fiš paprikaša
  • 12:00 koncert TS Libero
  • 15:00 Nastup kulturno – umjetničkih društava
  • 17:00 Koncert TS Sitan vez

 

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ilok – grad koji će od 19. do 22. siječnja 2024. ugostiti više od 3500 posjetitelja tih će siječanjskih dana posebno živjeti svoju dugogodišnju tradiciju.

Tijekom siječnja jedan gradić na istoku Hrvatske postaje prava zimska destinacija za sve vinoljupce – saznajte koji

Nakon što se ugase sve blagdanske lampice i polako izblijedi sva božićno-novogodišnja čarolija i tek kada pomislimo da nam slijedi Više…

Sajam antikviteta održava se svake prve subote u mjesecu i postao je tradicija, a jeste li znali da je on prvi puta održan davne 2005. godine?

Sajam antikviteta čeka vas i sutra na starom mjestu, tamo gdje nostalgija počinje

Svake prve subote u mjesecu od 9 do 14 sati posjetite Park kralja Držislava te na mnoštvu štandova pronađite unikatne Više…

Nadolazeći vikend u Kopačevu bit će odličan za sve ljubitelje fiša, šarana na rašljama i ostalih ribljih specijaliteta na još jednim Ribarskim danima...

Miris ribe u Kopačevu – 24. Ribarski dani

Ako volite pojesti dobrog šarana na rašljama, fiš ili druge riblje specijalitete onda se svakako ovaj vikend zaputite u Kopačevo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje