ŽIVOT

Rijeka ljubavi dobila goleme donacije hrane u vrijednosti od skoro milijun kuna

Umjesto da se baci, 139 tona hrane otići će potrebitima

Objavljeno 13.05.2020
Ivona Amidžić

Danas su u osječku humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi stigle vrijedne donacije i to zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede koje je, u sklopu mjera otkupa mliječnih proizvoda za vrijeme epidemije koronavirusa, uputilo dvije tone svježeg sira iz velikozdenačke Zdenke, piše Radio Osijek.

“Ova hvalevrijedna donacija unijeti će radost i veselje u obitelji u socijalnoj potrebi. Zahvaljujući Vladi RH, Ministarstvu poljoprivrede i našim donatorima uspjeli smo ostvariti cilj da se 139 tona hrane u vrijednosti od 919.000,00 kn ne baci, da se smanji otpad i dođe do krajnjih korisnika odnosno do potrebitih”, kaže Štefica Čučak, predsjednica udruge.

Budući da je sir pakiran u rinfuzi, iz Rijeke ljubavi mole korisnike koji dolaze na podjelu obiteljskog jutarnjeg doručka da ponesu posude, nastavlja Čučak: “Dijelit ćemo sir dok zalihe traju, a rok trajanja je do kraja mjeseca. Majke su obvezne da svojoj dječici peku palačinke, štrudle i sva moguća jela u koje mogu ukomponirati sir. Bit će to sirni dani”, kaže predsjednica Rijeke ljubavi.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ kao i uvijek brine o ostalim udrugama koje su u socijalnoj potrebi tako da su dio donacije podijelili s Udrugom slijepih Osječko-baranjske županije, Udrugom gluhih i nagluhih OBŽ, Centrom za inkluziju, Udrugom Novi dan, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama, Udruga JA kao i TI, Sigurna kuća i ostalim.

“Naša Udruga neumorno i bez prestanka radi kako bi olakšala život naših korisnika, a podjela jutarnjeg obiteljskog doručka ide i dalje na veliku radost obitelji u socijalnoj potrebi, jer nekima je to nažalost jedini obrok u danu”, ističe Čučak i dodaje kako su jedina Udruga u zemlji koja je bez prestanka i u vrijeme pandemije koronavirusa te strogih epidemioloških mjera svakodnevno brinula o svojim korisnicima.

Istodobno izvješćuju kako su od anonimnog donatora zaprimili 24 kg kave u zrnu i 22 para ženskih ljetnih papuča što ćemo uvrstiti u podjele koje slijede.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Čak ni u vrijeme pandemije virusa COVID-19 nisu prestali brinuti o svojih 3.500 štićenika

Osječka udruga “Rijeka ljubavi” slavi deveti rođendan

Humanitarna udruga„ Rijeka ljubavi iz Osijeka slavi svoj deveti rođendan. Dana 26. svibnja 2011. godine pet entuzijasta je na ideju Više…

Tvrtke iPromo i Delecto donirale su 800 pamučnih maski za lice

Osječke tvrtke donirale zaštitnu opremu članovima Operativnih snaga i Stožera

Tvrtke iPromo i Delecto donirale su 800 pamučnih maski za lice da bi se, kako kažu, članovi Operativnih snaga i Više…

Velike pohvale na predivnoj donaciji našim hrabrim dečkima!

Skripta d.o.o. donirala zaštitne vizire osječkim vatrogascima

Krizna situacija uzrokovana pandemijom novog koronavirusa potaknula je prosocijalno ponašanje u brojnim članovima lokalne zajednice i ujedinila ih u solidarnosti Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Nakon prozora okomila se na mramorni stol koji je srušila i razbila

Osječanka u Cvjetkovoj ulici porazbijala prozore

Mediji i relevantni stručnjaci upozoravaju da nakon zdravstvene krize slijedi svjetska ekonomska kriza koja će zahvatiti i Hrvatsku

Okrugli stol pod nazivom „Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj”