KULTURA

River Jazz Fest – danas kod Vodenih vrata!

Nakon uspješno održanih triju festivalskih večeri u Županji i Vukovaru protekli vikend, najavljuju uzavrelu atmosferu i u Osijeku ...

Objavljeno 31.08.2018
Alan Srčnik

U petak, 31. kolovoza 2018. godine od 21,00 h kod Vodenih vrata u osječkoj Tvrđi, započet će  5. izdanje River Jazz Festa. Nakon uspješno održanih triju festivalskih večeri u Županji i Vukovaru protekli vikend, najavljuju uzavrelu atmosferu i u Osijeku – uz rijeku Dravu.

Ovom prigodom, bit će prilike uživati uz ponajbolje europske vibrafoniste mlađe generacije – Ton Risco Trio, sjajne glazbenike iz Španjolske, koji brišu granicu između zapisanih skladbi i improvizacije. Za održavanje tople atmosfere dugo u noć, pobrinut će se svima nama omiljeni DJ UMBO, uz svoj vinyl jazz lounge.

PROGRAM

Isti dan, ali u nešto ranijim satima, održat će se i dva interaktivna predavanja/radionice:

– od 17,00 h u OGI-ju (Organizacija glazbeno-estradnih izvođača), imat ćete priliku pogledati prezentaciju Vito instrumentsa sa dijelom svojih prekrasnih perkusijskih instrumenata.

– od 18,00 h u Davidovoj vodenici Osijek, naš poznati glazbalar Stefan Štef Vučković(ansambl Lado), uvest će vas u svijet tradicijskih instrumenata (gajde, dvojnice, diplica), otkrit će vam kako su nastale i gdje se sve koriste.

River Jazz Fest je festival umjetnosti i kulture istoimene organizacije, a pod vodstvom umjetničkog voditelja festivala Dane Peršića. Festival svojim postojanjem posljednjih pet godina nudi jedinstveno glazbeno iskustvo protkano kulturnom baštinom, tradicijom življenja i kulturom plovidbe na naše tri opjevane rijeke – Dravi, Savi i Dunavu.

Upravo na ovogodišnjem petom izdanju, festival poprima svoj potpuni oblik, te u periodu od 24.08.2018. do 01.09.2018. godine, spaja obale triju rijeka, sa svim svojim posebnostima. Nakon nekoliko godina održavanja na rijeci Savi u Županji, festivalski program održava se ovo ljeto tijekom čak 9 dana i to na 4 lokacije: Županja, Vukovar, Osijek i Vučedol – uz naše tri rijeke Dravu, Savu i Dunav.

VUKOVAR

U subotu, 01. rujna 2018. godine slijedi zatvaranje Festa – u Vučedolu. Od 17,00h započet će radionica tradicijskih instrumenata Stjepana Večkovića, u 20,30h nastupit će Elis Lovrić i Stjepan Večković u etno varijanti, a nakon njih Borna Šercar’s Jazziana Croatia. After se nastavlja s DJ UMBOM.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Događaj će se održati u srijedu, 26. veljače s početkom u 19,30 sati u Arheološkom muzeju Osijek

Osječka glazbena srijeda s Martinom Filjak

Na radionice se mogu prijaviti svi zainteresirani korisnici ili budući korisnici Gradske i sveučilišne knjižnice bez obzira na životnu dob ili spol

Tečaj pletenja u Ogranku Industrijska četvrt

Izložba "Od izvornika do prijevoda" godišnja je izložba kojom članovi DHKP-a predstavljaju prijevode koje su izradili od protekle izložbe

Izložba postera „Od izvornika do prijevoda”