ŽIVOT

Rijeka ljubavi dobila goleme donacije hrane u vrijednosti od skoro milijun kuna

Umjesto da se baci, 139 tona hrane otići će potrebitima

Objavljeno 13.05.2020
Ivona Amidžić

Danas su u osječku humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi stigle vrijedne donacije i to zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede koje je, u sklopu mjera otkupa mliječnih proizvoda za vrijeme epidemije koronavirusa, uputilo dvije tone svježeg sira iz velikozdenačke Zdenke, piše Radio Osijek.

“Ova hvalevrijedna donacija unijeti će radost i veselje u obitelji u socijalnoj potrebi. Zahvaljujući Vladi RH, Ministarstvu poljoprivrede i našim donatorima uspjeli smo ostvariti cilj da se 139 tona hrane u vrijednosti od 919.000,00 kn ne baci, da se smanji otpad i dođe do krajnjih korisnika odnosno do potrebitih”, kaže Štefica Čučak, predsjednica udruge.

Budući da je sir pakiran u rinfuzi, iz Rijeke ljubavi mole korisnike koji dolaze na podjelu obiteljskog jutarnjeg doručka da ponesu posude, nastavlja Čučak: “Dijelit ćemo sir dok zalihe traju, a rok trajanja je do kraja mjeseca. Majke su obvezne da svojoj dječici peku palačinke, štrudle i sva moguća jela u koje mogu ukomponirati sir. Bit će to sirni dani”, kaže predsjednica Rijeke ljubavi.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ kao i uvijek brine o ostalim udrugama koje su u socijalnoj potrebi tako da su dio donacije podijelili s Udrugom slijepih Osječko-baranjske županije, Udrugom gluhih i nagluhih OBŽ, Centrom za inkluziju, Udrugom Novi dan, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama, Udruga JA kao i TI, Sigurna kuća i ostalim.

“Naša Udruga neumorno i bez prestanka radi kako bi olakšala život naših korisnika, a podjela jutarnjeg obiteljskog doručka ide i dalje na veliku radost obitelji u socijalnoj potrebi, jer nekima je to nažalost jedini obrok u danu”, ističe Čučak i dodaje kako su jedina Udruga u zemlji koja je bez prestanka i u vrijeme pandemije koronavirusa te strogih epidemioloških mjera svakodnevno brinula o svojim korisnicima.

Istodobno izvješćuju kako su od anonimnog donatora zaprimili 24 kg kave u zrnu i 22 para ženskih ljetnih papuča što ćemo uvrstiti u podjele koje slijede.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.